Стрілецький Павло Ігорович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Pasha Mentions (Паша Меншнс)
Зображення
Портретне фото Pasha Mentions — музичного підприємця та менеджера Павла Стрілецького
Портретне фото Pasha Mentions — музичного підприємця та менеджера Павла Стрілецького
Основна інформація
Повне ім'я Стрілецький Павло Ігорович
Дата народження 8 квітня 1998(1998-04-08) (26 років)
Місце народження Костопіль
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Професія Креативний підприємець, маркетолог артист-менеджер, артист, MC, саундпродюсер, графічний дизайнер, Моушн дизайнер
Жанр POP music
Псевдоніми Pasha Mentions
facebook.com/mentions.official.ua

Pasha Mentions (укр. Паша Меншнс; справжнє ім'я Стрілецький Павло Ігорович, нар. 8 квітня 1998, Костопіль) — український серійний підприємець, стартапер, музичний менеджер, амбасадор Let's Do It, Ukraine, саундпродюсер, екс-артист музичного проекту MENTIONS, екс-MC та резидент нічного клубу MALEVICH. З 2020 року засновник та ідеолог групи музичних компаній MUZIKA, 2022 співзасновник музичного простору у Львові «MUZIKA HUB», у 2023 року відкрили представництво «MUZIKA HUB» в Києві, заснував агенцію «Muzika Agency», музичне видавництво MUZIKA PUBLISH, з 2023 співзасновник літературного медіа Bestseller.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 08 квітня 1998 року у місті Костопіль в Україні. У ранні роки не проявляв жагу до творчості, не дивлячись на те, що дід директор музичної школи рідного міста Паши. З 6 років почав писати вірші. Викладач з музики у загальносвітній школі звернув увагу на слух та голос хлопця та розпочав розвивати талант, готуючи до шкільних заходів. Свідомо музикою Паша зацікавився вже у 2013 році. Через хронічний тонзиліт, хлопець більше часу проводив вдома ніж у школі. В один з таких періодів він поставив собі завдання, дізнатися як створюється музика. Та вже в той ж вечір розпочав перші спроби композиторства.

Освіта[ред. | ред. код]


У творчості Паша міг би досягнути чималих успіхів, враховуючи темп, з яким розвивалася його кар'єра артиста. Та одночасно в ньому боролися дві особистості: творець та підприємець, адже з 15 років Паша розкрив жагу до підприємницької діяльності та розпочав власну справу з продажу електроніки під брендом Gadget Store Ukraine. В період з 2018 до 2020 років був засновником та власником смм-агенції, яка обслуговувала одночасно 13 закладів HORECA по Західній Україні та у Києві. Паралельно під брендом Mentions Motion & Design Паша з командою дизайнерів обслуговували танцювальні нічні клуби України та країн Європи графічним та моушн дизайном.

У 2020 році, відчувши поклик розпочав розбудову стартапу компанії MUZIKA, закривши всі свої попередні проєкти та зібравши нову команду для цього проєкту.

На сьогодні MUZIKA функціонує у декількох напрямках. Сервісна агенція Muzika Agency, лейбл Muzika Ua Publish та студії звукозапису MUZIKA HUB.

У 2023 році Паша розпочав освоювати український літературний ринок, запустивши з партнеркою Вікторією Ярощук спільний стартап Bestseller.

Творчість[ред. | ред. код]

