Потрійна неприємність

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Потрійна неприємність
Triple Trouble
Жанр короткометражка, кінокомедія
Режисер Чарльз Чаплін
Лео Вайт
Продюсери Девід Шепард
Джесс Роббінс
Сценаристи Чарлі Чаплін
Лео Вайт
У головних
ролях
Чарлі Чаплін
Една Первіенс
Оператор Гаррі Енсайн
Монтаж Брет Гемптон
Кінокомпанія The Essanay Film Manufacturing Company
Тривалість 23 хв.
Країна США США
Рік 1918
IMDb ID 0007476

«Потрійна неприємність» (англ. Triple Trouble; інша назва — Charlie's Triple Trouble) — американський німий короткометражний фільм Чарлі Чапліна. Фільм був змонтований студією «Ессеней» з фрагментів картин «Поліція», «Робота» і «Життя» (незакінчений) і вийшов 11 серпня 1918. Окремі сцени зняв Лео Вайт.

Сюжет[ред. | ред. код]

Чарлі влаштовується прибиральником у будинок полковника Натта і не надто добре поводиться на роботі, швидше розкидаючи сміття по дому, ніж прибираючи його. Полковник є винахідником нового виду вибухівки, і група іноземних дипломатів хоче її роздобути. Однак Натт не бажає давати їм заповітну формулу, і вони вирішують взяти її силою, наймаючи з цією метою злодія. Один з полісменів випадково підслуховує цю розмову і незабаром будинок полковника заповнюють «кістоунівські полісмени».

Після закінчення робочого дня Чарлі вирушає до нічліжки, де змушений втихомирювати співаючого п'яницю і стикається з кишеньковим злодієм. Після того, як Чарлі грабує шахрая, в нічліжці починається побоїще. Втікши звідти, прибиральник зустрічає найнятого дипломатами злодія, який виявляється його старим приятелем і вмовляє Чарлі допомогти йому. Прибувши в будинок полковника, вони виявляють полісменів. Починається традиційна метушня, яка призводить зрештою до вибуху винаходу полковника.

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]