Жванецька сільська громада

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жванецька сільська громада
Герб громади
Герб громади
Прапор громади
Прапор громади
Основні дані
Країна Україна Україна
Область Хмельницька область
Район Кам'янець-Подільський район
Код КАТОТТГ UA68020070000084437
Утворена 8 вересня 2017 року
Адмін. центр Жванець
Територія та населення
Площа 183 км²
Населення 5332 особи (2018)
Густота 29,14 осіб/км²
Населені пункти
Міста 0
Селища 0
Села 23
Органи влади
Адреса Жванецька сільська рада
Голова громади Тетяна Володимирівна Криворучко
CMNS: Жванецька сільська громада у Вікісховищі

Мапа

Жванецька сільська громада — територіальна громада України, в Кам'янець-Подільському районі Хмельницької області. Адміністративний центр — село Жванець.

Площа громади — 183 км², населення — 5332 мешканці (2018).[1]

Утворена 8 вересня 2017 року шляхом об'єднання Гринчуцької, Жванецької, Ластовецької, Рудської та Сокільської сільських рад Кам'янець-Подільського району.[2]

Населені пункти[ред. | ред. код]

До складу громади входять 23 села: Бабшин, Брага, Вільне, Вітківці, Гаврилівці, Гринчук, Жванець, Завалля, Збруч, Ісаківці, Каветчина, Кізя-Кудринецька, Кудринці, Ластівці, Малинівці, Межигір, Мілівці, Руда, Слобідка-Малиновецька, Слобідка-Рихтівська, Сокіл, Цвіклівці Перші, Червона Діброва.

Символіка[ред. | ред. код]

Герб Жванецької ОТГ виконаний у синьо-жовтих кольорах, притаманних Поділлю. У синьому полі щита — жовта замкова чотиризубчаста вежа із чорною бійницею й такими ж воротами і двома стінками. Вежа знаходиться на вершині зеленої гори, що постає із основи щита, котра складається із чотирьох хвилястих ліній. На цю ж основу спирається білий триарковий міст, накладений на зелену гору.

Прапор громади — прямокутне полотнище, сторони якого співвідносяться як 2:3. Він складається із трьох рівних смуг: верхня і нижня — сині, а середня поділена на три однакові горизонтальні смуги — зелену, білу та зелену.

Фортеця (замок) — символ духовної сили, стійкості, надійності й упевненості. На гербі зображений фрагмент колишньої Жванецької фортеці як уславлення історичної пам'яті славного минулого. Гора означає велич, мудрість, зростання і святість. Міст — поширений у різних культурах символ, що уособлює об'єднання, перехід з одного стану до іншого, зміни і трансформації. Міст на гербі ОТГ поєднує дві області у дружбі та взаємопідтримці.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 року № 280-р «Про затвердження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад у 2019 році»
  2. ВВРУ, 2017, № 46, стор. 11