Сімпсони (сезон 23)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сімпсони (сезон 23)
Країна США США
Кількість епізодів 22
Трансляція
Телеканал Fox
Перший показ 25 вересня 201120 травня 2012
Трансляція в Україні
Телеканал Україна QTV (2013—2017)
Україна НЛО TV (2018—н.ч)
Перший показ 18 лютого  — 4 березня 2013, (1 серія — 8 лютого 2014)
Сезони
← Попередній
Сезон 22
Наступний →
Сезон 24
Список серій мультсеріалу «Сімпсони» (з 21 сезону)

Двадцять третій сезон мультсеріалу «Сімпсони» розпочався у США на телеканалі «Fox» 25 вересня 2011 року та завершився 20 травня 2012 року. Про те, що серіал буде продовжений і на 23 сезон, було оголошено телеканалом у листопаді 2010 року, перетнувши при цьому позначку у 500 серій. Серія «At Long Last Leave» стала ювілейною 500-ю.

На початку прем'єрної серії сезону «The Falcon and the D'ohman» продавець коміксів оголосив що результати конкурсу, поставлені в останній серії попереднього сезону «The Ned-liest Catch», в рамках якого глядачі вирішували долю «Недни» — пари Неда Фландерса й Едни Крабапель. Окрім цього у серії «Ned 'n' Edna's Blend Agenda» стає відомо про їхній шлюб.

В останній серії цього сезону «Lisa Goes Gaga» Ліса співала разом з персонажем Леді Гаги — спеціально запрошеною зіркою.

В Україні прем'єра сезону відбулася 19 лютого 2013 року на телеканалі «QTV».

Список серій[ред. | ред. код]

№ серії
(загалом)
№ серії
(в сезоні)
Назва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показуКод серіїГлядачів в США
(млн)
4871«The Falcon and the D'ohman»
«Агент Сокіл і чортова людина»
Метью НастюкДжастін Гурвіц25 вересня 2011NABF168.08

На Спрінґфілдській АЕС з'являється новий охоронець. Уейн, який намагається ні з ким не спілкуватися, натомість Гомер щосили прагне з ним подружитися. Познайомившись з Уейном ближче, сім'я Сімпсонів поступово дізнається, що той був зв'язаний з ЦРУ та причетний до трагедії за участі української мафії.

Запрошені зірки: Кіфер Сазерленд в ролі Уейна, Кевін Майкл Річардсон в ролі працівника компанії «SendEx», Марсія Воллес в ролі Едни Крабапель, Том Коліккіо в ролі самого себе
4882«Bart Stops to Smell the Roosevelts»
«Барт зупиняється, щоб відчути дух Рузвельтів»
Стівен Дін МурТім Лонг2 жовтня 2011NABF176.19

Після чергової витівки Барта за його виховання вирішує взятися інспектор Чалмерз. У нього виходить, і хлопчик з друзями починають захоплюватися 26-м президентом США Теодором Рузвельтом.

Запрошені зірки: Теодор Рузвельт в ролі самого себе (архівні записи)
4893«Treehouse of Horror XXII»
«Хатка жахів. Геллоуїн із Сімпсонами XXII»
Метью ФонанКеролін Омайн30 жовтня 2011NABF198.10

«The Diving Bell and the Butterball» (укр. «Скафандр і товстун-метелик») — Від укусу чорної вдови Гомера паралізувало, але він може спілкуватися пускаючи гази.

«Dial D for Diddly» (укр. «Сміливенько дзвоніть Недичку») — Нед Фландерс отримує заклик від Бога позбавити світ грішників, вбивши їх.

«In the Na'Vi» (укр. «Серед На’Ві») — Барт і Мілгаус перетворюються на прибульців і повинні проникнути на чужорідну планету.

Запрошені зірки: Арон Ралстон в ролі диспетчера 911, Джекі Мейсон в ролі Хайма Крастовскі
4904«Replaceable You»
«Вас можна замінити»
Марк КіркландСтефані Гілліс6 листопада 2011NABF217.97

У Гомера на роботі з’являється нова співробітниця Роз, яка згодом підкладає Сімпсону свиню. Тим часом Барт з Мартіном сконструювали робота-тюленя, що став у нагоді для літніх людей будинку пристарілих.