mentions1
  • 2014 рік — створення акустичного гурту «Телос», де Паша був гітаристом, композитором та автором пісень. Вокал — Софія Кучер, перкусія — Максим Лабунець.
  • 2015 рік — музичний проєкт «Паша Стрілецький». За час існування випущено два акустичних альбоми, що записувалися на імпровізованій домашній студії та декілька синглів.
  • 2016 рік — запуск музичного проєкту «MENTIONS», що пережив безліч трансформацій з часу створення. Перший склад гурту складався з 5 учасників, що грали в акустичному форматі та довго не проіснував. Після першого ж виступу Паша зрозумів, що хоче іншого звучання та інший формат проєкту.
  • 2017 рік — гурт отримує нове дихання, електронні аранжування з сумішшю живих інструментів: електрогітари, бас-гітари (Сергій Глізнуца) та електронного sample-pad (Вячеслав Крутченко).
  • 2018 рік — разом зі вступом до НУВГП, Паша знайомиться з Андрієм Смаглюком, що став гітаристом у новому складі гурту. Також за бас-гітару встав Сергій Глізнуца та згодом в команду на короткий період приходить Дмитро Кірічок. В такому форматі, гурт перемагав на місцевих фестивалях та конкурсах, розпочали роботу над першим альбомом. На кінець 2018 до гурту долучається ударник Олег Вовк, що спеціально задля спільного творчого процесу переїздить з Дніпра до Рівного
  • 2019 рік — у травні вихід дебютного альбому «Ким ти є»[1], робота з менеджером Людмилою Осипчук, оголошення гурту амбасадорами Let's Do It, Ukraine, переїзд команди до Києва, виступи в різних містах України, випуск пісні «Save Me», що стає символом акції прибирання World CleanUp Day 2019 в Україні. Участь у прес-конференції до акції прибирання.[2]До кінця року гітарист Андрій Смаглюк вийшов з команди.
    MENTIONS 2020
  • 2020 рік — вихід дебютного кліпу на пісню «Особлива»[3]. Covid-пандемія вплинула на подальші плани команди, вирішено було призупинити діяльність. Робота «MENTIONS» продовжилася у новому складі спільно з бас-гітаристом Романом Кондратьєвим та ударницею Катериною Багінською. У жовтні вихід синглу «Збережи мене»[4], що стає офіційним гімном акції прибирання World CleanUp Day в Україні. До запису синглу долучилося 20 артистів, серед них учасники Євробачення, X-фактору, Голосу Країни У листопаді вихід нового альбому «MUZIKA»[5].
  • 2021 рік — вихід серіалу «СЛАБО», де Паша зіграв одну з головних ролей[6]. Вихід синглу «Я хочу, я вірю, я знаю» разом з відеороботою. Гурт «MENTIONS» приймає рішення переформатуватися у сольний проект. Початок шляху артиста «MENTIONS». У червні Паша взяв участь у синглі «Ні перед ким», автором якого є артист TENK. Трек став маніфестом проти булінгу.[7] Переїхавши до Львова, Паша знаходить однодумців, що долучилися до команди, а саме менеджером проєкту стала Меланка Юей, ударником — Віктор Войкін, режисером-постановником — Ігор Воровик, шоу-балет нічного клубу Malevich Night Club. В такому складі, виступають на фестивалі Файне місто (фестиваль), на фестивалі до 30-го дня Незалежності України «Super Disco 90's» що проходив на Арена Львів. Після цього виступу, Паша тимчасово призупиняє активну діяльність проєкту.
  • 2022 рік — під час війни в Україні, «MENTIONS» випускає два сингли, та у листопаді оголошує про припинення Роботи над проєктом.
    Mentions_stadium_2021.png

Розвиток групи музичних компаній «MUZIKA»[ред. | ред. код]

  • 18 червня 2020 рік — під час гострої фази карантину, Паша заснував музичне медіа «MUZIKA UA MEDIA». Ідея зародилася з бажання допомогти молодим артистам просувати власну творчість та бути почутими.
  • січень 2021 року — «MUZIKA UA MEDIA» набуває форму структури з окремим керівником.
  • березень 2021 року — запуск агенції з графічного та рухового дизайну «MUZIKA UA VISUAL».
  • листопад 2021 року — запуск освітнього напрямку «MUZIKA UA EDU».
  • лютий 2022 року — початок роботи по напрямкам DIGITAL MARKETING та розробки сайтів у партнерстві з PORADA AGENCY.
  • з початком повномасштабної війни компанія трансформувалася у холдинг, надаючи послуги для артистів.
  • липень 2022 року — запуск музичного видавництва MUZIKA PUBLISH.
  • вересень 2022 року — відкриття музичного простору, студії звукозапису та школи вокалу й інструментів у Львові, «MUZIKA HUB»[8], що стає офісом для компанії MUZIKA.
  • лютий 2023 року — запуск спільного конкурсу для молодих артистів з брендом PISNYA.
  • липень 2023 року — відкриття MUZIKA HUB у Києві.
  • 2023 рік — початок співпраці з NEBO MUSIC, їх артистами Klavdia Petrivna та OSTY.
  • 9 грудня 2023 року — MUZIKA спільно з Kyiv Music Days та Всеукраїнською асоціацією музичних подій провели круглий стіл представників музичної індустрії "Музичний легалайз"[9], метою якого стало обговорення питання про розробку закону Про музичну індустрію, роялті для артиста, податкове поле та квиткову інструкцію.

За час існування компанії, «MUZIKA» працювали з Квартал Концертом, Фондом Розвитку Української Музики[10], запускали міжнародний проєкт «DJ's For Ukraine» спільно з Владом Дарвіном, випустили книгу «Вільна» артиста Serafyn, працювали з артистами Оля Цибульська, Morphom, SKOFKA, Злата Огнєвич, та рядом інших.

