Seventeen

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Seventeen
англ. Seventeen[1]
Кірнан Шипка на обкладинці випуску 2019 року
Країна видання США
Місце публікації Нью-Йорк
Тематика мода, краса, знаменитості
Періодичність виходу щомісячно
Мова англійська
Головний редактор Мішель Промоляйко
Власник Hearst Communications
Видавець Hearst Corporation
Засновано 1944
ISSN-L 0037-301X
ISSN 0037-301X

Seventeen.com

«Seventeen» — американський щомісячний журнал для підлітків. Містить інформацію і поради про моду та її тенденції, знаменитостей, красу, догляд за волоссям, шкіри обличчя і тіла. Також журнал містить інформацію про правильне харчування, різні гороскопи, опитування й тести. Першочергово журнал був орієнтований на дівчат віком 16-18 років; потім вік читачів понизився на 3-5 років. Не зважаючи на велику кількість інших подібних журналів, «Seventeen» досі залишається одним з найпопулярніших для своєї аудиторії, а це дівчата віком від 13 до 21 років[2].

Історія[ред. | ред. код]

Перший головний редактор Хелен Валентін просувала через журнал рольові моделі успішних жінок для дівчат підліткового віку. «Seventeen» збільшив вплив підлітків як споживачів поп-культури.

Після запуску «Seventeen» у вересні 1944[3] директор по промоутингу Естелль Елліс Рубенштайн ввела концепцію реклам для дівчат підліткового віку через комікс «Teena», одночасно місця під рекламу в самих випусках «Seventeen». З 1945 по 1946 провів опитування дівчат для кращого розуміння їх потреб. Журнал став серйозним джерелом першоджерел для підприємств про товари, які можуть користуватися гарним попитом серед підліткової споживчої аудиторії. В наші дні, «Seventeen» налаштований також і на молодих жінок[4].

В серпні 1950 в журналі була надрукована коротка новела Сільвії Плат «And Summer Will Not Come Again» на близько 50 сторінок[5].

У липні 1971 Джойс Вокер стала першою афроамериканкою, яка стала моделлю для обкладинки «Seventeen». В ранніх 1980-х Вітні Х'юстон також була на обкладинці журналу.

В 1988 «News Corporation» викупила «Triangle Publications» і продала «Seventeen» «K-III Communications» в 1991 (пізніше вона перейменувала себе на «Primedia»). В 2003 «Primedia» знову продала журнал корпорації «Hearst».

2010 року письменниця Джеймі Кайлс провела The Seventeen Magazine Project — експеримент, під час якого упродовж 30 днів дотримувалася тільки порад «Seventeen».

2012 року у відповідь на скарги читачів проти використання цифрових маніпуляцій фотографій моделей, журнал припинив коригувати свої фотосесії[6].

В серпні 2016 Мішель Тан звільнили з посади головного редактора, коли вона перебувала у декретній відпустці[7]. Пізніше було повідомлено, що головним редактором стане Мішель Промоляйко, яка буде працювати в «Seventeen» за сумісництвом зі своєю посадою в «Cosmopolitan»[8]. Починаючи із січнево-грудневого видання 2017, журнал починає випускати 6 номерів на рік замість 10, аби сфокусуватися на своєму сайті і підтримувати бренд онлайн.

Міжнародні випуски[ред. | ред. код]

  • В Південній Африці журнал «Seventeen» публікується компанією «8 Ink Media», яка розташована в Кейптауні. Редактор — Джаніс Джелларс (Janine Jellars).
  • В Філіппінах журнал публікується «Summit Media». Останній номер вийшов в квітні 2009.
  • Американський випуск для іспаномовних видається «Editorial Televisa».
  • В Індії випуски публікуються «Apricot Publications Pvt. Ltd», яка розташована в Мумбаї.
  • В Малайзії журнал публікується «Bluinc».
  • В Бразилії випуски видає «Editora Abril».
  • В Сінгапурі журнал публікується «SPH Magazines».
  • В Таїланді журнал публікується «Media Transasia Limited», яка знаходиться в Бангкоку.
  • В Японії журнал публікується «Shueisha Publishing Co.».

Seventeen в інших ЗМІ[ред. | ред. код]

Miss Seventeen[ред. | ред. код]

Щоб здобути більшої популярності журнал оголосив про конкурс Miss Seventeen, який проходив із жовтня по грудень 2005. Вкінці конкурсу Дженніфер Стіле (Jennifer Steele) оголосили переможицею і назвали її Miss Seventeen.

America's Next Top Model[ред. | ред. код]

Журнал «Seventeen» був спонсором конкурсу America's Next Top Model. З 7 по 14 сезон фотографії переможець поктрапляли на обкладинки журналу. Серед них були КаріДі Інгліш, Джаслін Гонзалез, Сал Стоверс, Вітні Томпсон, МакКей Салліван, Тейона Андерсон, Ніколь Фокс та Кріста Вайт.

Dear Seventeen[ред. | ред. код]

Щотижня редактори журналу пишуть поради в колонці, під назвою Dear Seventeen, тим дівчатам, хто написав про свої проблеми в листах до редакції.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The ISSN portalParis: ISSN International Centre, 2005. — ISSN 0037-301X
  2. Seventeen Delivers Almost Twice The Audience of Teen Vogue. Seventeen Actionista. Hearst Magazines. Архів оригіналу за 16 липня 2011. Процитовано 7 січня 2011. 
  3. Tweens, Teens, and Magazines. Kaiser Family Foundation. January 2013. Архів оригіналу за 8 грудня 2015. Процитовано 19 серпня 2015. 
  4. Massoni, Kelley (March 2006). 'Teena Goes to Market': Seventeen Magazine and the Early Construction of the Teen Girl (As) Consumer. The Journal of American Culture. 29, Number 1 (Theme Issue). Архів оригіналу за 4 вересня 2012. Процитовано 3 березня 2017. 
  5. Ames Lois. A Biographical Note. The Bell Jar. by Sylvia Plath. New York: HarperCollins, 1998
  6. Adweek. Архів оригіналу за 26 травня 2016. Процитовано 3 березня 2017. 
  7. Архівована копія. Архів оригіналу за 14 лютого 2017. Процитовано 3 березня 2017. 
  8. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 березня 2017. Процитовано 3 березня 2017.