Елеонора Бельгійська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
принцеса Елеонора
фр. Eléonore Fabiola Victoria Anne Marie
принцеса Елеонора
принцеса Елеонора
принцеса Бельгійська
 
Народження: 16 квітня 2008(2008-04-16) (16 років)
, Андерлехт[1][2]
Країна: Бельгія[2][1]
Освіта: Sint-Jan Berchmanscolleged
Рід: Саксен-Кобург-Готська
Батько: Король Бельгії Філіп I
Мати: Матильда

CMNS: Медіафайли у Вікісховищі

Принцеса Елеонора (Елеонора Фабіола Вікторія Анна Марія фр. Eléonore Fabiola Victoria Anne Marie) (нар. 16 квітня 2008(20080416), Андерлехт (Бельгія) — бельгійська принцеса, дочка короля Філіпа I.

Біографічні відомості[ред. | ред. код]

Вона — дванадцята та наймолодша онука короля Альберта II та королеви Паоли. Принцеса народилася 16 квітня 2008 року о 4:50 у шпиталі Еразма лікарні Брюссельського вільно університету Андерлехті[3].

Була хрещена 14 червня 2008 року в каплиці замку Чіерньон в бельгійських Арденах кардиналом Годфрідом Даннелсом архієпископом архідієцезії Мехелен-Брюссель. Її хрещеними батьками були шведська коронна принцеса Вікторія Вікторія, принцеса Клер Бельгійська та граф Себастьєн фон Вестфален цу Фюрстенберг. Принцеса Елеонора відвідує початкову школу голландської мови в Брюсселі, але вивчає також французьку та англійську, вона живе з батьками, сестрою Елізабет та двома братами Габріелем та Еммануелем у Королівському палаці Лакен.

Принцеса Елеонор грає на скрипці і з задоволенням читає. Вона творча особистість і любить малювати. Вона також любить займатися такими видами спорту: їздити на велосипеді, плавати, кататися на лижах та на вітрильнику[4].

2 вересня 2019 р. принцеса вдягнула до школи українську вишиванку[5].

Принцеса займає четверте місце в спадкуванні трону Бельгії слідом за своїми старшими сестрою та братами: Єлизаветою, Габріелем і Еммануелем.

Батько Елеонори походить із Саксен-Кобург-Готської династії, яка пов'язала з такими європейськими домами, як Орлеанський, Віттельсбаха, шведськими Бернадотів, австрійськими Габсбургами. Її мати Матильда є дочкою графа Патріка Анрі д'Удекем д'Акоз і польської дворянки графині Анни Коморовської. Через свою бабусю Анну принцеса пов'язана спорідненістю з відомими родинами, такими як литовські Радзивіли, литовсько-руські (українські) Чорторийські і Тишкевича, польські Замойські, Тишкевичі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Lundy D. R. The Peerage
  2. а б The Royal Family: Princess Eléonore
  3. 'Dames en heren, voor u staat een trotse vader'. De Standaard (nl-BE) . 15 квітня 2008. Процитовано 7 вересня 2023.
  4. Princess Eléonore. The Belgian Monarchy (англ.). Процитовано 7 вересня 2023.
  5. [[https://web.archive.org/web/20190904130457/https://www.ukrinform.ua/rubric-diaspora/2772411-belgijska-princesa-vdagnula-do-skoli-visivanku.html Архівовано 4 вересня 2019 у Wayback Machine.] Укрінформ]]

Посилання[ред. | ред. код]