Музичний менеджмент / менторинг[ред. | ред. код]

  • 2021 рік — перша співпраця музичним менеджером з артистами «Хтось із Заходу»[11], Alice Change.
  • 2022 рік — запуск музичних проєктів SONCE, Mark Kimmih, Zalevska, Ryana, співпраця з артистом Morphom, робота над спільним туром артистки Sanna та гурту СКАЙ 14 містами України[12].
  • 2023 рік — співпраця з артисткою Наталія Валевська, OSTY, Serj Constant.
  • 2024 рік — співпраця з артистом Ustym Buk.
Виступ Павла Стрілецького з лекцією в КУК

Сингли[ред. | ред. код]

Назва Автор музики Автор тексту Рік
Save me П. Стрілецький П. Стрілецький 2019
Get Running П. Стрілецький П. Стрілецький 2020
Особлива П. Стрілецький П.Стрілецький, М.Кузьменко 2020
MUZIKA П.Стрілецький П.Стрілецький 2020
Sober Dancing П.Стрілецький П.Стрілецький 2020
Збережи мене П.Стрілецький П.Стрілецький 2020
Я хочу, я вірю, я знаю П.Стрілецький П.Стрілецький 2021
Буде кращий рік П.Стрілецький П.Стрілецький 2022
Все буде Україна П.Стрілецький П.Стрілецький 2022
Ти жива П.Стрілецький П.Стрілецький 2022

Альбоми[ред. | ред. код]

Назва Автор музики Автор тексту Рік
Ким ти є П. Стрілецький П. Стрілецький 2019
MUZIKA П. Стрілецький П. Стрілецький 2021

Музичні відео[ред. | ред. код]

Рік Назва кліпу Режисер Оператор Автор сценарію
2020 Особлива Анастасія Логінова Владислав Пеньков А. Логінова, В.Пеньков
2021 Я хочу, я вірю, я знаю Гумінський Яків Гумінський Яків Гумінський Яків

Нагороди та премії[ред. | ред. код]

  • грудень 2020 — відкриття року за версією журналу Рівняни[джерело?]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Бліндюк, Марія. Ким ти є. LiRoom (укр.). Архів оригіналу за 13 квітня 2021. Процитовано 12 квітня 2022.
  2. Міжнародна акція «World cleanup day 2019»: збереження екосистеми планети. www.ukrinform.ua (укр.). Архів оригіналу за 12 квітня 2022. Процитовано 12 квітня 2022.
  3. "Особлива" - творчість, натхнення та муза у новому відео рівненського гурту MENTIONS. ЧаРівне (ua) . Архів оригіналу за 12 квітня 2022. Процитовано 12 квітня 2022.
  4. Gazeta.ua (24 вересня 2020). "Збережи мене": 20 українських артистів записали гімн для прибирання. Gazeta.ua (укр.). Архів оригіналу за 12 квітня 2022. Процитовано 12 квітня 2022.
  5. «Ти - Людина і не забувай про це», закликає MENTIONS у новому альбомі MUZIKA » «Бемоль» — музичні новини. bemol.com.ua (ua) . Архів оригіналу за 14 квітня 2022. Процитовано 12 квітня 2022.
  6. У Рівному зняли серіал: де можна побачити? (ВІДЕО). ITV MEDIA GROUP | Новини Рівного та області (укр.). Архів оригіналу за 21 лютого 2022. Процитовано 12 квітня 2022.
  7. TENK - Ні перед ким (ft. MENTIONS, О.Порядинський, Анна Заклецька, Олександр Біденко, Олег Максімко) (uk-UA) , архів оригіналу за 12 квітня 2022, процитовано 12 квітня 2022
  8. muzvarua (23 серпня 2022). «MUZIKA HUB» – підсилення музичної індустрії України у часи воєнного стану. МУЗВАР (укр.). Процитовано 2 березня 2023.
  9. МКІП працює над розробкою закону про музичну індустрію. www.ukrinform.ua (укр.). 10 грудня 2023. Процитовано 9 січня 2024.
  10. Створено Фонд розвитку української музики: що це та навіщо?. LiRoom (укр.). 16 жовтня 2020. Процитовано 2 березня 2023.
  11. Хтось із заходу — король приспівів в українському репі. Він розказав 8 фактів про себе. rap.ua (укр.). 28 квітня 2021. Процитовано 2 березня 2023.
  12. SANNA відвідає Житомир в рамках благодійного туру гурту СКАЙ на підтримку ЗСУ - 20 хвилин. zt.20minut.ua (укр.). Процитовано 2 березня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]