Sony Dream Machine

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sony Dream Machine будильник, із кнопкою відкладення торгової марки «dream bar».

Sony Dream Machine — довготривала лінійка радіогодинників від Sony Electronics. Моделі варіюються від базових AM/FM[1] до дорожчих моделей із док-станцією для iPod/iPhone, РК-екраном, прожекторами та підключенням до Інтернету.

Лінійка була запущена на початку 1960-х років і випускала до початку 2010-х років.[2]

Історія[ред. | ред. код]

У середині 1960-х років Sony представила перший годинник Dream Machine. Багато з цих старих моделей маловідомі через слабку рекламу. Існує інформація, що на початку 70-х Sony продавала тисячі годинників кожного святкового сезону. Це був один із перших широко поширених цифрових приладів у домі. Dream Machine все ще залишався популярним варіантом, хоча до середини 1980-х років було багато інших варіантів цифрових годинників. За короткий час наприкінці 2000-х років ринок радіогодинників переживав бум через появу кількох нових варіацій, включаючи 30 конактну док-станції для iPod/iPhone і програвачів компакт-дисків. На початку 2010-х років Sony припинила виробництво нових годинників під назвою «Dream Machine». На момент припинення виробництва ця назва використовувалася понад сорок років.

Продукти[ред. | ред. код]

8FC-59W[ред. | ред. код]

Один з перших радіогодинників, випущений в 1968 році. Годинник показує час за допомогою механічного механізму перекидання. Має будильник, а також FM та AM радіо.

ICF-CL75iP[ред. | ред. код]

Пристрій має 7-дюймовий сенсорний екран, який можна використовувати як фотораму, будильник, радіо та док-станцію для iPod. На правій стороні годинника є док-станція на 30 контактів. Engadget критикував обмежену підтримку кодеків, але похвалив привабливий дизайн і низьку (149,95 долара США) оголошену ціну. Вони також запропонували Sony додати підтримку віджетів Chumby [3], що пізніше Sony виконала зі своїм будильником Dash. CNet Australia вважає, що, хоча йому не вистачає деяких функцій, які споживачі могли очікувати від автономних пристроїв, комбінація функціональних можливостей компенсує недоліки кожної з його частин.[4]

ICF-CD3iP[ред. | ред. код]

Годинник заокруглений. Динаміки моделі розкритикували, але модель має лоток для компакт-дисків і продавалася відносно дешево.[5]

ICF-C318[ред. | ред. код]

Радіогодинник з великим дисплеєм і двома незалежними будильниками, які можна налаштувати на радіо або дзвінок. Інші функції включають зелений світлодіодний дисплей діагоналлю 0,9 дюйма, розширювану панель відкладення, вбудований календар з автоматичним налаштуванням літнього часу та літієвий акумулятор для резервного копіювання пам’яті на повну потужність. Термін служби акумулятора Sony становить приблизно 250 днів. Модель також має вбудоване AM/FM радіо з феритовою антеною для AM, дротяною антеною для FM та монофонічними 66-мм динаміками.[6]

ICF-C303[ред. | ред. код]

Pll Synthesized радіогодинник, який мав цифровий тюнер і багато функцій. Має приховані елементи керування, які використовуються для налаштування годинника, має подвійний будильник, 7 попередньо налаштованих станцій, а також радіо AM та FM.

ICF-C218[ред. | ред. код]

ICF-C218S

Радіогодинник, схожий на ICF-C318 із зеленим світлодіодним дисплеєм, але має один будильник замість подвійного. Такі ж характеристики, як і ICF-C318, але має інший дизайн. Він поставляється з двома станціями; FM і AM.

ICF-C414[ред. | ред. код]

Радіогодинник із дуже великим 1,4-дюймовим зеленим світлодіодним дисплеєм, таким же, як і ICF-C318, але з більшим дисплеєм. Присутні подвійні будильники та радіодіапазони, FM та AM. Також він має мелодійну сигналізацію (лише ALARM B).

ICF-C2W[ред. | ред. код]

Радіогодинник з одним будильником у вінтажному стилі, по суті є стандартним будильником. Без резервного акумулятора.

ICF-C3W[ред. | ред. код]

Радіогодинник, який дуже схожий на C2W, але має інший звук будильника та інший час, коли ви підключаєте його замість спалаху, «12:00 AM».

ICF-C317[ред. | ред. код]

Радіогодинник, виготовлений на початку 2000-х років, має велику круглу кнопку повтору, а також звуковий сигнал/радіобудильник. Він підтримує діапазони AM і FM, а тюнер і регулятор гучності розташовані збоку. Показує секунди, коли утримувати кнопку відкладення. Світлодіоди зелені, показують дванадцятигодинний час, з індикатором на лівій стороні, що показує ранок та вечір.

ICF-C492[ред. | ред. код]

Радіогодинник, схожий на C317, такі ж характеристики, але має більший дисплей.

ICF-C390[ред. | ред. код]

Радіогодинник, схожий на C470, але не має регулювання гучності, діапазонів AM та FM, подвійних будильників, відображення дати (без року) та червоних світлодіодів.

ICF-CS650[ред. | ред. код]

Великий радіогодинник із касетним плеєром, подвійними будильниками, діапазонами AM та FM та зеленими світлодіодами.

ICF-C470[ред. | ред. код]

Радіогодинник із різним звуком, регулятором гучності та двома різними будильниками. Цей також поставляється у версії MK2, він має червоний світлодіодний дисплей, а у MK2 — зелений світлодіодний дисплей. Перша сигналізація - це радіосигнал, а друга - звуковий сигнал, два діапазони; FM і AM.

ICF-CD853[ред. | ред. код]

Радіогодинник із FM-радіо та програвачем компакт-дисків. Він оснащений 8-сантиметровим помаранчевим світлодіодним дисплеєм з різними параметрами яскравості. Майже круглої форми. Був у сріблястому та чорному кольорах. Вийшов близько 2002 року, продавався недовго.

ICF-C717PJ[ред. | ред. код]

Годинник довгий і прямокутний, схожий на звукову панель. Головною особливістю який продавав цей годинник є звуки природи та задній проєктор, який може проєктувати час. Випущений у 2010 році.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Archived copy. Архів оригіналу за 30 липня 2009. Процитовано 22 травня 2010.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. https://twitter.com/marcycohen/status/122343650935054336. Twitter (англ.). Архів оригіналу за 1 лютого 2022. Процитовано 1 лютого 2022.
  3. Sony ICF-CL75iP alarm clock / Digital frame / IPod dock a surprisingly attractive assimilation. Архів оригіналу за 14 травня 2016. Процитовано 26 квітня 2022.
  4. Product reviews, how-tos, deals and the latest tech news. Архів оригіналу за 24 червня 2013. Процитовано 26 квітня 2022.
  5. Sony ICF-CD3iP CD Clock Radio for iPod and iPhone - A Review of the Sony ICF-CD3iP CD Clock Radio for iPod and iPhone. 27 квітня 2009. Архів оригіналу за 7 травня 2012. Процитовано 26 квітня 2022.
  6. https://docs.sony.com/release/specs/ICFC318_mksp.pdf [Архівовано 21 листопада 2019 у Wayback Machine.]

Посилання[ред. | ред. код]