Мадлен Намро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мадлен Намро
пол. Madlen Namro
Народилася 29 серпня 1973(1973-08-29) (50 років)
Лодзь, Польща
Громадянство Польща Польща
Діяльність письменниця, журналістка, піснярка
Мова творів польська, англійська
Роки активності 2007 — дотепер
Жанр наукова фантастика
Magnum opus Трилогія «Командос»

Мадлен Намро (пол. Madlen Namro; нар. 2 серпня 1973, Лодзь)[1] — польська письменниця-фантастка та журналістка. Вона отримала нагороду за свою першу науково-фантастичну книгу, перекладену англійською, друга також стала бестселером у Польщі. Я журналістка, вона пише статті, опубліковані в різних виданнях[2] і на вебсайтах[3] по всьому світу.

Біографія[ред. | ред. код]

Раннє життя[ред. | ред. код]

Мадлен Намро народилася в Польщі 2 серпня 1973 року в місті Лодзь. Першу книгу написала в 9 років: вона розповіла про свої пригоди зі своїм собакою, що вмів розмовляти[4].

Музика[ред. | ред. код]

Мадлен також була авторкою пісень панк-гурту De Vanegat, в якому співала і писала музику[1].

Пізніше вона працювала акторкою в музичному театрі в Лодзі. Ця коротка мистецька кар'єра дозволила їй зрозуміти, що те, чим вона хоче займатися — це писати книги.

Література[ред. | ред. код]

На польському ринку Мадлен дебютувала у 2007 році з футуристичною книжкою «Командос», випущеною видавництвом Anagram Publishing House. Ця книга з'явилася також у 2011 році на ринках США та Великій Британії, що дало їй статус міжнародної письменниці. Тим часом вона написала кілька оповідань для дітей, опублікованих у Лондоні під назвою «Веселкові історії». Усі кошти, отримані від продажу цієї книги, Мадлен передала до Фонду боротьби з синдромом Стіклера у Великій Британії. У 2012 році вона вперше написала нехудожні оповідання під назвою «Чорна перлина»[4]. Ця книжка була опублікована французькою, німецькою, італійською та англійською мовами, але не польською. Мадлен також пише сценарії та книги для молоді.

Журналістика[ред. | ред. код]

Мадлен також працює журналісткою для таких журналів, як «Mindscape» у Великій Британії та вебсайтів, як Marshall Masters one у США, а також Mediterranea Online[3] в Італії.

З січня 2011 року вона є дійсним членом престижного Товариства письменниць і журналісток[5] у Лондоні.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • Мадлен Намро була нагороджена у 2008 році своїм редактором, видавництвом Anagram Publishing, за трилогію «Командос».

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Madlen Namro Polish website: author section (англ.). Madlen Namro. Архів оригіналу за 25 жовтня 2016. Процитовано 23 жовтня 2023.
  2. Main page. Mindscape Magazine (англ.). Процитовано 23 жовтня 2023.
  3. а б Main page (англ.). Mediterranea Online. Процитовано 23 жовтня 2023.
  4. а б Madlen Namro interview by Jeff Wilson. Djgatsbybookclub (англ.). Word Press. Процитовано 23 жовтня 2023.
  5. Society of Women Writers and Journalists (англ.). swwj. Архів оригіналу за 11 квітня 2012. Процитовано 23 жовтня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]