Potato Sack

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тема картоплі в ARG відображала частину історії Portal 2, в якій антагоніст гри (GLaDOS) живиться від картопляної батареї.

Potato Sack — це назва гри в альтернативній реальності (ARG), створена Valve та розробниками тринадцяти інді-ігор для просування виходу гри Valve Portal 2 у квітні 2011 року. У грудні 2010 року президент Valve Гейб Ньюелл задумав гру як «крос-ігрову дизайнерську подію» і дозволив розробникам вільно розробляти гру, використовуючи інтелектуальну власність Valve — Portal. Гра вимагала від гравців знайти і вирішити низку головоломок, прихованих в оновленнях тринадцяти ігор, дала можливість гравцям отримати Portal 2 приблизно на 10 годин раніше запланованого релізу, граючи в ігри під приводом увімкнення GLaDOS, розумного комп'ютерного антагоніста з серії Portal. Тема картоплі в ARG ґрунтується на сюжетних елементах Portal 2, зокрема на тому, що в частині гри GLaDOS працює від картопляної батареї.

Велика кількість людей взяла участь у розгадуванні головоломок. Реакція гравців та журналістів була неоднозначною: дехто вважав, що ARG мала дуже мало користі, а дехто бачив у ARG демонстрацію прихильності Valve до незалежної розробки ігор.

Історія[ред. | ред. код]

Potato Sack Bundle[ред. | ред. код]

ARG розпочалася без оголошення з випуском "Potato Sack Bundle" у Steam 1 квітня 2011 року, який пропонував ігри, що входили до нього, за 75% від їхньої звичайної ціни[1]. Ігри, що входили до Potato Sack, перелічено нижче із зазначенням розробника та року випуску.

Гра Розробник Рік виходу
1... 2... 3... KICK IT! (Drop That Beat Like an Ugly Baby) Dejobaan Games 2011
AaaaaAAaaaAAAaaAAAAaAAAAA!!! - A Reckless Disregard for Gravity 2009
Amnesia: The Dark Descent Frictional Games 2010
Audiosurf Invisible Handlebar 2008
The Ball Teotl Studios / Tripwire Interactive 2010
Bit.Trip Beat Gaijin Games 2009
Cogs Lazy 8 Studios
Defense Grid Hidden Path Entertainment 2008
Killing Floor Tripwire Interactive 2009
RUSH Two Tribes 2010
Super Meat Boy Team Meat
Toki Tori Two Tribes
The Wonderful End of the World Dejobaan Games 2009

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Jagnow, Rob (6 травня 2011). "The POrTAl TwO ARG: The Whole Story". Gamasutra (англ.). Процитовано 6 травня 2011.