Forgive and Regret

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Пробач і пожалкуй»
англ. Forgive and Regret
Ейб на смертному одрі
Ейб на смертному одрі
Ейб на смертному одрі
Сезон № 29
Серія № 636
Перший показ 29 квітня 2018
Сценарій Білл Оденкерк
Режисер(и) Роб Олівер
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника XABF09
Запрошені зірки
Гленн Клоуз в ролі Мони Сімпсон
Особливості серії
Сцена на дивані У стилі вестерна головний герой серіалу «Димок з ствола» Метт Діллон говорить Меґґі: «Я не дозволю, ти не поб'єш мій рекорд», а потім залучає її в швидку перестрілку, в якій Меґґі вбиває його.
Хронологія
Попередня Наступна
Lisa Gets the Blues Left Behind
Сезон 29
Список серій

«Forgive and Regret» (укр. «Пробач і пожалкуй») — вісімнадцята серія двадцять дев'ятого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 29 квітня 2018 року у США на телеканалі «Fox». З виходом цієї серії мультсеріал перевершив рекорд серіалу «Димок зі ствола» за кількістю епізодів як найдовший серіал, що виходить у прайм-тайм[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Намагаючись залишити таверну Мо, Гомер випадково перекинув вуличний ліхтар. З'являється чоловік, що просить Гомера продати його машину за 500 доларів, щоб виправити ушкодження «улюбленого ліхтаря мера». Гомер погоджується, проте його машина тепер буде використовуватися в руйнівних перегонах.

Перебуваючи на дербі, у діда Сімпсона стався серцевий напад. Гомер зіткнувся з вибором: або спостерігати за перегонами і побачити, як його машина виграє, або відвести батька в лікарню. Гомер погоджується допомогти йому. На смертному одрі Ейб робить зізнання Гомеру, яке його вражає і яке він прощає.

Однак, дідусь врешті решт виживає, і Гомеру стає незручно через зізнання батька, що ще більше погіршує їх відносини. Сім'я, здивована «безмовним зверненням» Гомера, вирішує знову зв'язати їх, що лише приводить до сварки між ними в таверні Мо і до невдалого сеансу в розважальному центрі. Зрештою, Ейб розповідає, що він сказав Гомеру.

У дитинстві Гомера він і його мати Мона були пов'язані під час випічки пирогів. Після того, як вона пішла з дому, Ейб, намагаючись забути про Мону, скинув з обриву ящик з її рецептами. Сім'я налаштовується проти дідуся Сімпсона і вирішує засудити його за дії в будинку для літніх. Однак, Ейб, який тепер відчуває себе винуватим за те, що він зробив багато років тому, йде до обриву, щоб знайти коробку. Гомер планує зупинити його.

Коробка з рецептами все ще лежить на скелі, і Ейб може ризикує життям, дістаючи її. Гомер допомагає йому врятуватися і дістати коробку з рецептами. Раптом дідусь вирішує пожертвувати собою, щоб Гомер не міг дістатися до нього, але, коли Гомер добирається до нього, обидва приземляються на ліжко, від якої Ейб позбувся багато років тому. Однак коробка порожня…

Зупинившись в кафе неподалік, Гомер впізнає смак пирога, який він їсть, — той самий, який він і його мати разом пекли. Офіціантка каже йому, що колись вона знайшла рецепти, які впали з обриву, коли Ейб їх викинув. Вона віддає їх Гомеру, після чого він знову мириться з батьком.

У фінальній Гомер знову купує свою стару машину і виявляє, що Сніжок V був там весь час.

Виробництво[ред. | ред. код]

Спочатку серія повинна була вийти 8 квітня як 16 серія сезону, однак «No Good Read Goes Unpunished» вийшла того дня як 15 серія, а «Forgive and Regret» було посунуто на три тижні[2].

Довший варіант вступної заставки був вирізаний, залишивши тільки частини до назви серіалу[3]

Цікаві факти і культурні відсилання[ред. | ред. код]

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 2,47 млн осіб з рейтингом 1.0, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[5].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку B-, сказавши, що серія «присвячує себе розповіді однієї історії, знову повертаючись до виправдано небезпечних (з обох сторін) відносин батька і сина, між Ейбом і Гомером Сімпсонами»[6].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії три з половиною з п'яти зірок, сказавши, що «серію кладуть у піч, обіцяючи гігантське „пішов ти“ [на адресу Ейба], але врешті решт все зв'язано. Це близьке до мстивого ревізіонізму, але завершується об'єднанням сім'ї спільною справою»[7].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 4/5 з такою самою середньою оцінкою[8].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б 'The Simpsons' breaks TV record as Maggie takes out 'Gunsmoke'. EW.com (EN) . Архів оригіналу за 9 листопада 2020. Процитовано 24 вересня 2020.
  2. Chris Ledesma [@mxedtr] (23 лютого 2018). Today we spot! #TheSimpsons XABF09 FORGIVE AND REGRET is scheduled to air Sunday, 4/8/18 on FOX (Твіт) (англ.). Процитовано 24 вересня 2020 — через Твіттер.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  3. Gunsmoke Opening Parody | THE SIMPSONS на YouTube
  4. Matt Selman [@mattselman] (30 квітня 2018). In case you doubted that we are living in a Simpsons Simulation: record-breaking episode 636 is same number as old Springfield area code 636 (Твіт) (англ.). Архів оригіналу за 19 серпня 2023. Процитовано 19 серпня 2023 — через Твіттер.
  5. UPDATED: SHOWBUZZDAILY’s Top 150 Sunday Cable Originals & Network Finals: 4.29.2018 | Showbuzz Daily. www.showbuzzdaily.com. Архів оригіналу за 1 травня 2018. Процитовано 24 вересня 2020.
  6. Homer learns a secret as The Simpsons sets a hollow record, hollowly. The A.V. Club (англ.). 30 квітня 2018. Архів оригіналу за 10 серпня 2020. Процитовано 19 серпня 2023.
  7. The Simpsons Season 29 Episode 18 Review: Forgive And Regret. Den of Geek (англ.). 30 квітня 2018. Архів оригіналу за 14 липня 2020. Процитовано 24 вересня 2020.
  8. Rate & Review: "Forgive and Regret" (XABF09). The No Homers Club (англ.). 29 квітня 2018. Процитовано 19 серпня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]