Горець 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Горець 2: Оновлення
Highlander II: The Quickening
Жанр фантастика, бойовик, фентезі
Режисер Рассел Малкехі
Продюсер Вільям Н. Пензер
Пітер С. Девіс
Жан-Люк Діфейт
Зіад Ель Хурі
Сценарист Пітер Беллвуд
У головних
ролях
Кристофер Ламберт, Шон Коннері, Вірджинія Медсен, Майкл Айронсайд, Джон Макґінлі, Рассел Малкехі і Расті Швіммерd[1]
Оператор Філ Мейхью
Композитор Стюарт Коупленд
Монтаж Хьюберт де Ла Буіллерье
Ентоні Редман
Чарльз Сіммонс
Художник Роджер Холл
Джон Франкіш
Джон Кінг
Кліфф Робінсон
Дебора Евертон
Кінокомпанія Paramount Pictures і Republic Pictures
Дистриб'ютор Entertainment Film Distributorsd і Netflix
Тривалість 109 хв.
Мова англійська
Країна США США
Франція Франція
Рік 1991
Кошторис $30 000 000
Касові збори США США $15 556 340
IMDb ID 0102034
Попередній Горець
Наступний Горець 3: Останній вимір

«Горець 2: Оновлення» (англ. Highlander II: The Quickening) — американський фантастичний бойовик, продовження фільму «Горець» 1986 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Коннор Маклауд, лишившись останнім безсмертним на світі, здобув величезні знання, але почав старіти. З часом озоновий шар Землі тоншає через забруднення атмосфери. Маклуд розробляє електромагнітний щит, який захищає планету від сонячної радіації, тримаючи її в сутінках. Проте корпорація «Щит» присвоює винахід собі. Минають роки, Коннор і його однодумці вірять, що озоновий шар відновився, а корпорація обманює людство, вимагаючи кошти на підтримання щита. В 2024 році Коннор, дивлячись виставу, згадує історію своєї появи на Землі. Безсмертні — це жителі планети Зейст, де Маклауд і Рамірес були повстанцями проти тиранії генерала Катани. Перед вирішальним боєм Рамірес поєднав свою силу з силою Маклауда, щоб прийти, коли буде промовлено його ім'я. Повстання провалилося і Рада планети засудила вцілілих учасників до вигнання. Вони були приречені боротися одні з одним і останній вцілілий отримає право на помилування.

Тим часом в центр керування щитом пробирається група екологів з організації «Кобальт». З даних на комп'ютері вони переконуються, що озоновий шар відновився. Їх викривають, під час переслідування кілька екологів гине. Вціліла дівчина-еколог Луїза Маркос вирішує знайти Коннора Маклауда і попросити про допомогу. Той відмовляє, але переховує її від поліції.

Тоді ж Катана дізнається, що Маклауд ще живий і, боячись його помсти, посилає на Землю ще двох безсмертних. Маклауду щастить скинути одного прибульця під потяг, де тому відсікає голову. Сила загиблого переходить Коннору, повертаючи молодість і силу. Другого прибульця Маклауд обезголовлює, поставивши на його шляху дріт. Його життєву силу Маклауд витрачає на те, щоб покликати Раміреса і той воскресає на місці своєї загибелі, опинившись на сцені театру. Рамірес не розуміє що відбувається, а глядачі сприймають його появу за частину вистави. Воскреслий виходить на вулиці, намагаючись зрозуміти наскільки змінився світ. Коннор повертається за Луїзою та погоджується їй допомогти.

Рамірес обмінює свою коштовну сережку на пошив сучасного костюма. Власник майстерні на додачу замовляє йому лімузин і доставляє в аеропорт. Дізнавшись про невдачу посланих вбивць, Катана особисто телепортується на Землю та опиняється в метро. Лиходій захоплює потяг і веде його на поверхню, відчуваючи Маклауда. Тим часом Маклауд відвідує вченого Алана Неймана і згадує день запуску щита. Він переконується, що озоновий шар відновився, але Блейк не вірить у це і доручає Маклауду особисто піднятися над щитом. Глава корпорації зустрічає їх і підозрює, що ті знають правду.

Коннор відвідує могилу своєї дружини Бренди, що померла до запуску щита. Там його наздоганяє Катана, проте не вбиває, адже вони перебувають на святій землі. Катана приходить на засідання корпорації, щоб убити Маклауда його руками.

Незабаром Рамірес знаходить Маклауда та дізнається, що той створив щит і шукає місце, де над ним можна піднятись. Спочатку герої проникають у в'язницю, давши себе розстріляти і потрапивши до моргу. Вони знаходять закатованого вченого, що повідомляє їм координату шуканого місця. Незабаром вони з Луїзою потрапляють у пастку, де Рамірес віддає свою силу, щоб зупинити механізм. Маклауд з Луїзою викрадають авто та їдуть в гори, де по тунелю виходять за щит. Там Луїза вперше в житті бачить ясне небо.

