Zankyou no Terror

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Zankyou no Terror
Постер аніме-серіалу
残響のテロル
Zankyou no Terror
Відлуння терору
Жанрпсихологічний трилер[1]
Телевізійний аніме-серіал
РежисерСін’ітіро Ватанабе
КомпозиторКанно Йоко
СтудіяMAPPA
ЛіцензіатАвстраліяMadman Entertainment
Велика Британія Anime Limited
СШАКанадаCrunchyroll
МережаFuji TV
Період показу10 липня 2014 — 25 вересня 2014
Кількість серій11

Zankyou no Terror (яп. 残響のテロル, англ. Terror in Resonance, також Terror in Tokyo, укр. Відлуння терору) — аніме-серіал режисера Сін'ітіро Ватанабе, продюсований студією MAPPA. Над дизайном персонажів працював Кадзуто Накадзава. Музику до серіалу створила композиторка Йоко Канно. Транслювався з 10 липня по 25 вересня 2014 року на каналі Fuji TV у блоці Noitamina[2].

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія відбувається в альтернативній сучасності в Токіо. Одного дня у місті здійснюється терористичний акт. Злочинці завантажують до інтернету відео, на якому два підлітки, називаючи себе «Сфінкс» (яп. スピンクス) беруть на себе відповідальність за теракт.

Персонажі[ред. | ред. код]

Дев'ятий (яп. ナイン) — потайливий парубок з яскравим розумом і спокійною поведінкою. У школі назвався як Арата Коконое (яп. 九重 新). Один з засновників «Сфінксу»

Сейю: Ісікава Кайто

Дванадцятий (яп. ツエルブ) — підліток, що проводить багато часу з Дев'ятим. У школі назвався як Тодзі Хісамі (яп. 久見 冬二). Також один з засновників «Сфінксу».

Сейю: Сома Сайто

П'ята (яп. ハイヴ) — агент ФБР, їде до Японії для розслідування справи про теракти. Закохана в Дев'ятого.

Сейю: Меґумі Хан

Ліза Місіма (яп. 三島 リサ) — дівчина, що навчається у школі, куди пішли Дев'ятий та Дванадцятий. Вимушена стати їх спільником.

Сейю: Ацумі Танедзакі

Кендзіро Сібадзакі (яп. 柴崎 健次郎) — член департаменту поліції Токіо. Працював у слідчому відділі, але 15 років тому був переведений до архівного відділу через розслідування справи про політика.

Сейю: Сюнсуке Сакуя

Саундтрек[ред. | ред. код]

Саундтрек до серіалу написала композиторка Йоко Канно. Пісню «Trigger», яка звучить в опенінґу, виконує Юкі Одзакі, колишній вокаліст гурту Galileo Galilei. Пісню завершальних титрів «Dare ka, Umi o.» виконує співачка Еме.[3] «Terror in Resonance Original Soundtrack 2 -crystalized-» було випущено 22 жовтня 2014 року[4].

В інтерв'ю «Otaku USA Magazine» режисер Сін'ітіро Ватанабе заявив, що на створення серіалу його надихнула музика ісландського рок гурту Sigur Rós[5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Vincent, Brittany (14 серпня 2020). The Works of MAPPA, From Terror in Resonance to Sarazanmai. Funimation. Архів оригіналу за 12 травня 2021. Процитовано 18 липня 2023.
  2. Cowboy Bebop Director Watanabe, Composer Kanno Make Zankyō no Terror Anime. Архів оригіналу за 22 лютого 2017. Процитовано 4 січня 2016.
  3. Terror in Resonance Second Promo Reveals Cast, Theme Song. Anime News Network. 12 червня 2014. Архів оригіналу за 11 листопада 2020. Процитовано 18 квітня 2019.
  4. _サウンドトラック第2弾発売決定!. Архів оригіналу за 27 вересня 2020. Процитовано 29 серпня 2014.
  5. Connor Foley (9 серпня 2016). Cowboy Bebop's Shinichiro Watanabe and Dai Sato Talk Genre, Storytelling and Sigur Rós. otakuusamagazine.com. Архів оригіналу за 23 червня 2017. Процитовано 18 квітня 2017.

Посилання[ред. | ред. код]