Бондаренко Станіслав Генадійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Станіслав Бондаренко
рос. Станислав Бондаренко
Ім'я при народженні Станіслав Геннадійович Бондаренко
Народився 2 липня 1985(1985-07-02) (38 років)
Дніпрорудне[1]
Національність українець
Громадянство  Росія
 СРСР
Діяльність актор
Alma mater Російський університет театрального мистецтва (2006)[1]
Заклад Театр імені Моссовєта
Роки діяльності 2005 — тепер. час
IMDb ID 2654065

Станіслав Геннадійович Бондаренко (нар. 2 липня 1985, Дніпрорудне, УРСР) — російський та український актор кіно і театру.

Підтримує путінський режим і війну Росії проти України. Фігурант бази даних центру «Миротворець»[2] .

Життєпис[ред. | ред. код]

Станіслав Бондаренко народився 2 липня 1985 року в м. Дніпрорудне Запорізької області. У 1996 році його родина переїхала до Москви. У актора є дві сестри-близнючки — Світлана та Сніжана і старший брат Олександр. У родині Станіслав єдиний став актором.

Його мати — помічник стиліста, а трудова сфера батька пов'язана з автосервісом і будівництвом. Станіслав займався бальними танцями, ходив на карате, в той період про акторство як про професію хлопчик навіть не замислювався.

Після 9-го класу Станіслав думав вступити до медичного, куди вступив старший брат, але згодом передумав. В кінці 11-го класу вирішив, що буде актором. Проти цього виступила мати.

Танцювальну студію, де займався Станіслав, запросили на вечірній концерт ГІТІСу. Під час виступу хлопця помітив один з керівників училища, що запропонував Бондаренкові пройти прослуховування. Так Станіслав вступив до ГІТІСу, де швидко став одним з найкращих на курсі і отримував підвищену мерську стипендію. У 2006 році Станіслав закінчив ГІТІС (майстерня Теплякова і Хомського).[3]

Громадська позиція[ред. | ред. код]

У 2022 році підтримав вторгнення Росії в Україну.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Після закінчення 2006 році ГІТІСу Бондаренка прийняли до театру ім. Моссовєта, його амплуа — герой-коханець. На сцені актор грає без пафосу, легко вживаючись в сценічні образи: Ренцо в «Зарученних», Збишко в «Моралі пані Дульської», Марчелло в «Синах його коханки».[4]

Зніматися в кіно молодий актор почав на третьому курсі. За наполяганням агента Станіслав пішов на проби серіалу «Талісман кохання», тоді він отримує одну з головних ролей — ловеласа Павла Уварова. Саме такі амплуа найчастіше втілює актор і не тільки в кіно, але і на сцені театру. Тому основна аудиторія актора — це дівчата і жінки різного віку.

Після «Талісману кохання» Станіслав отримав багато пропозицій. Наступною роллю була роль Миколи Мартинова (вбивця Лермонтова) у фільмі «З полум'я і світла». Образ сміливого, сильного, але трохи зарозумілого молодого чоловіка Бондаренко вдався. Такі персонажі, як правило, запальні і часто вступають в конфлікт з іншими через жінок. Що і сталося з Лермонтовим.

У 2008 Бондаренко виконує головну роль в серіалі «Провінціалка», він грає Марка Горіна — розбещеного сина багатих батьків, який змінюється після появи в його житті дівчини з провінції. Після «Провінціалки» було ще багато ролей. Актор активно знімається в кіно, щороку у 3-4 картинах.

В кінці 2014 року на українському каналі «Інтер» відбулася прем'єра серіалу «Поверни моє кохання», в якому Станіслав Бондаренко зіграв одну з головних ролей — художника Влада, сина та спадкоємця олігарха Сергія Орлова. Партнерами по знімальному майданчику Станіслава стали Олеся Фаттахова і Дмитрій Пчєла.

У 2015 році артист отримав центральні ролі в картинах «Анка з Молдаванки», «В ім'я любові», «Моя мама проти», а також знявся в багатосерійної біографічній драмі «Невигадані життя» з Кариною Андоленко. Бондаренка запросили на зйомки комедійного серіалу «Мамочки» від продюсерів хіта СТС «Кухня» і детектива «Провокатор», прем'єра якого відбулася в лютому 2016- го.[5]

Особисте життя[ред. | ред. код]

Зі своєю дружиною Чіплієвою Юлією Станіслав познайомився на початку 2000-х. Юлія приїхала на гастролі до Москви разом з сочинським Театром мод, а Станіслав тоді навчався в ГІТІСі. Тут вони і познайомилися. Але Станіслав загубив номер телефону дівчини, тому «повторне» знайомство відбулося дещо пізніше: на дні народження подруги. 2008 року пара одружилася, згодом народився син Марк. На початку 2015 року пара розлучилась. Про це повідомив Станіслав на своїй сторінці у «Instagram».[6]

Дружина Ауріка. 10 листопада 2017 року народилася донька Алексія, а в березні 2019 року - донька Міхаела.

Вибіркова фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Фільм Роль
2005 Талісман кохання Павло Уваров, молодший син Уварових
2005 Самотність кохання Євген
2006 З полум'я і світла Микола Мартинов
2006 Капітанові діти Денис
2006 Обережно, блондинки! Стас
2007 В очікуванні дива Марат Бордовський
2007 Гріх Віктор Зав'ялов
2007 Капкан Михайло Волобуєв у молодості
2008 Платон Бандерас
2008 Стрітрейсери Докер
2008 Жінка, не схильна до авантюр Андрій Андрійович Кремньов
2009 Провінціалка Марк Зорін, головна роль
2010 Нанолюбов Артем Скворцов
2011 Люба. Кохання Микола Кірсанов, головна роль
2012 Повезет в любви Костя Купавин, главная роль
2013 Золота клітка Фархад Касумов, головна роль
2013 Ілюзія щастя Юрій Васільєв, головна роль
2014 Поверни моє кохання Влад Орлов, головна роль
2015 Анка с Молдованки Микола Васільєв, головна роль
2015 Заради кохання Андрій Барінов — головна роль
2016 Матусі Степан Макаров
2016 Провокатор Олександр Терехов

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б KinoPoisk.ru — 2003.
  2. Центр «Миротворець»: Бондаренко Станіслав Геннадійович
  3. Станіслав Бондаренко: біографія [Архівовано 27 вересня 2016 у Wayback Machine.](рос.)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 25 грудня 2016. Процитовано 25 грудня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. http://www.vokrug.tv/person/show/stanislav_bondarenko/ [Архівовано 25 грудня 2016 у Wayback Machine.]<
  6. Станіслав Бондаренко [Архівовано 25 грудня 2016 у Wayback Machine.](рос.)

Посилання[ред. | ред. код]