Дизель Студіо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дизель Студіо
Тип Приватне підприємство
Форма власності приватна компанія
Галузь Телебачення
Засновано 2000 рік Україна Україна, Київ
Засновник(и) Єгор Крутоголов, Михайло Шинкаренко, Олександр Бережок, Євген Гашенко
Штаб-квартира Україна Україна, Київ
Ключові особи Єгор Крутоголов, Михайло Шинкаренко, Олексій Бланарь
Продукція Телевізійна передача, Телесеріал, Концерт
dizelstudio.com

Дизель Студіо — український виробник телевізійних шоу, гумористичних телепрограм, серіалів і кінофільмів.

Історія[ред. | ред. код]

У 2000 році Єгор Крутоголов разом з Євгеном Гашенком і Михайлом Шинкаренком створюють команду КВК «Дизель».

Команда «Дизель» виступала в декількох лігах КВН (5 місце в 1/8 Вищої ліги КВК сезону 2005, брала участь в сезоні 2004 року" Голосящий КіВіН", 4 місце в 1/8 Вищої ліги КВК 2003), брали участь в Євролізі в Білорусі.

У 2013 році Єгор Крутоголов, Євген Гашенко, Михайло Шинкаренко, та Олександр Бережок стали авторами та акторами першого власного проєкту — 20-серійного скетчкому «Подорожня країна» для телеканалу ICTV.

У 2015 році Єгор Крутоголов разом з Михайлом Шинкаренком, Олександром Бережком та Олексієм Бланаром створюють гумористичний проєкт «Дизель Шоу», прем'єра якого відбулася 24 квітня в Києві в Міжнародному Центрі культури і мистецтв (Жовтневий палац).

Вперше «Дизель Студіо» стала відомою після концерту" Дизель Шоу" 24 квітня 2015 року в Києві. Ініціаторами створення компанії стали екс-учасники команди КВК «Банда Дизель», що перебралися з Миколаєва до Києва: Єгор Крутоголов, Михайло Шинкаренко, Олександр Бережок і Євген Гашенко. Основний акторський склад: Єгор Крутоголов, Євген Сморигін, Марина Поплавська, Олександр Бережок, Євген Гашенко, Вікторія Булітко, Яна Глущенко.

Керівники компанії «Дизель Студіо»: Михайло Шинкаренко, Єгор Крутоголов, Олексій Бланар.

Телепрезентації[ред. | ред. код]

  • «Колійна Країна» (2013) (ICTV) — це перший фільм і взагалі перший проєкт Дизель Студіо (Банда-Дизель), псевдо документальний фільм про залізницю. Так само в 2014 році йшла мова про продовження, але на екранах воно не з'явилося.
  • «Чоловічий клуб» (2014) (ICTV) — ще до Дизель Шоу 30 грудня 2014 р. був показаний новорічний вогник під назвою"Чоловічий клуб".
  • «Дизель Шоу» (2015 — теперішній час) (ICTV) — головний проєкт виробництва"Дизель Студіо". Це концертне шоу, добірка скетчів, сценок, замальовок на тему сімейних відносин, любові, конфлікту поколінь, актуальних і соціально значущих подій в суспільстві, країні і в світі. Шоу має найвищу частку серед усіх продуктів телеканалу ICTV, є лідером п'ятничного прайм-тайму.
  • «На Трьох!» (2015 — теперішній час) (ICTV, СТС Love) — власна розробка «Дизель Студіо», гумористичне скетч-шоу, що складається з комедійних життєвих історій. Традиційно в кадрі з'являються три головні герої-звідси і назва проєкту.
  • «Дизель Ранок» (2015 — теперішній час) (ICTV) — власна розробка команди «Дизель Студіо», рубрика зі смішним поглядом на актуальні події в ефірі ранкового шоу «Ранок у Великому Місті».
  • «Папаньки» (2018 — теперішній час) (ICTV, СТБ) — перший повномасштабний телевізійний комедійний серіал, власна розробка «Дизель Студіо». Зйомки серіалу стартували 1 червня 2017 року. Це весела історія про непрості взаємини батьків і дітей. Режисер картини Ірина Васильєва. Головні ролі виконують Єгор Крутоголов, Євген Сморигін, Євген Гашенко, Олексій Сморигін, Катерина Кузнєцова, Лілія Ребрик.
  • «Медфак» — (2019) (Новий канал) Прем'єра відбулася 26 серпня на Новому каналі. Це молодіжний ситком про життя і навчання студентів-медиків.
  • «Вижити за всяку ціну» (ICTV) (2019) Прем'єра відбулася 11 вересня (спочатку прем'єра була намічена на 26 серпня, потім на 30 серпня) на YouTube каналі Дизель Студіо і на телеканалі ICTV. Це новий ситком від «Дизель Студіо», у якому Олександр Бережок і Вікторія Булітко зіграють подружню пару. Квартиру в їхньому будинку куплять батьки-і так закрутиться сюжет про відносини, смішні ситуації і курйози між двома поколіннями. Саша буде намагатися «вижити» з квартири тещу, а Вікторія — просто вижити в цій сімейці. На даний момент знаходиться у виробництві.
  • Дизель найт (СТБ) (2021) — це новий проєкт від «Дизель Студіо», який виходить щосуботи о 22:22 на телеканалі «СТБ». В цьому проекті ви побачите веселі пародії на відомих людей та серіали, запрошених гостів, веселих мініатюр, гарних порад та пісень. Це шоу зарядить вас позитивом та гарним настроєм на цілий тиждень.

З 2015 року компанія виробляє телевізійні проєкти для українського національного телеканалу ICTV — концертну програму «Дизель Шоу», програму «Дизель ранок», скетч-ком «На Трьох», комедійний серіал «Папаньки». У виробництві молодіжний ситком «Медфак» для Нового каналу.

Нагороди[ред. | ред. код]

  • 2016 — національна телевізійна премія «Телетріумф» у категорії «Краща гумористична програма».
  • 2017 — тур «Дизель — Шоу» під назвою «Весна смішна» (15.03-26.03 2017 року) внесений до Національного Реєстру Рекордів України у номінації «Найбільша кількість концертів гумористичного колективу в рамках одного концертного туру»: 39 концертів у 27 містах України.
  • 2017 — срібна кнопка YouTube — кількість передплатників каналу «Дизель Студіо», через перші 8 місяців, подолало позначку 100 тисяч.
  • 2017 — бронза PromaxBDA Europe Awards. Телеканал ICTV став бронзовим призером престижного європейського конкурсу PromaxBDA Europe Awards 2017 в номінації Programme Promotion — за проморолик осіннього сезону концертів «Дизель Шоу», у якому актори «Дизель Студіо» постали в ролі грецьких богів.
  • 2018 — учасники та проекти компанії «Дизель Студіо» «номіновані на премію» Телетріумф «у номінаціях» Краща ранкова денна інформаційно-розважальна програма "(«Дизель Ранок»), «Кращий ведучий гумористичної програми шоу» (Єгор Крутоголов), «Краща гумористична програма» («Дизель Шоу»).

Акторський склад[ред. | ред. код]

Засновники[ред. | ред. код]

Продюсери[ред. | ред. код]

Художній керівник[ред. | ред. код]

Головні актори[ред. | ред. код]

Колишні учасники[ред. | ред. код]