Shining Force II

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Shining force II)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Shining Force II
Розробник Sonic! Software Planning
Видавець Sega
Дистриб'ютор Steam і Nintendo eShop
Жанр(и) JRPG, Тактична рольова гра
Платформа Sega Genesis/Mega Drive, PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows, Virtual Console
Дата випуску Sega Mega Drive
JP 1 жовтня, 1993
NA Жовтень 1994
EU 2 липня, 1994
Virtual Console
JP 15 липня, 2008
NA 6 жовтня, 2008
EU 3 жовтня, 2008
PlayStation 3 та Xbox 360
(як частина Sonic's Ultimate Genesis Collection)
NA 10 лютого, 2009
EU 20 лютого, 2009
AUS 26 лютого, 2009
Windows
26 січня, 2011 (Steam)
Режим гри сінглплеєр
Мова англійська[1]
Творці
Продюсер Hiroyuki Takahashid
Композитор(и) Motoaki Takenouchid
Технічні деталі
Носій 24-мегабітний картридж
Shining series
Попередня гра Shining Force
Офіційний сайт

Shining Force II (シャイニング・フォースII 古えの封印 Shainingu Fōsu Tsū: Inishie no Fūin?, lit. «Shining Force II: The Ancient Seal») — тактична рольова гра для консолі Sega Mega Drive/Genesis, яка створена компанією Sonic! Software Planning в 1994 році. Хоча вона і є продовженням Shining Force, але сюжет не має безпосереднього відношення до подій першої гри. Він з'єднується за допомогою ще однієї гри, що вийшла на портативній консолі Game Gear — Shining Force Gaiden: Final Conflict.

Shining Force II стала значно довшою, у порівнянні з попередньою частиною, а лінійний геймплей, що розділявся окремими частинами, був замінений на відкритий світ.

3 жовтня 2008 року, гра з'явилася в європейському сервісі Wii Virtual Console, а вже 6 жовтня в Північній Америці. Також Shining Force II була видана як частина Sonic's Ultimate Genesis Collection для Xbox 360 та PlayStation 3, і як окрема гра для Steam.

Геймплей[ред. | ред. код]

Гравець бере на себе роль головного персонажу Bowie (Ім'я можна змінити на початку гри) — лідера команди Shining Force. Окрім битв гравець подорожує різними містами та місцевостями, спілкується з NPC, формує склад свого загону і займається різним менеджментом пов'язаним з екіпіруванням. Також, по ходу гри, гравець може знаходити різні скарби і рідкісні предмети.

Кожен член команди має свою власну історію, клас та набір характеристик. Деякі з персонажів приховані, і для того, щоб їх знайти, потрібно виконати певні дії. Клас персонажа, визначає його здібності, типи зброї, яку він може використовувати, та набір магії. Під час битв персонажі набирають досвід, який, своєю чергою, підвищує рівень персонажа і покращує його характеристики. Після 20 рівня гравець може змінити клас персонажа на сильніший (При наявності особливих предметів, деяких персонажів можна перевести в інший, особливий клас).

Бойовий режим являє собою «тайлове» (поділене на квадрати) поле, де кожен персонаж займає один квадрат. Битва відбувається покроково. Під час ходу гравець може виконати одну дію (атакувати, використати магію чи предмет). Деякі дії за хід не рахуються.

Битва вважається виграною, якщо всіх ворогів знищено, або вбитий командир ворожого підрозділу. Гравець може відступити, але в такому разі битва буде вважатися програною, а команда опиниться в найближчому місті.

  1. Steam — 2003.