Запрошені зірки: Джейн Лінч в ролі Роз
4915«The Food Wife»
«Дружина-гурманка»
Тімоті БейліМетт Селман13 листопада 2011NABF207.50

Мардж ревнує з приводу того, що Гомер може зробити всі кумедні речі з дітьми. Вона з дітьми стають гурманами і створюють блог про їжу під назвою «The Three Mouthketeers» (укр. «Три мушкетери-гастрономери»), залишивши Гомера.

Запрошені зірки: Тім Гайдекер в ролі Брюса; Ерік Варехайм в ролі Фойс Гарта; Ентоні Бурден, Гордон Рамзі та Маріо Баталі в ролі самих себе
4926«The Book Job»
«Операція „Книга“»
Боб АндерсонДен Веббер20 листопада 2011NABF225.77

Ліса випадково дізнається, що її улюблені книги пише цілий штат безіменних авторів, а потім їх публікують під одним ім’ям. Вона розповідає про це Гомеру, який вирішує зібрати команду для написання власного фентезі-роману. Однак, коли фактичні сюжети видавця перетворять його в чергову книжку фантастики про вампірів для підлітків, команда, разом з Лісою, повинна вберегти свою оригінальну роботу від руйнування.

Запрошені зірки: Енді Гарсія в ролі видавця, Ніл Ґейман в ролі самого себе
4937«The Man in the Blue Flannel Pants»
«Чоловік у синіх фланелевих штанах»
Стівен Дін МурДжефф Вестбрук27 листопада 2011PABF015.61

Містер Бернс помічає, що Гомер поводиться погано після вечірки на честь появи горілки «Абсолют Красті». Бернс призначає Сімпсона головним бухгалтером та менеджером по роботі з клієнтами. Тим часом Ліса допомагає Барту з літературою, і той захоплюється читанням класичних романів.

Запрошені зірки: Джон Слеттері в ролі Роберта Марлоу, Кевін Майкл Річардсон в ролі гостя вечірки, Метью Вайнер в ролі аудитора з комітету енергетики
4948«The Ten-Per-Cent Solution»
«Десяти-від-соткове рішення»
Майкл ПолчіноДен Касталланета і
Деб Лакуста
4 грудня 2011PABF029.00

Коли «Шоу Клоуна Красті» скасовують, він возз’єднується з його першим агентом і колишньою коханкою Енні Дубінські, яка влаштовує йому шоу на кабельному телебаченні. Однак, коли перезавантаження його шоу досягає критичного успіху, він має вирішити: залишитися з його агентом чи віддатися мережевим каналам.

Запрошені зірки: Джоан Ріверз в ролі Енні Дубінські, Джекі Мейсон в ролі Хайма Крастовскі, Кевін Діллон і Джанін Гарофало в ролі самих себе
4959«Holidays of Future Passed»
«Свята майбутнього минулого»
Роб ОліверДж. Стюарт Бернс11 грудня 2011NABF186.43

Через 30 років у Барта — два сини, які не люблять свого батька; у Ліси — дочка, яка весь свій час проводить в мережі, а Меґґі вагітна невідомо від кого. Однак, врешті-решт, усіх об’єднує святковий дух Різдва, проведеного разом з Гомером та Мардж.

Запрошені зірки: Метт Ґрюйнінґ в ролі спортивного коментатора
49610«Politically Inept, with Homer Simpson»
«Політичні дурниці з Гомером Сімпсоном»
Марк КіркландДжон Фрінк8 січня 2012PABF035.07

Після того, як Гомер став зіркою YouTube він створює своє власне політичне ток-шоу «Gut Check with Homer Simpson» (укр. «Розтин з Гомером Сімпсоном»). В цей час Тед Ньюджент, який є кандидатом від Республіканської Партії на посаду президента США, намагається домогтися більшої підтримки через вплив на людей шоу Гомера.

