Катерина (мінісеріал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Катерина
Типмінісеріал
Телеканал(и)Україна 1+1, 1+1 Україна, Перший, Суспільне Культура
Жанрдрама
мелодрама
Формат зображення16:9
Зніманнябагатокамерна
СценаристАндрій Кокотюха
Тарас Шевченко
РежисерОлександр Тименко
ОператорВячеслав Раковський
МонтажОлександр Горбатюк
ПродюсерОлександр Ткаченко
Олена Васильєва
Вікторія Забулонська
Виконавчий продюсерОлександр Омельянов
КомпозиторВладлен Пупков
Країна-виробникУкраїна Україна
Мова оригіналуросійська, українська (діалоги)
українська (дубляж)
Перший показ26 листопада 2016 —
Кількість серій4
Посилання

«Катерина» — український драматичний телесеріал, знятий «Sister's Production» на замовлення телеканалу «1+1». Проект є адаптацією однойменної поеми Тараса Шевченка до сучасних реалій.[1] Повний український дубляж транслювали на каналах «Перший», «Суспільне Культура» та «1+1 Україна».

Синопсис

[ред. | ред. код]

Катерина Швець щойно закінчила училище культури й повернулася в мальовниче рідне село Шуляки, що на Черкащині. Її мати Марія Павлівна викладає українську мову й літературу в школі, де також працює директором батько, Тарас Григорович. Батьки консервативних поглядів і мріють про те, що їхня Катруся залишиться в рідних Шуляках, вийде заміж за однокласника Миколу Романенка й заживе, «як усі». Та Катрі не вподоби таке життя, її душа прагне іншої долі, зовсім іншого життя.

Зміни, яких вона так прагне, у її житті відбуваються раптово: до села приїжджає кіногрупа знімати історичний серіал про кохання пана до кріпачки. У головній ролі — популярна «зірка» Олексій Красильников. Виявляється, Катерина давно закохана в його екранний образ. І коли зустрічає у реальному житті, їй здається, що кохає його ще більше. Красильников, не маючи жодних серйозних намірів, зваблює дівчину. Звісно, це викликає шквал негативних емоцій у батьків і обурення у вірного коханого Миколи. Та Катерина обирає кохання і їде слідом за актором до Києва. У столиці вагітна Катерина зіштовхується з не відомим їй світом холодних цинічних розрахунків, де немає щирості, відвертості, а справжні обличчя ховаються під масками байдужості та лицемірства. Нерівність між панами та кріпаками процвітає й набуває нових сучасних форм.

Так, позбувшись старих ілюзій, Катерина зіштовхується із суворими реаліями свого нового життя…

У ролях

[ред. | ред. код]

Український дубляж

[ред. | ред. код]

Українською мовою серіал дубльовано студією 1+1 у 2021 році.

Ролі дублювали: Ярослав Чорненький, Анатолій Зіновенко, Дмитро Завадський, Андрій Твердак, Павло Скороходько, Дмитро Терещук, Роман Чорний, Андрій Федінчик, Ніна Касторф, Лідія Муращенко, Олена Узлюк, Олена Яблочна, Наталя Романько-Кисельова, Катерина Брайковська, Катерина Буцька, Анна Дончик.

Творча група

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Катерина — Про серіал. Архів оригіналу за 17 травня 2017. Процитовано 15 вересня 2017.

Посилання

[ред. | ред. код]