Друїґ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Друїґ
Друїґ.
Арт Даніеля Акуньї.
Історія
Видавець Marvel Comics
Дебют "Вічні" #11 (травень 1977)
Автор(и) Джек Кірбі
Характеристики
Позиція добро
Вид Вічний
Псевдоніми Іван Друїґ, Друїґ Кошмарів
Актор Баррі Кіоґан
Команди й організації
Вічні Землі, Ворожейка
Союзники
Ґільґамеш, Ейджек, Ікаріс, Кінґо, Сунен, Маккарі, Фастос, Серсі, Спрайт, Тена
Вороги
Девіанти
Особливі сили
  • Надлюдська швидкість, сила і фізична стійкість
  • Прискорене загоєння
  • Маніпулювання космічною енергією
  • Енергетичні вибухи
  • Політ
  • Породження ілюзій
  • Трансмутація матерії
  • Телепортація

Друїґ (англ. Druig) — вигаданий персонаж з коміксів американського видавництва Marvel Comics. Він вперше з'явився у випуску Вічних #11 (травень 1977), і був створений Джеком Кірбі. Він є членом Вічних, раси надлюдей у Всесвіті Marvel.

Баррі Кіоґан зображує Друїґа в Кіновсесвіті Marvel, дебютувавши у фільмі «Вічні» (2021).

Історія публікації[ред. | ред. код]

Друїґ вперше з'явився у The Eternals #11 (травень 1977), і був створений Джеком Кірбі.

Згодом персонаж з'являється у The Eternals № 17-19 (листопад 1977 — січень 1978) і Thor Annual № 7 (1978). Після зникнення на деякий час персонаж повертається у Captain Marvel № 5 (квітень 1996 року), а пізніше знову з'являється в міні-серіалі «Вічні», написаному Нілом Ґейманом, у « Вічних» том. 3 № 3-4 (лист. — жовтень 2006) та № 6-7 (січ. — березень 2007 р.).

Друїґ отримав запис у абсолютно новому офіційному довіднику всесвіту Marvel від A до Z: оновлення № 4 (2007).

Біографія вигаданого персонажа[ред. | ред. код]

Друїґ — син Валкіна і двоюрідний брат Ікаріса.[1]

У наш час Друїґ служив агентом КДБ в Росії і виявив, що йому подобалося катувати людей. Коли Зіран Випробувач пройшов через Полярію, Друїґ планував вбити його за допомогою «Зброї», про яку він дізнався, катувавши свого двоюрідного брата Ікаріса, але Ікаріс розпався Друїґа, перш ніж він встиг вистрілити зі Зброї.[2]

Потім його тіло було знайдено Целестіалами і поміщено на вічне утримання в Прибудові осквернення.[3]

Вічні (2006)[ред. | ред. код]

Набагато пізніше Друїґ тепер є віцепрем'єр-міністром Ворожейки (вигаданої країни на північний схід від Чечні, раніше входила до складу СРСР) і зараз використовує ім'я Іван Друїґ. Друїґ наймає Серсі організувати вечірку в посольстві Ворожейки, просячи її запросити багатих гостей і видатних учених. Потім він влаштовує озброєних людей штурмом партії, викрадаючи вчених і створюючи ситуацію з заручниками, але його війська зрадили його, і він швидко втратив контроль над ситуацією.

У цей момент, як і Марк Каррі, здібності Друїґа незрозуміло «включаються». На відміну від Марка Каррі, він одразу отримує деякий контроль над своїми силами. Він проявив обмежену форму телепатії, що дозволило йому побачити найбільш травматичні спогади людини, а потім знерухомити її, змусивши знову зіткнутися з цим спогадом. Однак, схоже, він не може прочитати інші спогади з розуму цілі. Друїґ також, здається, здатний приховати свою присутність, впливаючи на уми інших, щоб вони його не бачили — поки що межі цієї здібності неясні.

Повернувшись до Ворожейки, Друїґ тоді захоплює контроль над армійським підрозділом, а потім швидко збирає всіх голів уряду. Потім він змушує всіх людей, причетних до зради в посольстві, тягнути перед собою та керівниками урядів, і дає керівникам вибір. Вони або вбивають зрадника, або вбивають себе. Після того, як один голова уряду намагається вбити Друїґа, а потім змушений вбити себе, всі інші голови повертаються до зрадників.

Потім він вирушає, щоб знайти інших Вічних і допомогти їм запобігти Землю зруйнувати Сновидіння. В кінці серіалу він залишається абсолютним правителем Ворожейки. Хоча він насправді зневажає людей Ворожейки, вважаючи їх усіх під собою, він із задоволенням використовує своє становище, щоб посилати людей у свої спецслужби, щоб знайти інших «непробуджених» Вічних перед Теною та Ікарісом, щоб сформувати їхній розум у своїх ослаблена держава, щоб слідувати за ним і використовувати свої об'єднані сили, щоб стати лідером Вічних.

Сили та здібності[ред. | ред. код]

Друїґ володіє звичайними здібностями Вічного; він може маніпулювати всіма формами матерії та енергії, включаючи атоми власного тіла. Він може телепортуватися, маніпулювати гравітонами, щоб літати, керувати розумом інших і проєктувати енергію зі свого тіла, як правило, з рук або очей.

В інших медіа[ред. | ред. код]

Фільм[ред. | ред. код]

  • Друїґ з'являється в Кіновсесвіті Marvel фільм Вічні, його зображував Баррі Кіоґан.[4] Ця версія є більш героїчною, ніж його варіант з коміксів, він має стосунки з Маккарі. Він думав використовувати свої сили, щоб контролювати світ, але зрозумів, що це зробило б людство менш вільним; замість цього вирішив контролювати невелику громаду.

Телебачення[ред. | ред. код]

  • Друїґ з'являється в Marvel Knights: Eternals, озвучений Алексом Захарою.[5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Hayes, Jackson (25 серпня 2019). Eternals: Who is Druig, the MCU Film's Presumed Villain?. Comic Book Resources. Архів оригіналу за 25 серпня 2019. Процитовано 25 серпня 2019.
  2. The Eternals #11
  3. The Eternals #6
  4. Keane, Sean (24 серпня 2019). Kit Harington, Gemma Chan and Barry Keoghan join Marvel's Eternals. CNET. Архів оригіналу за 24 серпня 2019. Процитовано 24 серпня 2019.
  5. Druig Voice - Eternals (Show) | Behind The Voice Actors. Behind The Voice Actors. Архів оригіналу за 18 квітня 2017. Процитовано 17 жовтня 2017. Check mark indicates role has been confirmed using screenshots of closing credits and other reliable sources

Посилання[ред. | ред. код]