Біржа посилань

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Біржа посилань — система для купівлі/продажу посилань на сайти, організована за принципом товарної біржі. Біржі посилань використовуються для просування сайтів оптимізаторами з одного боку, а також заробітку в інтернеті власниками сайтів — з іншого.

Призначення бірж[ред. | ред. код]

Пошуковий індекс був і залишається одним з важливих факторів, що впливають на позицію сайту в пошукових системах. Він визначається кількістю і якістю зовнішніх посилань на сайт. Одним з досить ефективних інструментів для нарощування посилальної маси сайту і є біржі посилань. Оскільки для отримання відчутного ефекту необхідна досить велика кількість зовнішніх посилань (від декількох десятків до декількох тисяч), необхідний інструмент для автоматизації їх розміщення. Біржі посилань є альтернативою ручному обміну посиланнями.

Проте продаж і купівля є порушенням правил пошукових систем, тож такі сайти часто пессімізуються у видачі.

Представники пошукових систем загрожують, що ефект, що отримується від «продажних посилань», триватиме короткий час, після різкої популярності сайт неминуче потрапляє під штрафні санкції пошукових систем. Однак, на даний момент під більшість санкцій потрапляли тільки сайти, що займаються продажем або купівлею посилань в промислових масштабах (тисячі штук).

Велику популярність останнім часом отримали біржі так званих вічних посилань, вибірковість яких відносно учасників біржі багато в чому обумовлює їх живучість. Зростаюча вартість таких посилань підштовхує вебмайстрів до активнішого побудови природних посилальних профілів.

Примітки[ред. | ред. код]