Project.net

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Project.net
Тип Система управління проєктами
Автор Project.net Inc.
Розробник Integrated Computer Solutions
Стабільний випуск v9.3 (13 червня 2012; 11 років тому (2012-06-13))
Версії 9.3 (13 червня 2012)
Платформа віртуальна машина Java
Операційна система Cross-platform[який?]
Мова програмування Java
Ліцензія GPL (free software)
Вебсайт www.project.net

Project.net є програмою з відкритим вихідним кодом, управління проектами додатків для операційних систем Microsoft Windows і Unix. Project.net є комерційним додатком з відкритим кодом. Підтримку в роботі з програмою та навчання надає Project.net Inc. з Бедфорда, штат Массачусетс.

Історія[ред. | ред. код]

Project.net була заснована в 1999 році для розробки програми спільної роботи з використанням Інтернет-технологій. Початковою метою компанії була розробка та впровадження механізму співпраці державних та приватних інтернет-систем обміну інформацією. У 2002 році журнал PC нагородив Project.net нагородою «Вибір редакторів» в огляді вебпрограм управління проектами.[1]

Project.net був придбаний команією Integrated Computer Solutions у 2006 році та запустив відкриту версію програми Project.net. портфель проектів(PPM). Конференція «Open Source Business» нагородила три проекти з відкритим кодом (включаючи Project.net) як «ті, на які слід дивитись».[2]

На даний момент, для управління проектами, Project.net використовують понад 50 000 людей у всьому світі. Журнал «University Business» опублікував статтю про управління проектами та ресурсами, в якому розглядається використання Project.net у відділі управління об'єктами університету Корнелла.[3]

Чарівний квадрант Gartner[ред. | ред. код]

Project.net — це перша програма з відкритим кодом, що входить до програми Gartner: Magic Quadrant for IT Project and Portfolio Management . 7 червня 2010 року Project.net було надано ідентифікаційний номер: G00200907.

Project.net також був включений до звітів Gartner за 2013 р. Та звіту MarketScope 2014 р. як додаток програмного забезпечення для управління ІТ-проектами[4].

Ліцензія[ред. | ред. код]

Project.net доступний через загальну публічну ліцензію GNU або комерційну ліцензію, якщо користувач бажає цього. Однак Project.net не можна використовувати без бази даних Oracle, яка є комерційним продуктом.

Використання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. King, Nelson. Handle Projects with the Web's Help. PC Week Magazine. Архів оригіналу за 12 квітня 2008. Процитовано 15 жовтня 2002.
  2. Open Source Business Conference Names Three Startups as "Ones to Watch". OSBC Press Release. Архів оригіналу за 30 червня 2007. Процитовано 28 лютого 2002.
  3. How to Get Things Done. University Business Magazine. Архів оригіналу за 11 листопада 2006. Процитовано 1 жовтня 2006.
  4. My Gartner. www.gartner.com. Процитовано 17 серпня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]