Єщенко Віктор Васильович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Єщенко Віктор Васильович
 Полковник
Загальна інформація
Народження 27 лютого 1967(1967-02-27)
Київ
Смерть 29 серпня 2014(2014-08-29) (47 років)
Іловайськ
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Ві́ктор Васи́льович Є́щенко — полковник, Міністерство внутрішніх справ України, 14-й батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Миротворець», учасник російсько-української війни.

Життєпис[ред. | ред. код]

Закінчив вище інженерне радіотехнічне училище протиповітряної оборони, проходив службу в лавах збройних сил. Пройшов шлях від командира взводу до командира роти.

В органах внутрішніх справ з 1995 року, розпочав з посади оперуповноваженого відділу карного розшуку. 2010 року закінчив службу — на посаді керівника одного з відділів Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС України.

У травні 2014-го добровільно вступив до батальйону «Миротворець». Загинув 29 серпня 2014 року під час виходу з оточення поблизу Іловайська.[1]

Вдома залишилися три доньки, одна з них неповнолітня.

Нагороди[ред. | ред. код]

29 вересня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]