Принцеса Марса (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Принцеса Марса
англ. Princess of Mars
Жанр Фантастика
Режисер Марк Аткінс
Продюсер Девід Майкл Летт
Сценарист Марк Аткінс
На основі Принцеса Марса
Едгар Райс Барроуз (у титрах не зазначений)
У головних
ролях
Антоніо Сабато-молодший
Трейсі Лордс
Композитор Кріс Ріденгурd
Кінокомпанія The Asylum
Дистриб'ютор The Asylum і Netflix
Тривалість 90 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2009
Дата виходу 29 грудня
IMDb ID 1531911

«Принцеса Марса», перейменований і перевиданий в 2012 р., як «Джон Картер, марсіанин» (англ. Princess of Mars, John Carter of Mars) — американський фантастичний фільм 2009 р. американської незалежної студії The Asylum, заснований на романі 1912 р. «Принцеса Марса» автора Едгара Райса Барроуза. Не плутати з високобюджетним фільмом «Джон Картер: між двох світів» 2012 р., який також є адаптацією цього роману. У Європі фільм випущений під назвою «Марсіанські колоніальні війни» (англ. The Martian Colony Wars).

Сюжет[ред. | ред. код]

Джон Картер (Антоніо Сабато-молодший) — снайпер сучасної армії США, що служив в Афганістані та поранений під час виконання службових обов'язків. Він використовується в телепортаційому експерименті, в якому переміщається до Марса 216 (Барзума), що знаходиться за межами Сонячної системи. У цьому світі Картер виявляє здатність стрибати на великі відстані через нижчу, ніж на Землі, силу тяжіння. Спочатку він опиняється в рабстві зеленошкірих варварів тарків і провівши деякий час на ланцюгу, він заробляє статус серед них, а потім рятує життя принцесі Деї Торіс (Трейсі Лордс).

Група тарків на чолі з Тарс Таркасом беруть Картера до людського лідера Тал Гаджуса, Торіс знаходиться під охороною дочки Таркаса Соли. Дізнавшись, що Таркас дав Картеру військове звання, яке може надати тільки Гаджус, Таркас і Картер змушені вступити в сутичку. Після перемоги Картер стикається з Сарком, афганським найманцем, який зрадив його. Коли той тікає, Картер допомагає Таркасу вбити Гаджуса та стати новим лідером тарків.

Капітан Картер потім дізнається, що Дея Торіс втекла до планетарної станції очищення повітря, яка тримає Барзум у життєздатному стані. Сарк пошкодив її, в результаті чого атмосфера почала розріджуватися. Джон Картер і Сарк стають обличчям один до одного в поєдинку. Картер і Дея Торіс повторно активувують станцію, Картер повертається на Землю, де він відмовляється розповісти своєму начальству про свої пригоди, побоюючись що людство колонізує Барзум. Він повертається до своїх військових обов'язків, в той час як паралельно сподівається колись повернутися на Барзум.

Ролі[ред. | ред. код]

Відмінності від роману[ред. | ред. код]

  • Події відбуваються в наші дні.
  • Марс 216 знаходиться не в Сонячній системі.
  • Відправка на екзопланету відбувається з волі НАСА.
  • На екзопланету відправляють не одну людину, а двох.

Критика[ред. | ред. код]

Рейтинг на сайті IMD — 3,1/10.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Princess of Mars. Архів оригіналу за 7 листопада 2013. Процитовано 17 грудня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]