Джон Ейзенхауер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джон Ейзенхауер
англ. John Eisenhower
Ім'я при народженні англ. John Sheldon Doud Eisenhower
Народився 3 серпня 1922(1922-08-03)[1][2][…]
Денвер, США
Помер 21 грудня 2013(2013-12-21)[1][2][…] (91 рік)
Трапп, Талбот, Мериленд, США[4]
Поховання Цвинтар Вест-Пойнт
Країна  США
Діяльність дипломат, військовий історик, письменник, біограф
Alma mater Військова академія США, Columbia Graduate School of Arts and Sciencesd і Командно-штабний коледж армії США (1955)
Знання мов англійська[5][6]
Учасник Корейська війна і Друга світова війна
Посада посол
Військове звання бригадний генерал
Партія Республіканська партія США
Батько Дуайт Ейзенхауер[7]
Мати Меймі Ейзенхауер[7]
Брати, сестри Doud Eisenhowerd
У шлюбі з Barbara Jean Thompsond
Діти David Eisenhower[d], Mary Jean Eisenhowerd, Susan Eisenhowerd і Anne Eisenhowerd
IMDb ID 0252033

Джон Шелдон Доуд Ейзенхауер (англ. John Sheldon Doud Eisenhower, 3 серпня 1922 — 21 грудня 2013) — американський офіцер, посол і військовий історик, син президента США Дуайта Ейзенхауера.

Служив в Армії США, брав участь у Другій Світовій війні і війні в Кореї. Дослужився до звання бригадного генерала. Його кар'єрі сильно заважала та обставина, що одночасно з участю Джона в першій війні його батько командував усіма силами Союзників, а в другій — був уже президентом США. В результаті різні чини сильно пеклися про безпеку Джона і в підсумку переводили його з поля бою в штаб дивізії або інше подібне місце. Цей досвід він описав у своїй статті «Presidential Children Do not Belong in Battle» (Битви не для президентських нащадків) для New York Times.

У 1969—1971 роках був послом США в Бельгії. Після Бельгії кілька років обіймав посади в різних комісіях, наприклад, консультував офіс президента Форда з питань біженців. До 1975 року числився в армійському резерві. Потім повністю присвятив себе військовій історії та публікації своїх праць.

Джон був одружений з Барбарою Джин Томпсон з 1947 року, але розлучився зі своєю дружиною. Мав чотирьох дітей. Все життя був республіканцем, але в 2004 році голосував на виборах за демократа Керрі. Був нагороджений Медаллю Ініціативи Едвіна Хаббла.

Примітки[ред. | ред. код]