Кафе «Багдад»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кафе "Багдад"
Bagdad Cafe
Жанр комедія-драма
Режисер Персі Адлон
Продюсер Percy Adlond
Сценарист Percy Adlond
У головних
ролях
Маріанна Сагебрехт, Джек Паланс
Оператор Bernd Heinld
Композитор Bob Telsond
Дистриб'ютор Mikado Filmd і Netflix
Тривалість 104 хв.
Мова англійська
Країна  Німеччина
Рік 1987
IMDb ID 0095801
bagdadcafe.us
Реальне кафе в містечку Багдад[en], пустеля Мохаве

«Проїздом з Розенгайма» (Out of Rosenheim) — найвідоміший фільм німецького режисера Персі Адлона (1987, 108 хвилин). Скорочена 95-хвилинна версія мала великий успіх в міжнародному прокаті під назвою «Кафе «Багдад» (Bagdad Café). Головні ролі виконали Маріанна Сагебрехт, Сі Сі Ейч Паундер та Джек Паланс.

Сюжет[ред. | ред. код]

Пустелею Мохаве подорожує подружня пара з баварського Розенгайма. Посварившись із чоловіком, огрядна бюргерша Ясмін Мюнхгштеттнер опиняється в пустелі одна. Вона пішки доходить до «Кафе «Багдад» — брудного мотелю, який розрахований на невибагливих далекобійників. Власниця мотелю, негритянка, незадовго до цього також посварилася з чоловіком. Вона приймає новоприбулу насторожено, але поступово між ними виникає подоба дружби. Завдячуючи фрау Мюнхгштеттнер «Кафе «Багдад» стає найуспішнішим закладом на південь від Лас-Вегаса…

Успіх[ред. | ред. код]

Широку популярність отримала балада Calling You, яку для фільму записала Джеветта Стіл. І пісня, і звукова доріжка були представлені на здобуття премії «Оскар». У Франції картина Персі Адлона була нагороджена премії «Сезар» у номінації «Найкращий іноземний фільм».

У 1990 р. телеканал CBS запустив ситком «Кафе «Багдад», де роль Ясмін виконала Джин Степлтон, а роль власниці кафе — Вупі Голдберг. Головна героїня в цій версії — не німкеня, а звичайна американка. Низькі рейтинги примусили телеканал згорнути проєкт після показу 15 серій.

Посилання[ред. | ред. код]