Запрошені зірки: Дана Гулд в ролі спецагента, Тед Ньюджент в ролі самого себе
49711«The D’oh-cial Network»
«Чортова мережа»
Кріс КлементсДж. Стюарт Бернс15 січня 2012PABF0411.48

Ліса Сімпсон постає перед судом: дівчинку звинувачують у бажанні подобатись іншим людям. А почалося все з того, що Ліса бажала завести друзів і створює власну соціальну мережу під назвою «SpringFace» (укр. Спрінґбук), однак одержимість нею згодом стає хаотичною та дисфункціональною…

Запрошені зірки: Армі Гаммер в ролі братів Вінкелвос, Девід Леттерман в ролі самого себе (сцена на дивані), Tiger Lillies — виконавці пісні в кінцевих титрах
49812«Moe Goes from Rags to Riches»
«Мо йде від шмат до багатств»
Боб АндерсонТім Лонг29 січня 2012PABF055.12

Шмата з бару Мо розповідає історію про свій шлях від частини середньовічних гобеленів до опори для Мо… Тим часом дружба Мілгауса з Бартом напружується, коли останній порівнює Мілгауса зі шматою Мо.

Запрошені зірки: Джеремі Айронс в ролі шмати
49913«The Daughter Also Rises»
«І дочка сходить»
Чак ШітсРоб Лазебник12 лютого 2012PABF064.26

Ліса закохана в Ніка, інтелектуального романтика, і починає з ним таємний роман. Тим часом Барт і Мілхаус, натхненні «Трощителями міфів», вирішують розвіяти деякі легенди Спрінґфілдської початкової школи.

Запрошені зірки: Майкл Сера в ролі Ніка, Джеймі Гайнеман та Адам Севідж в ролі самих себе
50014«At Long Last Leave»
«Нарешті, пішли»
Метью НастюкМайкл Прайс19 лютого 2012PABF075.77

Сімпсонів виселяють зі Спрінґфілда. Вони приєднуються до спільноти «The Outlands» (укр. Глухі кути) за межами міста. Однак, коли Гомер і Мардж намагаються підкрастися до Спрінґфілда, їх зустрічають з ворожістю колишні друзі і сусіди, через що пара починає цінувати свій новий і більш прийнятний дім.

Запрошені зірки: Джекі Мейсон в ролі Хайма Крастовскі, Келсі Греммер в ролі Другого Номера Боба, Джуліан Ассанж в ролі самого себе
50115«Exit Through the Kwik-E-Mart»
«Вихід через «Квікі-март»»
Стівен Дін МурМарк Уілмор4 березня 2012PABF095.09

Барт стає вуличним художником після того, як його малюнки Гомера стали сенсацією завдяки справжнім графітістам. Тим часом «Квікі-март» стає під загрозою закриття, оскільки з’явився конкурент – новий магазин здорового харчування «Міняйло Джек».

Запрошені зірки: Шепард Фейрі, Рон Інгліш, Кенні Шарп та Роббі Конал в ролі самих себе
50216«How I Wet Your Mother»
«Як я обмочив вашу маму»
Ленс КрамерБіллі Кімбол та
Ієн Макстон-Ґрем
11 березня 2012PABF084.97

Після риболовецької поїздки з Бартом Гомер знову починає обмочуватись у ліжку. За допомогою своєї сім’ї, професора Фрінка та своєї покійної матері, Гомер намагається подолати проблеми у ліжку через свої сни

Запрошені зірки: Гленн Клоуз в ролі Мони Сімпсон, Девід Бірн — виконавець пісні в кінцевих титрах
50317«Them, Robot»
«Їх, робот»
Майкл ПолчіноМайкл Прайс18 березня 2012PABF104.25

Після чергового штрафу від держінспекції, містер Бернс звільняє усіх своїх співробітників (крім Гомера, який потрібен як цап-відбувайло) і замінює їх роботами. Однак, знуджений Гомер перепрограмовує роботів…

Запрошені зірки: Брент Спінер в ролі роботів
50418«Beware My Cheating Bart»
«Не обманюй мене, Барте»
Марк КіркландБен Джозеф15 квітня 2012PABF114.86

Барт змушений супроводжувати Шону, подругу Джимбо, в кіно, і, раптово, вони починають закохуватися одне до одного. Тим часом Гомер використовує свою нову бігову доріжку для перегляду старого телесеріалу «Stranded» (укр. «Згублені»), на який він підсів.

