Сім печаток

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сім печаток
Є безпосередньою причиною Seven trumpetsd
CMNS: Сім печаток у Вікісховищі
Агнець відкриває книгу/сувій із сімома печатками.

Сім печаток — передбачення для людства від Бога, під час відкривання яких, будуть відбуватися страшні події, катаклізми.

Ця фраза, взята із Книги Одкровення, і яка означає сім символічних печаток (грец. σφραγῖδα, лат. sphragida), що закріплюють книгу/сувій, який Іван Богослов побачив у своєму Одкровенні Ісуса Христа. Відкриття печаток Апокаліптичного документа відбувається у главах 5–8 Одкровення де описується Друге пришестя. У видінні Іоанна, той один, хто достойний відкрити книгу/сувій, названий і як «Лев Юди» і як «Агнець, який має сім рогів і сім очей».

Сім печаток зберігали в собі інформацію, що відома лише Богу до тих пір, як знайдеться Ягнець/Лев, що достойний відкрити книгу/сувій і побачити її вміст. Християни є найбільш переслідуваною релігійною групою в світі. Щороку, за офіційними даними, понад 100 000 осіб вбивають за християнську віру. У 102 країнах світу понад 500 мільйонів християн не можуть в повній свободі сповідувати свою віру.

Важливі сувої які скріплювалися печатками згадуються у зразках Біблії більш раннього періоду, в тому числі і в Книзі пророка Даниїла 12:4 …

«Але ти, Даниїл, сховай ці слова, і закрий замками книгу, навіть до моменту кінця: багато хто буде бігати туди і сюди, а знання повинно збільшитися.»

Під тим, що «Агнець» зніме печатку із книги, відбувається звільнення судного часу або настає момент апокаліпсису. Відкриття перших чотирьох печаток призводить до вивільнення чотирьох вершників Апокаліпсиса, кожен з яких має свою особливу місію. Відкриття п'ятої печатки вивільняє крики мучеників через «слово/Гнів Божий». Шоста печатка спричиняє землетруси та інші катаклізми. Сьома печатка символізує сім ангельських труб, які своєю чергою символізують сім чаш гніву Божого і ще більші катаклізми.

Розвиток подій[ред. | ред. код]

Перша печатка Апокаліпсиса[ред. | ред. код]

Перша печатка є вершником на білому коні у білому одязі ― це сатана, який прикидається ангелом. Перша печатка відкриває нам найбільшу оману людства; люди вірять брехні диявола, а не Істині Ісуса Христа. І самі віддають дияволу, а не Богу владу і правління.

Друга печатка Апокаліпсиса[ред. | ред. код]

Друга печатка пророчить війну. Люди відкидають Божу любов, і слідують за духом війни.

Третя печатка Апокаліпсиса[ред. | ред. код]

Люди поклоняються грошам і служать багатству, а не Богу. Заради влади, люди йдуть на найгірші вчинки і злочини. Третя печатка відкриває нам причину прокляття — це бездуховність і матеріалізм, поклоніння грошам, розпусність.

Четверта печатка Апокаліпсиса[ред. | ред. код]

Коли Ісус відкрив четверту печатку, з'явився кінь блідий, йому було надано ім'я Смерть, і пекло слідувало за ним. Йому надана влада над четвертою частиною Землі: умертвляє мечем і голодом, мором і звірями. Коли Ісус відкрив четверту печатку, він показав людям істинних ворогів людства ― це смерть і пекло.

Смерть вбиває людей, а душі невіруючих в Ісуса Христа, пекло забирає в місце мук і страждань.

П'ята печатка Апокаліпсиса[ред. | ред. код]

Ісус відкриває п'яту печатку, і показав небо і душі загиблих за Боже Слово, які знаходяться на небесах у Бога! Вони волають до Бога: «Доки Господе не будеш судити і не мстиш за кров нашу!».

Шоста печатка Апокаліпсиса[ред. | ред. код]

Сьома печатка Апокаліпсиса[ред. | ред. код]

Бог правий ― що люди шукають, те вони і отримають. Людина вірить у що завгодно: поклоняються ідолам, супергерої в фільмах рятують людство. Але істина в тому, що ніхто не зможе допомогти! Тільки Ісус Христос, Істинний Спаситель світу! Він тримає сім печаток Апокаліпсису в своїх руках. Сьогодні прийми рішення, що тобі потрібен Ісус як Господь і Спаситель![1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Семь печатей Апокалипсиса! Будущее мира! Трубы и печати гнева. (укр.), архів оригіналу за 13 березня 2021, процитовано 8 квітня 2021