Вісімка за срібло

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вісімка за срібло
англ. The Cursed
Жанр горор
Режисер Sean Ellisd
Сценарист Sean Ellisd
У головних
ролях
Бойд Голбрук, Келлі Райллі, Алістер Петріd, Roxane Durand і Áine Rose Dalyd
Оператор Sean Ellisd
Композитор Robin Fosterd
Кінокомпанія LD Entertainmentd
Дистриб'ютор Elevation Picturesd
Тривалість 111 хв.
Мова англійська
Країна  Велика Британія[1]
Рік 2021
IMDb ID 9907782

«Вісімка за срібло» (англ. Eight for Silver) — американсько-французький фільм жахів режисера та сценариста Шон Елліс[en]. У фільмі зіграли Бойд Голбрук, Келлі Райллі, Алістер Петрі, Роксана Дюран та Айн Роуз Дейлі. Прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі «Санденс» 2021 року[2].

Сюжет

[ред. | ред. код]

Кінець ХІХ століття. Циганський табір небезпідставно претендує на землі барона Шеймус Лорана. Але жорстокий землевласник влаштовує показову розправу над ромами. Одна із циганок перед своєю смертю проклинає барона, його родину та місцевих селян. Згодом усіх починають мучити дивні кошмари, син Шеймуса Едвард зникає безвісти, іншого хлопчика знаходять убитим. Місцеві жителі підозрюють дику тварину, але патологоанатом Джон Макбрайд, що приїхав до села, попереджає про зловісну сутність, яка ховається в лісі.

Акторський склад

[ред. | ред. код]

Прем'єра

[ред. | ред. код]

Світова прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі «Санденс» 30 січня 2021 року[3].

Сприйняття

[ред. | ред. код]

Оглядачі сайту-агрегатора Rotten Tomatoes (63 критики) залишили як позитивні (48), так і негативні (15) відгуки, що склало рейтинг у 76 %[4].

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. ČSFD — 2001.
  2. Sollosi, Mary. Sundance preview: Boyd Holbrook on crafting eerie horror indie 'Eight for Silver'. EW.com (англ.). Архів оригіналу за 6 грудня 2021. Процитовано 6 грудня 2021.
  3. Tallerico, Brian. Sundance 2021: Passing, Eight for Silver, Mass | Festivals & Awards | Roger Ebert. https://www.rogerebert.com/ (англ.). Архів оригіналу за 6 грудня 2021. Процитовано 6 грудня 2021.
  4. Eight for Silver (англ.), архів оригіналу за 6 грудня 2021, процитовано 6 грудня 2021