Список Національних Героїв Вірменії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Національні герої Вірменії)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Орден Вітчизни

Нижче представлений список Національних Героїв Вірменії.[1]

Дата Герой Коротко про героя Підстава
28 липня 1994 Вазген I Католикос усіх вірмен За виняткові заслуги у справі збереження і множення національних та духовних цінностей.
11 жовтня 1994 Амбарцумян Віктор Амазаспович Почесний президент Національної академії наук Республіки Вірменії За створення наукових цінностей світового значення, виняткові заслуги в галузі організації науки, громадську діяльність на благо нації.
14 жовтня 1994 Алек Манукян Довічний голова Вірменського загального благодійного союзу За виняткові заслуги загальнонаціонального значення, багаторічну плідну діяльність на благо нації.
20 вересня 1996 Горгісян Мовсес Геворкович
(посмертно)
Національний діяч, командир загону «Армії незалежності» За виняткові заслуги загальнонаціонального значення у справі оборони Батьківщини.
20 вересня 1996 Мікаелян Гегазнік Арменакович
(посмертно)
Командир аштаракського ополченського загону За виняткові заслуги загальнонаціонального значення у справі оборони Батьківщини.
20 вересня 1996 Мелконян Монте Чарльзович
(посмертно)
Підполковник, командувач силами самооборони Мартунінського району Нагірно-Карабаської Республіки За виняткові заслуги загальнонаціонального значення у справі оборони Батьківщини.
20 вересня 1996 Крпеян Татул Жоржикович
(посмертно)
Командир ополченського загону За виняткові заслуги загальнонаціонального значення у справі оборони Батьківщини.
20 вересня 1996 Айвазян Вітя Ворошевич
(посмертно)
Азатамартик (воїн-визволитель), депутат Верховної Ради Республіки Вірменії За виняткові заслуги загальнонаціонального значення у справі оборони Батьківщини.
20 вересня 1996 Абрамян Дживан Завенович
(посмертно)
Капітан, командир батальйону полку особливого призначення За виняткові заслуги загальнонаціонального значення у справі оборони Батьківщини.
20 вересня 1996 Погосян Юра Вагаршакович
(посмертно)
Рядовий, командир бойової машини піхоти За виняткові заслуги загальнонаціонального значення у справі оборони Батьківщини.
27 грудня 1999 Демірчян Карен Серобович
(посмертно)
Голова Національних зборів Республіки Вірменії За значні заслуги перед Батьківщиною.
27 грудня 1999 Саргсян Вазген Завенович
(посмертно)
Прем'єр-міністр Республіки Вірменії За виняткові заслуги в справі державного будівництва і захисту Батьківщини.
27 травня 2004 Керк Кркорян Американський мільярдер вірменського походження За виняткові заслуги загальнонаціонального характеру, за діяльність, спрямовану на облаштування і процвітання Вірменії.
27 травня 2004 Шарль Азнавур Видатний французький співак-шансоньє, поет, композитор а також актор вірменського походження За виняткові заслуги загальнонаціонального характеру, за діяльність, спрямовану на облаштування і процвітання Вірменії.
5 грудня 2008 Рижков Микола Іванович Член Ради Федерації Російської Федерації За особистий вагомий внесок у справу організації відновлювальних робіт у зоні Спітакського землетрусу, а також за виняткову моральну підтримку вірменському народу.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Станом на 21 березня 2013

Джерела[ред. | ред. код]