Стерлігов Герман Львович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Герман Львович Стерлігов
Герман Львович Стерлигов
Народився18 жовтня 1966(1966-10-18) (57 років)
Загорськ, Московська область
ГромадянствоРосія Росія
Національністьросіянин
Місце проживанняСлобода, Московська область
Діяльністьпідприємець, громадський діяч
Знання мовросійська
Конфесіяправославний християнин
БатькоЛев Олександрович Стерлігов
Сайтwww.sterligoff.ru

Герман Львович Стерлігов (18 жовтня 1966, Загорськ, Московська область) — російський підприємець-менеджер та суспільно-політичний діяч націоналістського та монархічного напрямку; один із перших у Росії мультимільйонерів.

Один зі співзасновників першої в Росії товарної біржі — Аліса, а також багатьох інших проектів. Голова ради директорів Групи компаній Германа Стерлігова[1].

Біографія

[ред. | ред. код]

Народився 1966 року, 18 жовтня в м. Сергіїв-Посад Московської області; Батько — професор педіатрії, мати — домогосподарка; у віці 5 років переїхав до Москви; батько отримав роботу в столиці та квартиру в самому центрі — Великій Ординці, б. 7 — найближчий будинок до Червоної площі; навчався у школі № 19 — спец. англійській; після школи — служба в Радянській Армії в Монголії в залізничному батальйоні — рядовим.

Після армії близько року працював токарем-розточувальником на АЗЛК; потім робітфак МГУ. Вступив на денний відділ юридичного факультету; провчився трохи більше року — нагрубіянив орденоносцю професорові історії КПРС Золотарьову — довелося піти. Суть конфлікту — сказав, що історія КПРС — найкривавіша сторінка історії людства; одразу з МГУ пішов організовувати кооператив «Пульсар» (з гучною назвою — з юридичного обслуговування).

У 1990 — створено першу крамничо-сировинну біржу в Росії — «Аліса»; в 1993 Біржу «Аліса» перетворено на холдингову компанію «Аліса» з 84 дочірніми компаніями в Росії та за кордоном (Нью-Йорк, Лондон); після 1993 — активна політична та громадська діяльність у «патріотичній сфері»; з 2001 — фактичний початок передвиборчої президентської кампанії — підготовка до виборів Президента РФ 2004.

У рамках підготовки до президентських виборів: 2001 — балотувався на пост Губернатора Красноярського краю; 2003 — балотувався на пост Мера Москви; 2004 — спроба зареєструватися кандидатом у Президенти РФ. З початком світової кризи 2008 заснував у Москві Антикризовий центр; у кінці 2008 Стерлігова обрано на Голову Управи «Товариства шанувальників давньої писемності»; 2010 став Головою Ради директорів «Міжнародної Резервної Розрахункової Системи».[2].

Політичні погляди

[ред. | ред. код]

Колись Стерлігов політичними поглядами був «переконаний патріот-монархіст». Відкрито заявляв, що політикою не цікавиться.[3] Одначе визнає, що готовий стати керівником етнічно й конфесійно однорідної Русі.[4] Заради цього пропонує урізати територію Росії та радикально змінити політичний курс.[5]

Еміграція

[ред. | ред. код]

4 липня 2015 був змушений покинути Росію та перебратися в Нагірний Карабах. Одночасно він почав продавати своє майно в Росії. Щодо причин, які примусили підприємця до еміграції, його помічниця по бізнесу Полина Сирота повідомила журналістам:

Коли він повернеться, невідомо, але обов'язково вернеться. Поїхати його змусили серйозні обставини. Це не бандити, ні, це рівень вище».[6]

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Стерлігов може стати фігурантом кримінальної справи організації російських націоналістів-убивць «Борн»; деяких її членів уже засуджено за вбивство адвоката Станіслава Маркєлова та журналістки Анастасії Бабурової.

Сім'я

[ред. | ред. код]
  • дружина: Альона Стерлігова
  • діти: дочка Пелагія, сини: Арсеній, Сергій, Пантелеймон та Михей

Виноски

[ред. | ред. код]
  1. Сайт Германа Стерлигова — Главная страница
  2. http://oldp.sterligoff.ru [Архівовано 7 червня 2012 у Wayback Machine.] Новости|Общество Любителей Древней Письменности]
  3. Сайт Германа Стерлигова — Биография. Архів оригіналу за 19 грудня 2013. Процитовано 29 листопада 2014.
  4. Блог ИА Германа Стерлигова — Навальному хочется Россию. Русь оставляю за собой.
  5. Блог ИА Германа Стерлигова — Вместо России и Украины — КИЕВСКАЯ РУСЬ.
  6. Герман Стерлигов уехал из России и распродаёт имущество. Архів оригіналу за 8 липня 2015. Процитовано 6 липня 2015.

Посилання

[ред. | ред. код]

,