Frinkcoin

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Серія «Сімпсонів»
«Фрінккоїн»
англ. Frinkcoin
Фрінк зустрічається з Бернсом
Фрінк зустрічається з Бернсом
Фрінк зустрічається з Бернсом
Сезон № 31
Серія № 675
Перший показ 23 лютого 2020
Сценарій Роб Лазебник
Режисер(и) Стівен Дін Мур
Виконавчий продюсер Ел Джін
Код виробника ZABF07
Запрошені зірки
Біані Фельдштейн в ролі виконавчої помічної радниці знаменитості, Джим Парсонс та Ед Джонс в ролі самих себе
Особливості серії
Сцена на дивані Жителі Спрінґфілда зображені як антропоморфні коти, які намагаються знайти шлях до дивану. Після цього містер Бернс (людина) спускає на них собак
Хронологія
Попередня Наступна
The Miseducation of Lisa Simpson Bart the Bad Guy
Сезон 31
Список серій

«Frinkcoin» (укр. «Фрінккоїн») — тринадцята серія тридцять першого сезону мультсеріалу «Сімпсони», прем'єра якої відбулась 23 лютого 2020 року у США на телеканалі «Fox».

Сюжет[ред. | ред. код]

Сім'я Сімпсонів їсть у веганському ресторані, щоб догодити Лісі. Дівчинка повинна вибрати когось для свого есе «Найцікавіша людина, яку я знаю». Однак, вона обирає професора Фрінка, який присвятив життя допомозі світу за допомогою науки. У Спрінґфілдському університеті Ліса відвідує його та бере інтерв'ю. Пояснивши історію свого життя, Фрінк каже, що розробляє нову криптовалюту — Фрінккоїн.

Фрінккоїн стає популярним, а Фрінк — найбагатшою людиною міста, що розлючує містера Бернса. Однак Фрінк відчуває себе нікчемним, тому Ліса намагається йому допомогти. Він переїжджає зі свого університетського офісу, але все ще відчуває сум.

Мардж пропонує Гомерові відвезти його до таверни Мо, щоб розважитись. Фрінк відповідає на питання про дрібниці від Мо і заслуговує на повагу та дружбу із завсідниками бару. Він починає водити їх до найкращих закладів Спрінґфілда.

Тим часом Смізерс збирає команду для створення Бернскоїну. В результаті, вони розробляють рівняння для знецінення всіх криптовалют (включно з Фрінккоїном). Однак, рівняння надто складно розв'язати… Натомість Бернс вирішує зламати дух Фрінка, показуючи, що його нові друзі з ним лише через гроші.

Наприкінці інтерв'ю Ліса розповідає Фрінку, який насправді жорстокий і нещадний Бернс, і не слухати його, однак він все ж виявився правим. Фрінк перевіряє щирість своїх друзів; всі вони зазнають невдачі…

Бернс приносить рівняння в центр міста для миттєвого рішення краудсорсингом. Несподівано, рішення рівняння з'являється на дошці. Ліса розуміє, що його розв'язати міг лише сам Фрінк, спеціально, щоб втратити всі свої статки. Ліса і Фрінк стають найкращими друзями.

У фінальній сцені Фрінк повертається до університету і цілує професорку, з якою ділить (і ділив) кабінет.

У сцені під час титрів Бернс уві сні танцює з Джорджем Вашингтоном під пісню про традиційні гроші.

Виробництво[ред. | ред. код]

У видаленій сцені, зображеній на промо-зображенні, під час проведення часу з Фрінком Гомер мавпує горилу в зоопарку[1].

Ставлення критиків і глядачів[ред. | ред. код]

Під час прем'єри серію переглянули 1,84 млн осіб з рейтингом 0.7, що зробило її найпопулярнішим шоу на каналі «Fox» тієї ночі[2].

Денніс Перкінс з «The A.V. Club» дав серії оцінку B, сказавши, що серія «використовує концепцію криптовалюти як привід для, в основному успішної, вправи для розвитку побічних персонажів»[3].

Тоні Сокол з «Den of Geek» дав серії чотири з п'яти зірок, сказавши, що серія — «приємна» із «солідним півгодинним внеском»[4].

2020 року Генк Азарія номінувався на премію «Еммі» за «Найкраще озвучування» у цій серії[5].

Згідно з голосуванням на сайті The NoHomers Club більшість фанатів оцінили серію на 2/5 із середньою оцінкою 2,7/5[6].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Промо-зображення з видаленою сценою. Архів оригіналу за 12 березня 2021. Процитовано 14 січня 2021.
  2. DarkUFO. Ratings News for Sunday 23rd February 2020 - Network Prelims, Finals and Cable Numbers Posted. SpoilerTV. Архів оригіналу за 25 лютого 2020. Процитовано 14 січня 2021.
  3. Frink coins a cryptocurrency, but a heartfelt Simpsons mints an unexpectedly satisfying story. The A.V. Club (англ.). 24 лютого 2020. Архів оригіналу за 22 грудня 2020. Процитовано 8 вересня 2023.
  4. The Simpsons Season 31 Episode 13 Review: Frinkcoin. Den of Geek (англ.). 25 лютого 2020. Архів оригіналу за 16 січня 2021. Процитовано 14 січня 2021.
  5. 2020 Primetime Emmy Nominations: 'The Simpsons' Lead A Conservative Pack Of Animation Nominees. Cartoon Brew (англ.). 28 липня 2020. Архів оригіналу за 28 вересня 2020. Процитовано 14 січня 2021.
  6. Rate & Review: "Frinkcoin" (ZABF07). The No Homers Club (англ.). 23 лютого 2020. Процитовано 8 вересня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]