Жорстокий романс (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Жорстокий романс)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жорстокий романс
рос. Жесто́кий рома́нс
Жанр мелодрама[d]
Режисер Ельдар Рязанов
Сценарист Ельдар Рязанов
На основі Without a Dowryd
У головних
ролях
Аліса Фрейндліх
Лариса Гузєєва
Микита Михалков
Андрій М'ягков
Оператор Алісов Вадим Валентинович
Композитор Андрій Петров
Художник Борисов Олександр Тимофійович
Кінокомпанія «Мосфільм»
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 145 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1984
IMDb ID 0090368

«Жорстокий романс» (рос. «Жесто́кий рома́нс») — російський радянський художній фільм-драма режисера Ельдара Рязанова, знятий в 1984 році на кіностудії «Мосфільм», третя радянська екранізація п'єси російського письменника Олександра Островського «Безприданниця».

Фільм отримав розгромні рецензії критиків, які звинувачували режисера в відході від авторської трактування п'єси і неправильній розстановці акцентів, але був визнання «найкращим фільмом року» за версією журналу «Радянський екран», здобув кілька офіційних нагород.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія розгортається у вигаданому провінційному місті на березі Волги в 1877—1878 роках. Дворянка Харита Гнатівна Огудалова, удова з трьома дорослими доньками, що збідніла після смерті чоловіка, отже, робить усе можливе, щоб влаштувати життя дочок — видати їх заміж за досить багатих і знатних женихів. За відсутності коштів вона влаштовує прийоми, розраховуючи, що товариство красивих і музичних панянок приверне неодружених чоловіків, досить багатих, щоб одружитися з любові на безприданниці…

У ролях[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]