Джованні Пезаро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джованні Пезаро
італ. Giovanni Pesaro
Джованні Пезаро
Джованні Пезаро
103-й дож
Початок правління: 1658 рік
Кінець правління: 1659 рік

Попередник: Бертучіо Вальєро
Наступник: Доменіко II Контарині

Дата народження: 1 вересня 1589(1589-09-01)
Місце народження: Венеція
Країна: Венеційська республіка
Дата смерті: 30 вересня 1659(1659-09-30) (70 років)
Місце смерті: Венеція
Поховання Tomb of the Doge Giovanni Pesarod

Джованні Пезаро (італ. Giovanni Pesaro) — 103-й венеційський дож. Джованні Пезаро народився у Венеції в родині Ветторі Пезаро і Олени Соранцо. Початкові відомості про прізвища Пезаро датуються 1502 роком.

Giovanni Pesaro

Пезаро займав ряд високих державних постів, був послом у Ватикані, прокуратором в Венеції. Проте, репутація Джованні страждала через його відмови воювати під час війни, в яку була втягнута Венеційська республіка. Ще одним чинником, що заважає кар'єрі Пезаро, був спосіб життя його брата, який неодноразово висилали з міста.

Був одружений з Луїзою Барбаріго, з венеційської сім'ї, яка дала Венеції двох дожів.

Пезаро був обраний дожем 8 квітня 1658 року в віці 68 років. Він був обраний, не дивлячись на те, що хворів на малярію. У цей час Республіка перебувала в тяжкому економічному становищі, торгівля приносила все менше прибутків, а продовження дванадцятирічної війни за канд з Османською імперією вимагали великих сум.

Гробниця дожа знаходиться в соборі Санта-Марія Глориоза деї Фрари. Для спорудження свого надгробного пам'ятника Пезаро перед смертю залишив 12000 дукатів. Величезна гробниця висотою в два поверхи споруджувалася з 1665 по 1669 роки. Споруджував пам'ятник Бальдассар Лонгена, скульптури виконували Гвіста Ле Курт, Мішель Фабріс, Мельхіор Бартел і Франческо Кавріолі.