Запрошені зірки: Кевін Майкл Річардсон в ролі охоронця торгового центру
50519«A Totally Fun Thing Bart Will Never Do Again»
«Абсолютно кумедна річ, яку Барт ніколи не зробить знову»
Кріс КлементсМетт Ворбертон29 квітня 2012PABF125.00

Барту набридає його рутинне життя – він мріє про екзотичний круїз на кораблі з безліччю розваг. Сім’я допомагає хлопчикові здійснити бажання. Врешті-решт, Сімпсони опиняються на кораблі мрії, однак, коли відпустка перейшла свій екватор, Барт розуміє, що зовсім не хоче додому…

Запрошені зірки: Стів Куґан в ролі Ровена Придізь, Тріт Вільямс в ролі самого себе
50620«The Spy Who Learned Me»
«Шпигун, який мене вчив»
Боб АндерсонМарк Уілмор6 травня 2012PABF134.84

Після нещасного випадку на АЕС, Гомеру дають 8 тижнів оплачуваної відпустки. У нього з’являється уявний друг, популярний кіношний шпигун Страдіваріус Кейн, який вчить Сімпсона чоловічим якостям. Тим часом Барт відгодовує Нельсона у «Красті бургері», щоб зробити не таким небезпечним.

Запрошені зірки: Браян Кренстон в ролі Страдіваріуса Кейна, Ерік Айдл в ролі Деклана Десмонда
50721«Ned 'n' Edna's Blend Agenda»
«Суміш Неда й Едни»
Чак ШітсДжефф Вестбрук13 травня 2012PABF154.07

Всі у місті випадково дізнаються, що Нед і Една таємно одружилися. Тож Мардж на честь такої події влаштовує вечірку. Однак, «молодята» сваряться через розбіжності з приводу виховання дітей.

Запрошені зірки: Марсія Воллес в ролі Едни Крабапель
50822«Lisa Goes Gaga»
«Ліса та Ґаґа»
Метью ШофілдТім Лонг20 травня 2012PABF144.82

Ексцентрична поп-зірка Леді Ґаґа зупиняється у Спрінґфілді, щоб допомогти Лісі, котра була проголошена найменшим популярним учнем Спрінґфілдської початкової школи; також дівчинку вигнали через написання нею фальшивих позитивних повідомлень про себе на Інтернет-форумі школи.

Запрошені зірки: Кевін Майкл Річардсон в ролі кондуктора експресу Леді Ґаґи, Леді Гага в ролі самої себе


Показ в Україні[ред. | ред. код]

В Україні прем'єра сезону відбулася 18 лютого 2013 року на телеканалі «QTV» о 24:00. При цьому прем'єрну серію «The Falcon and the D'ohman» було показано тільки 8 лютого 2014 року (у період Євромайдану) через присутність у ній персонажа Віктора, який є пародією на тогочасного Президента України Віктора Януковича[1][2].

Назва серії Показ в Україні
487 The Falcon and the D'ohman 8 лютого 2014
488 Bart Stops to Smell the Roosevelts 18 лютого 2013
489 Treehouse of Horror XXII 19 лютого 2013
490 Replaceable You 20 лютого 2013
491 The Food Wife 18 лютого 2013
492 The Book Job 20 лютого 2013
493 The Man in the Blue Flannel Pants 19 лютого 2013
494 The Ten-Per-Cent Solution 22 лютого 2013
495 Holidays of Future Passed 22 лютого 2013
496 Politically Inept, with Homer Simpson 21 лютого 2013
497 The D'oh-cial Network 21 лютого 2013
498 Moe Goes from Rags to Riches 25 лютого 2013
499 The Daughter Also Rises 25 лютого 2013
500 At Long Last Leave ?
501 Exit Through the Kwik-E-Mart 27 лютого 2013
502 How I Wet Your Mother 26 лютого 2013
503 Them, Robot 26 лютого 2013
504 Beware My Cheating Bart 27 лютого 2013
505 A Totally Fun Thing That Bart Will Never Do Again 1 березня 2013
506 The Spy Who Learned Me 1 березня 2013
507 Ned ’N Edna's Blend 4 березня 2013
508 Lisa Goes Gaga 4 березня 2013

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Янукович потрапив у «Сімпсони»?. Club-tourist (укр.). Архів оригіналу за 18 липня 2018. Процитовано 4 липня 2018.
  2. “Сімпсони” зняли серію про Україну і мафіозі Віктора. Відео. Українська правда _Життя. Архів оригіналу за 23 травня 2018. Процитовано 4 липня 2018.

Посилання[ред. | ред. код]