Simple Plan

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Simple Plan
Учасники Simple Plan, 2009 р.
Учасники Simple Plan, 2009 р.
Основна інформація
Жанр поп-панк
поп-рок[1][2]
альтернативний рок[3]
Роки 1999 — наш час
Країна Канада Канада
Місто Монреаль
Мова Англійська
Лейбл Lava Records, Atlantic Records
Склад Pierre Bouvier
Sébastien Lefebvre
David Desrosiers
Chuck Comeau
Jeff Stinco
Офіційний сайт

Simple Plan у Вікісховищі

Simple Plan — канадський музичний рок-гурт, що грає у стилі поп-панк, поп-рок, альтернативний рок. Заснований на хвилі популярності поп-панку у 1999 році у Монреалі. 2010 року гурт переїхав до Лос-Анжелеса.

Склад[ред. | ред. код]

До складу гурту входять:

  • Джефф Стінко (Jeff Stinco): соло-гітара
  • Девід Дерозьє (David Desrosiers): бас-гітара/бек-вокал
  • П'єр Був'є (Pierre Bouvier): вокал
  • Себастьян Лефебр (Sebastien Lefebvre): гітара/бек-вокал
  • Чак Комо (Chuck Como): барабани

Від часу заснування склад гурту не не зазнав жодної зміни.

Формування (1999-2000)[ред. | ред. код]

Гурт Simple Plan утворився 1996 року під назвою Reset. Гурт створили друзі: П'єр Був'є, Чарльз Комо, Філіп Джолікоер і Адріан Вайт. Reset гастролювали по Канаді з такими групами, як MxPx, Ten Foot Pole і Face to Face, але їм не вдалося досягти великой популярності. Дебютний альбом No Worries вийшов 1999 року і Комо після цього вирішив покинути гурт і піти вчитися в коледж. Через два роки він зустрів своїх шкільних друзів Джеффа Стінко і Себастьяна Лефебр, вони об'єдналися і створили свою групу. Тим часом Reset випустили свій другий альбом No Limits. Наприкінці 1999 року, Комо і Був'є зустрілися на Sugar Ray, і після цього П'єр пішов з Reset і незабаром приєднався до Чака. Девід Дерозьє замінив Був'є в групі Reset, але через 6 місяців теж покинув колектив. Був'є запросив Дероз'є в Simple Plan, і тепер П'єр тільки співає, а Девід грає на бас-гітарі.

Походження назви гурту є невизначеним. За однією з версій, назву було взято після перегляду фільму «Простий план». Але на офіційному сайті було викладено фотографію з книгою Скота Сміта «A Simple Plan» і підписом до фото «Книга, з якої  все це почалося».

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми:

Концертні альбоми:

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bliss, Karen (27 лютого 2012). Simple Plan to Receive Humanitarian Honor at 2012 Juno Awards. Billboard. Архів оригіналу за 6 серпня 2012. Процитовано 29 травня 2012.
  2. Simple Plan: Simple Plan vying for 7th MMVA. Jam.canoe.ca. Архів оригіналу за 6 серпня 2012. Процитовано 29 травня 2012.
  3. Quelle: APA. Saisonabschluss in Wiesen mit "Two Days A Week" > Kleine Zeitung. Kleinezeitung.at. Архів оригіналу за 6 серпня 2012. Процитовано 29 травня 2012.

Посилання[ред. | ред. код]