Metallica: This Monster Lives

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Металліка: цей монстр живе»
Автор Джо Берлінгер, Грег Мілнер
Назва мовою оригіналу Metallica: This Monster Lives
Країна США США
Мова англійська мова
Жанр документальна література
Видавництво St. Martin's Press[en]
Видано 2004
Тип носія на папері
Сторінок 310
ISBN 978-0312333126

«Metallica: This Monster Lives» (укр. Металліка: цей монстр живе) — книга американського режисера Джо Берлінгера, написана за участі журналіста Грега Мілнера, що вийшла 2004 року.

Книга присвячена обставинам знімання документального фільму «Metallica: Some Kind of Monster» дуетом Джо Берлінгера та Брюса Сінофскі. Режисери провели з гуртом понад два з половиною роки, спостерігаючи за проблемами, що оточували Metallica. Документальний фільм показав, як створювався студійний альбом St. Anger 2003 року, які конфлікти існували всередині гурту, і як за допомогою терапевтичних сесій музиканти змогли їх подолати[1].

На думку Метта Дентлера (The Austin Chronicle), фанати Metallica будуть розчаровані книгою, тому що її половина, присвячена гуртові, перетинається з уже знайомими матеріалами — альбомом St. Anger, концертним туром та документальним фільмом, а «анекдоти про створення фільму (про створення музики) є блідими тінями того, що глядачі вже знають». Цікавішими є глави, в яких Берлінгер пояснює власний творчий шлях у документальному кіно, проводячи паралелі між режисерським дуетом із Брюсом Сінофскі та Metallica, і стверджуючи, що їхнє партнерство було в ще гіршому стані[2]. Алан Лайт (NYTimes) також погодився, що ця книга більше розповідає про кіно, аніж про музику, додавши, що «наполегливі репортажі все ще можуть створювати чудові оповіді, навіть про наймегаплатиновіших рок-зірок»[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Metallica: This Monster Lives: The Inside Story of Some Kind of Monster|Paperback. Barnes & Noble (англ.). Процитовано 11 січня 2024.
  2. Dentler, Matt (3 грудня 2004). Rock & Roll Books. www.austinchronicle.com (англ.). Процитовано 11 січня 2024.
  3. Itzkoff, Dave; Light, Alan (3 липня 2005). Music Chronicle. The New York Times (амер.). ISSN 0362-4331. Процитовано 11 січня 2024.