Rhogeessa bickhami

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Rhogeessa bickhami
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Рід: Rhogeessa
Вид:
R. bickhami
Біноміальна назва
Rhogeessa bickhami
Baird, Marchán-Rivadeneira, Pérez & Baker, 2012

Rhogeessa bickhami — вид родини лиликових.

Етимологія[ред. | ред. код]

Цей вид названий на честь Джона Бікхама (John W. Bickham), на знак визнання його багаторічного внеску у вивчення Rhogeessa (та інших видів ссавців), і його роль в описі моноплечової моделі хромосомного видоутворення. Він був наставником для багатьох теріологів.

Опис[ред. | ред. код]

Невеликого розміру, із загальною довжиною між 66 і 78 мм, довжина хвоста між 22 і 36 мм, довжина стопи між 5 і 7 мм і довжина вух від 11 до 14 мм.

Шерсть коротка. Спинна варіюються від жовто-сірого до коричнево-жовтого кольору з чорнуватими кінчиками волосин, а черевна частина світло-коричнева. Морда широка, через наявність двох залозистих мас з боків. Вуха відносно короткі, темні, трикутної форми, з закругленими кінцями. У самців є залозисті маси біля основи спинної поверхні перед вухами. Козелка довгі й тонкі. Крила прикріплені до задньої частини основи пальців. Кінчик довгого хвоста злегка виступає за межі великої хвостової мембрани, яка позбавлена волосся. Калькар добре розвинений і має обтічну форму. Каріотип: 2n = 34.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Цей вид поширений в південному мексиканському штаті Чьяпас, на півдні Гватемали, в Гондурасі, Сальвадорі, Нікарагуа і пн.-зх. Коста-Рики. Він живе в листяних лісах.

Звички[ред. | ред. код]

Харчується комахами.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Baird AB, Marchán-Rivadeneira MM, Pérez SG & Baker RJ Morphological analysis and description of two new species of Rhogeessa (chiroptera: vespertilionidae) from the Neotropics // Occasional Papers of the Texas Tech University.—2012.—307.—P. 1—29. PDF [Архівовано 2 жовтня 2013 у Wayback Machine.] (англ.)