Школа Супергероїв: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
правильно оформила шаблон організації та додала внутрішні посилання
Немає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
{{Проблеми
{{Edited}}{{Проблеми
|{{реклама|дата=17 квітня 2019}}
|{{реклама|дата=17 квітня 2019}}
|{{значимість|орг|дата=17 квітня 2019}}
|{{значимість|орг|дата=17 квітня 2019}}

Версія за 07:39, 12 квітня 2021

Школа Супергероїв (англ. Superheroes School) — перший в Україні освітній проєкт для дітей, які лежать в лікарнях. Школа знаходиться на базі медичного закладу — «Охматдит», де діти мають змогу відвідувати уроки, надолужувати шкільну програму та складати іспити.

Школа Супергероїв
Файл:Школа Супергероїв.png
Тип соціальний проект
Засновано 2016
Мета забезпечити право на освіту дітей у лікарнях
Розташування Охматдит
Місце діяльності Київ, Україна
Бюджет соціально-відповідальний бізнес, гранти
Вебсайт: facebook.com/superheroes.school

Історія

Школу заснувала Євгенія Смірнова — громадська діячка та засновниця ГО Small Heart with Art. Перші уроки відбулися на базі ВІЛ-відділення Київської лікарні «Охматдит» уже в 2016 році. Але клас для дітей цього відділення відремонтували та відкрили 20 червня 2017 року. Далі стояло завдання розширити можливості Школи, аби діти з різних відділень могли відвідувати заняття.

Саме тому, з вересня 2018 року відкрилася Школа Супергероїв 2.0 на базі того ж «Охматдит», але вже в корпусі інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій. Лікарня спеціально виділила приміщення, а ремонт вдалося провести за підтримки спонсорів.

У лютому 2019 року — Школа презентувала соціальну франшизу для створення цілої мережі шкіл по всій Україні, аби діти в будь-якій лікарні країни могли продовжувати навчання та здобувати освіту.

Зараз Школа Супергероїв працює в Києві, Житомирі та незабаром відкриється в Херсоні, Хмельницькому та Дніпрі.

Головні завдання, які перед собою ставить Школа:

  • Дати дітям у лікарнях змогу отримувати освіту
  • Створити мережу шкіл в лікарнях по всій Україні

Право на освіту

2017 року Школу підтримала команда 1+1 медіа та особисто ведуча ТСН, куратор проекту «Право на освіту» Наталія Мосейчук. Вона стала куратором Школи Супергероїв. Завдяки каналу та, в тому числі, Мосейчук вдалося зібрати кошти на ремонт нових класів та платню вчителям.

Зусиллями Наталії Мосейчук та команди Школи Супергероїв з’явилася міжвідомча робоча група з представників Міністерства освіти та науки, охорони здоров'я, громадських діячів, яка розробила документ «Положення про особливості організації форм здобуття загальної середньої освіти в закладах охорони здоров’я». Документ прийняли у грудні 2018 року. Він гарантує дітям право на освіту в медичних закладах. Згодом, у січні 2019 року МОН прийняли новий Закон «Про повну середню освіту», який закріпив право дітей в лікарнях здобувати освіту.

Як працює Школа Супергероїв?

У Школі є 3 форми навчання — групові заняття в класі, індивідуальні уроки біля ліжка та дистанційна форма для дітей, які лежать в ізольованих боксах. Уся програма відповідає офіційній шкільній, але методика викладання враховує режим лікарні.

Заняття проходять для всіх дітей усіх вікових груп 5 днів на тиждень. У Школі немає домашніх завдань та оцінок, замість цього діє система мотивації та бонусів. За активність на уроках учні отримують наліпки, значки, кольорові браслети, а за особливі успіхи раз на три місяці обирають кращого учня — він отримує планшет.

У Школі діє «Кодекс Супергероїв», в основі якого сучасні погляди на розвиток та навчання.

Вчителі проходять спеціальну підготовку та знають як надавати медичну допомогу, враховувати психологічні особливості учнів та враховувати інтенсивність лікування дітлахів.

Зараз в Школі працює 6 учителів та викладаються такі дисципліни — математика, інформатика, історія, біологія, основи здоров’я, англійська та німецька мови, хімія.

Посилання