Peace Sells... But Who's Buying?

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Peace Sells... But Who's Buying?
Студійний альбом
Виконавець Megadeth
Дата випуску 19 вересня 1986
Записаний 1985-1986
Жанр Треш-метал
Тривалість 36:08
55:28
Мова англійська
Лейбл Combat, Capitol
Продюсер Дейв Мастейн and Randy Burns
Професійні огляди
* Allmusic 4.5/5 зірок[1]
Хронологія Megadeth
Попередній
←
Killing Is My Business... and Business Is Good!
(1985)
So Far, So Good... So What!
(1988)
Наступний
→
Сингли з Peace Sells... But Who's Buying?
  1. «Peace Sells»
    Випущений: 1986
  2. «Wake Up Dead»
    Випущений: 1986

Peace Sells… But Who's Buying? — (з англ. «Мир продається, але хто його купує?») другий студійний альбом американського треш-метал гурту «Megadeth», випущений в 1986. У той час група записувалася на лейблі Combat Records, і перший варіант альбому вийшов під заступництвом цієї компанії (під назвою Peace Diffs … but Who's Buyin?, або також Peace Sells Combat Mix), який можна знайти у вигляді бутлеґа в інтернеті. Але незабаром Capitol Records викуповує права на альбом, який у результаті і виходить під його маркою.

Професійний рок-критик Стів Х'ю писав, що Peace Sells … — це суміш «панківскої політичної думки з темним, загрозливим хеві-метал-світоглядом»[5]

Обкладинка[ред. | ред. код]

На обкладинці альбому на тлі червоно-помаранчевих тонів показана Генеральна Асамблея ООН, зруйнована в ході ядерної атаки. На передньому плані зображений Вік Раттлхед (маскот групи), що притулився до таблички з написом «For Sale»(«Продається»). Табличка — це натяк на те, що ООН продажна. Також вона ідейно пов'язана з назвою альбому, яка переводиться як «Мир продається, але хто його купує»?

До тих пір, поки люди продовжуватимуть красти, нівечити і погано відноситися один до одного, можна вказати на це і сказати: "Дивися, це неправильно". Звичайно, ми співаємо про це, але вибираємо негативний підхід до того, про що співаємо. "Хей, диявол тут, але він ідіот. Ось чому він похований у бруді"[6].

Список композицій[ред. | ред. код]

#НазваАвтор слівАвтор музикиТривалість
1.«Wake Up Dead»Дейв МастейнМастейн3:37
2.«The Conjuring»МастейнМастейн5:04
3.«Peace Sells»МастейнМастейн4:04
4.«Devil's Island»МастейнМастейн5:06
5.«Good Mourning/Black Friday»МастейнМастейн6:40
6.«Bad Omen»МастейнМастейн4:05
7.«I Ain't Superstitious»Віллі ДіксонДіксон2:46
8.«My Last Words»МастейнМастейн4:49

Бонус-треки 2004 року[ред. | ред. код]

#НазваАвтор слівАвтор музикиТривалість
9.«Wake Up Dead» (Randy Burns mix)МастейнМастейн3:40
10.«The Conjuring» (Randy Burns mix)МастейнМастейн5:01
11.«Peace Sells» (Randy Burns mix)МастейнМастейн4:00
12.«Good Mourning/Black Friday» (Randy Burns mix)МастейнМастейн6:39

Огляд[ред. | ред. код]

«Wake Up Dead» — це пісня про чоловіка, який зраджує своїй дружині (чи подрузі). Він пробирається потайки у свій дім, адже якщо дружина дізнається, що у нього є коханка — вона його уб'є[7].

«The Conjuring» — ця пісня описує ритуал укладення згоди людини з дияволом, який, можливо, мав місце в житті Мастейна, оскільки він захоплювався чаклунством і сатанізмом на цьому етапі своєї кар'єри[8].

«Peace Sells» — заголовний трек альбому є способом Мастейна розвіяти більшість стереотипів про фанатів Megadeth і метал-гуртів в цілому. Дейв спростовує звинувачення в ледачих, антиурядових і антирелігійних настроях.

Бас-партія цієї пісні довгий час грала в заставці перед новинами на каналі MTV.

Фраза «It's still „We the People“, right?» («Ще залишаємося „людьми“, так?») Є відсиланням до преамбули Конституції США, де говориться: «We the People of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, insure domestic Tranquillity, provide for the common defense, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America» («Ми, народ Сполучених Штатів, щоб утворити досконаліший Союз, встановити правосуддя, гарантувати внутрішній спокій, забезпечити спільну оборону, сприяти загального благоденства і закріпити блага свободи за нами і потомством нашим, урочисто проголошуємо і встановлюємо цю Конституцію для Сполучених Штатів Америки»).

«Devil's Island» ─ Ця пісня виражає думки укладеного на Чортовому острові (Devil's Island), засудженого до страти.

«Good Mourning / Black Friday» ─ Пісня написана про барабанщика Діжоні Карратерсе, який грав у Megadeth до Гара Самуельсона. Він був звільнений з групи тому що соромився своєї родини, раси і виховання, що не влаштовувало інших членів колективу.

«Bad Omen» ─ У цьому треку співається про людей, які поклоняються Сатані. Вони надіються отримати його благословення, а замість цього він посилає на цих людей демонів, які ґвалтують і вбивають їх, а сам Сатана збирає їх душі.

«I Ain't Superstitious» ─ кавер на пісню Віллі Діксона з альбому I Am the Blues, випущеного в 1970.

«My Last Words» ─ Пісня про гру «російська рулетка».

Учасники запису[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Peace Sells... But Who′s Buying?. Allmusic. Allmusic. Архів оригіналу за 22 липня 2013. Процитовано 14 серпня 2011.
  2. Sputnikmusic Review. Sputnikmusic.com. Архів оригіналу за 22 липня 2013. Процитовано 14 серпня 2011.
  3. Album Reviews: Megadeth: Peace Sells... But Who's Buying? [25th Anniversary Edition]. Pitchfork. 20 липня 2011. Архів оригіналу за 22 липня 2013. Процитовано 14 серпня 2011.
  4. Johnson, Howard (30 October 1986). Megadeth 'Peace Sells...But Who's Buying?'. Kerrang!. Т. 132. London, UK: United Magazines ltd. с. 20.
  5. Peace Sells...But Who's Buying? - Megadeth | Songs, Reviews, Credits | AllMusic. AllMusic. Архів оригіналу за 25 жовтня 2016. Процитовано 26 листопада 2016.
  6. The Realms of Deth — Megadeth Albums — Peace Sells… But Who’s Buying?. Архів оригіналу за 8 серпня 2007. Процитовано 29 червня 2012.
  7. peace.html#Wake The Realms of Deth — Megadeth Lyrics — Peace Sells. But Who's Buying?[недоступне посилання з червня 2019]
  8. peace.html#Conjuring The Realms of Deth — Megadeth Lyrics — Peace Sells. But Who's Buying?[недоступне посилання з червня 2019]

Посилання[ред. | ред. код]