Катана викидає главу корпорації з вікна та сам іде на пошуки Маклауда. Біля променя, що живить щит, Коннор перемагає Катану та вбирає його силу. Він входить у промінь, що знищує щит. Над Землею вперше за чверть століття стає видно сонце і зорі.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Кристофер Ламберт Коннор Маклауд Коннор Маклауд
Шон Коннері Хуан Санчес Вілла-Лобос Рамірес Хуан Санчес Вілла-Лобос Рамірес
Вірджинія Медсен Луїза Маркус Луїза Маркус
Майкл Айронсайд генерал Катана генерал Катана
Аллан Річ Аллан Нейман Аллан Нейман
Джон Макгінлі Девід Блейк Девід Блейк
Філліп Брок таксист таксист
Расті Швіммер п'яний п'яний
Ед Трукко Джиммі Джиммі
Стівен Грайвз Гамлет Гамлет
Джиммі Мюррей Гораціо Гораціо
Піт Антіко Корда Корда
Пітер Букоссі Рено Рено
Пітер Бромілов Джо Джо
Джефф Олтмен лікар лікар
Діана Россі Вірджинія Вірджинія
Рендолл Ньюсом охоронець Макс охоронець Макс
Карін Декслер Бренда Бренда
Макс Берлінер Чарлі Чарлі
Едуардо Сапак Голт Голт
Мішель Пейронель дитина 1 дитина 1
Себастьян Морган дитина 2 дитина 2
Бруно Курічеллі верховний суддя Зейсту верховний суддя Зейсту
Актор Роль
Даніель Трово суддя 2 суддя 2
Діего Леске суддя 3 суддя 3
Хуліо Брешнев голос голос
Джонатан Слетор наглядач наглядач
Теодор МакНабні репортер 1 репортер 1
Патріція Де Бьяджи репортер 2 репортер 2
Андре Гір репортер 3 репортер 3
Джордже Очоа помічник режисера помічник режисера
Хорхе Варас наглядач наглядач
Алан МакКормік підліток підліток
Мігель Фернандез Алонсо Рой Рой
Родерік Камерон технік служби безпеки технік служби безпеки
Нора Зінскі бортпровідник бортпровідник
Есекіель Ескеназі Сторі Макс лідер Макс лідер
Жак Арндт вчений 1 вчений 1
Ніколас Дін вчений 2 вчений 2
Гелен Бак азіатських технік азіатських технік
Андрес Герінджер російський технік російський технік
Метт Джонстон учасник «Кобальта» учасник «Кобальта»
Гектор Маламуд шеф-кухар шеф-кухар
Педро Лоб помічник генерала Катани помічник генерала Катани
Амеріко Галло гробар гробар
Дена Суейн представник безпеки представник безпеки
Ніколас Фрей яппі 1 яппі 1


Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Під час зйомок фільму на екрани вийшла комедійна картина Роберта Земекіса «Назад у майбутнє 2» (1990). В одній зі сцен персонаж пересувається по повітрю на літаючому скейтборді; ідея настільки сподобалася продюсерам Горця, що вони тут же придумали для найманців схожі літаючі дошки.
  • Виробництво фільму було закінчено в той же день, в який чотири роки тому були закінчені зйомки першої стрічки.
  • Крістофер Ламберт і Майкл Айронсайд самі виконали більшість своїх трюків. Нагородою першому став зламаний палець, другому — зміщена щелепа від необережного удару.
  • Расселлу Малкехі, який був змушений йти на компроміси з продюсерами, несподобався фінальний варіант фільму, на прем'єрі фільму він залишив залу через 15 хвилин після початку показу.
  • Крістофера Ламберта втримали в проекті тільки контрактні зобов'язання. Йому настільки не сподобався переписаний сценарій, що він був би щасливий відмовитися від ролі. Тим не менше, йому вдалося наполягти на обов'язковій присутності у фільмі Шона Коннері.
  • Малкехі вимагав замінити його ім'я в титрах на стандартний псевдонім Алан Сміті. Однак за контрактом він не мав ніякого права ставити палиці в колеса проекту; продюсери пригрозили йому судовим позовом.
  • У документальній стрічці про створення картини розповідається про те, що під час зйомок в Аргентині почалася сильна інфляція, тому страхова компанія, яка мала намір отримати з цього проекту максимальну вигоду, сама стала здійснювати творчий контроль над виробництвом стрічки.
  • Шон Коннері заробив за 9 днів зйомок 3,5 млн доларів — майже стільки ж, скільки за головну роль у «Полюванні за „Червоним жовтнем“» (1990).
  • В епізодах, що не увійшли в картину, пояснюється, що Курган є жителем зловісної планети Зайст і що генерал Катана найняв його для того, щоб убити Маклауда. В одному з таких епізодів Катана спостерігає на великому екрані за останньою сутичкою Маклауда з Курганом і після невдачі останнього посилає за головою Маклауда двох найманих убивць.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. ČSFD — 2001.

Посилання[ред. | ред. код]