Гайдай Павло Дмитрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Павло Гайдай
Ім'я при народженні Гайдай Павло Дмитрович
Народився 31 серпня 1972(1972-08-31) (51 рік)
Ізмаїл, Одеська область
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Місце проживання Київ
Діяльність підприємець, викладач, громадський діяч, новатор, мислитель, волонтер
Alma mater Київський національний університет імені Тараса Шевченка, [[]]
Сайт mizhvukhamy.com

Павло Дми́трович Гайдай (нар. 31 серпня 1972(19720831), Ізмаїл, Одеська область) — український підприємець, новатор, мислитель та викладач, засновник Культурна інституція "Міжвухами"[1], волонтер, CEO та власник група компаній avtologistika, координатор команди розробників роботизованих систем озброєння.

Випускник програми Key Executive MBA LvBS (2015-2016 роки), Школи Стратегічного Артхітектора Києво-Могилянської бізнес школи (2015-2016 роки) та програми Supply Chain Management: Strategy and Innovation в Stanford University Graduate School of Business (2018 рік), закінчив механіко-математичний факультет Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка (1995 рік).

Засновник проєкту Культурної інституції «Міжвухами» — «Настінні докази»[2][3] .

Вважає, що культура — це система смислів, яка робить з людини людину, а українська культура робить нас, українців, інакшими від інших[4].

Досліджуючи фактори, що обмежують розвиток бізнесу та суспільства, Гайдай вивів власну гіпотезу трансформації системи культури, згідно з якою культура як система смислів є первинною і має безпосередній вплив на всі сфери життя – від політики до економіки. Відтак трансформація системи культури є найдієвішим способом реалізації корінних змін як в окремо взятій компанії, так і в суспільстві в цілому[5].

2013 - 2017 роки - Президент Національної федерації фехтування України.

Підприємництво[ред. | ред. код]

Ще під час навчання в університеті займався програмуванням. У 1995 рік розпочав свою підприємницьку діяльність, у тому числі у сфері автоперезень.

2003 - по теперішній час - CEO та власник групи компаній avtologistika. Це інноваційний логістичний провайдер, який протягом 20 років розвиває ринок логістики нових автомобілів. Група компаній співпрацює з всесвітньо відомими брендами. Займає близько 50% українського ринку. Avtologistika має найбільший логістичний центр для автомобілів в Україні, технічний центр в порту Чорноморськ. Також група компаній розробляє IT-рішення для оптимізації логістичних процесів.

2019 - по теперішній час - SEO Supply Net Company

Допомога ЗСУ[ред. | ред. код]

З початком російсько-української війни у 2014 році підтримував добровольчі батальйони. Після початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 році активно допомагає українським військовим та здійснює волонтерську діяльність.

Публікації[ред. | ред. код]

Інтерв'ю[ред. | ред. код]

Виступи[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Павло Гайдай (22 липня 2021). YouTube.
  2. Хмарочос (українська) . 27 травня 2023.
  3. Андрійчук, Тоня (12 серпня 2023). Ukraїner. ukrainer (українська) .
  4. а б liga.net. 9 жовтня 2023.
  5. Новий громадянин. 11 серпня 2021.
  6. deloitte.