Чухрай Наталія Іванівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Чухрай Наталія Іванівна
Народилася 20 вересня 1964
місто Оха, Сахалінська область, РРФСР, СРСР
Національність українка
Діяльність економістка
Alma mater Львівський політехнічний інститут
Науковий ступінь доктор економічних наук
Нагороди Нагрудний знак «За наукові досягнення»

Наталія Іванівна Чухрай (нар. 20 вересня 1964, місто Оха, Сахалінська область, РРФСР, СРСР) — український науковець, доктор економічних наук, професор кафедри менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту, проректор з наукової роботи Національного університету «Львівська політехніка».

Освіта[ред. | ред. код]

1986 р. — закінчила Львівський політехнічний інститут інженерно-економічний факультет.

1992 р. — закінчила заочно аспірантуру у Львівському відділенні Інституту економіки АН УРСР.

1993 р. — захистила дисертацію на тему «Економічне стимулювання інноваційної діяльності (на прикладі Західного регіону)» у спеціалізованій вченій раді Львівського відділення Інституту економіки НАН України на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук.

2003 р. — захистила дисертацію на тему «Формування інноваційного потенціалу підприємства на засадах маркетингу і логістики» на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук у спеціалізованій вченій раді Інституту регіональних досліджень імені М. І. Долішнього НАН України, м. Львів.

Науковий консультант: доктор економічних наук, професор Крикавський Євген Васильович, Національний університет «Львівська політехніка», завідувач кафедри, заслужений працівник освіти України.

Професійна діяльність[ред. | ред. код]

Проходила тренінгові програми, курси підвищення кваліфікації, стажування, зо­крема за кордоном:

  • стажування у Ренселерському полі­технічному інституті «Навчання бізнес-стратегії на основі методу кейс-стаді», м. Трой, США (1995);
  • програму «Train the Trainer» за під­тримки Баварського уряду, м. Мюнхен, Німеччина (1997);
  • програму зі складання кейс-стаді Durham University Business School, м. Дарем, Велика Британія (1997);
  • логістичну програму з виробничої логістики, м. Берлін, Німеччина (2006);
  • підвищення кваліфікації в Центрі інженерної педагогіки при Українській інженерно-педагогічній академії за спеціальністю «Інженерна педагогіка» (Харків, січень-травень 2003 р.);
  • Літній інститут Академії викладацької майстерності «Як розробляти та ви­кладати курс „Операційний менедж­мент“» для викладачів ВНЗ — учасників проєкту «Бізнес-менеджмент-освіта в Україні», організований Консорціумом із удосконалення бізнес-освіти в Украї­ні (CEUME) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) (Ялта, липень 2004 р.).

Професійний досвід[ред. | ред. код]

Стаж наукової роботи у вишах — 20 років — НУ «Львівська політехніка».

Н. І. Чухрай — тренер-консультант Центру підтримки бізнесу «New Biznet» (м. Львів), Міжнародного інституту бізнесу (м. Київ).

Є членом експертної ради з питань проведення експертизи дисертаційних робіт МОН України, спеціалізованої вченої ради ІНЕМ Національного університету «Львів­ська політехніка», НМК з менеджменту, одним з розробників галузевого стандар­ту спеціальності «Менеджмент інновацій­ної діяльності».

За вагомий внесок у науку Н. І. Чухрай на­городжена нагрудним знаком «За наукові досягнення» Міністерства освіти і науки України.

Тематика наукових досліджень:

  • Формування і розвиток взаємовідносин між бізнес-партнерами.
  • Стратегія ланцюга постачань у розвитку підприємств
  • Маркетинг і логістика у вищому навчальному закладі.

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

Є членом Вченої ради та спеціалізованої вченої ради Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка».

З 2003 року є членом навчально-методичної комісії з «Менеджменту» секції «Логістика» при Міністерстві освіти та науки України, з 2011 року — секції «менеджмент інноваційної діяльності», а також членом експертної ради з питань проведення експертизи дисертаційних робіт МОН України.

Основні публікації[ред. | ред. код]

За результатами наукових досліджень надруковано понад 300 праць з питань інноватики, стратегічного менеджменту, маркетингу та логістики, зокрема, 14 навчальних підручників та посібників, з них 7 з грифом МОН, 9 монографій та окремих розділів у 8 колективних монографіях.[1]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]