Обговорення користувача:Авгій На Самообслуговуванні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Авгій На Самообслуговуванні!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 10:33, 17 грудня 2015 (UTC)[відповісти]

Посилання[ред. код]

Вітання! Не міг не помітити Ваш внесок до статей хімічної тематики — Ви робите дуже корисну справу ;) Та хочу Вам нагадати, що будь-яке внесення інформації вимагає вказування джерел інформації. Прошу Вас доповнити редаговані Вами статті посиланнями на використану літературу — у формі приміток або через розділ Джерела. --Олег.Н (обговорення) 17:14, 24 грудня 2015 (UTC)[відповісти]

Нагадую Вам про важливість постійного вказування джерел. Ви додаєте досить рідкісну інформацію, яку обов'язково слід підкріплювати посиланням.

П.С. І, будь ласочка, не ставте зайвих пробілів, типу таких: вони не асоційовані ) , при цьому. Такий текст вимагає додаткової правки для приведення його до "нормального" вигляду. --Олег.Н (обговорення) 18:03, 18 лютого 2016 (UTC)[відповісти]

@Олег.Н:Значну частину "рідкісної" інформації легко перевірити експериментально ( якщо Ви не помітили я орієнтуюсь на написання про властивості легкодоступних реагентів або явища з якими може зіткнутись експериментатор ) . Пробіли не завжди "зайві" ( вірніше завжди навмисні ) , пояснення причин виділення в рази більші за сам текст . По Некрасову окрема історія : маю обґрунтовані підозри , що він не дуже уважно читав ( якщо читав ) "свої" роботи . Літературу почну більш стабільно приводити коли перейду до більш спеціалізованих тем .

1. Література додається обов'язково, незалежно від спеціалізованості/неспеціалізованості теми, бо інформацію перш за все перевіряють по книжках, а не експериментально. От як у нормальних наукових статтях — написав речення і одразу ж поставив приміточку із посиланням на джерело.
2. Пробіли 100% зайві. Такого ніде не роблять і не варто щось вигадувати. --Олег.Н (обговорення) 17:47, 19 лютого 2016 (UTC)[відповісти]

@Олег.Н: По пробілам спочатку неправильно зрозумів , взагалі згоден. По літературі - основна маса матеріалів власні конспекти, особистий досвід чи просто інформація яку кілька разів зустрічав у різних підручниках. Якщо вас дратує відсутність посилань то для тренування нервової системи можу порадити згадуваного Некрасова Б.В. : списку літератури немає, предметного або формульного вказівника немає, інколи трапляється цікава інформація змішана з явним непотребом. Читаєш і часом автора вбити хочеться.

Вимога посилань — це не мої особисті забаганки, це основа Вікіпедії.
Вам на сторінку обговорення додали барвисту табличечку, в якій зібрані основні правила цього проекту. Те, про що я Вам торочу, можна знайти у першому ж пункті — Основні засади Вікіпедії. Там Ви точно натрапите на згадку про перевірність — один зі стовпів Вікіпедії. Згідно з цією вимогою, сюди додається інформація лише з авторитетних джерел із обов'язковим їхнім наведенням. Ви згадали особистий досвід? Якщо цей досвід не підкріплений якоюсь книжкою, то він вважається оригінальним дослідженням, яке суворо заборонено. --Олег.Н (обговорення) 17:23, 22 лютого 2016 (UTC)[відповісти]

Сульфатна кислота[ред. код]

Вам чимось не сподобалася моя редакція? --Олег.Н (обговорення) 17:04, 12 березня 2016 (UTC)[відповісти]

@Олег.Н: Довго пояснювати. Пізніше мабуть сам відредагую. Але краще не перефразовуйте моїх дописів. По перегрупуванню Бекмана в сульфаті амонію я махнув рукою. Хоча по тому питанню мабуть поясню: конденсація гідроксиламіну з кетонами не потребує кислого середовища (скоріше навіть навпаки - кислота конденсацію гальмує), оксими не мають яскраво виражених кислотних властивостей, в оригінальному тексті, скоріше за все, мався на увазі розчин. По препаративній органічній хімії краще читати "Органикум"(рос.)(переклад з німецької, є видання різних років, в алфавітних каталогах ідуть по назві, а не авторам).
Справді, ото я з оксимом начудив %-[ Mea maxima culpa. --Олег.Н (обговорення) 17:53, 14 березня 2016 (UTC)[відповісти]

Апарат Кіппа[ред. код]

@Олег.Н: Я не лінгвіст, але Ви впевнені, що з двома літерами правильно? Не знаю як в голандській, але в французькій та англійській подвійні приголосні читаються як один звук (українська мова фонетична).

Згідно чинного правопису «Подвоєні приголосні зберігаються в географічних, особових та інших власних назвах» (§89). --Олег.Н (обговорення) 17:53, 14 березня 2016 (UTC)[відповісти]

WRating — сервіс, який оцінює ваш внесок у відвідуваність Вікіпедії.[ред. код]

Привіт. Дякую, що наповнюєте українську Вікіпедію. Мене звати Андрій UkrFace і я розробник рейтингу WRating. Рейтиг зіставляє об'єм правок, які ви зробили, з відвідуваністю відповідних статтей.
Система вже оцінила ваш акаунт. Завдяки вашому внеску Вікіпедія у червні отримала 2 775 переглядів (детальніше).
Рейтинг оновлюється щомісяця, зазвичай до 5-го числа кожного місяця.
Також я розробив юзербокс:

РЕЙТИНГ
W
Слідкую за своїм рейтингом на WRating
Код: {{WRating|wiki=uk|username=Авгій_На_Самообслуговуванні}}

Його можна розмістити на своїй сторінці, посилання з нього веде прямо на ваш результат.
Буду радий бачити вас серед користувачів рейтингу.
UkrFace (обговорення) 08:05, 11 липня 2021 (UTC)[відповісти]