Клаус Шваб

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Клаус Шваб
Народився 30 березня 1938(1938-03-30)[1][2] (86 років)
Равенсбург, Тюбінген, Німеччина[1]
Країна  Німеччина
Діяльність економіст, педагог
Галузь економіка
Alma mater Федеральна вища технічна школа Цюриха, Університет Фрібура, Гарвардський інститут державного управління ім. Джона Ф. Кеннеді і Spohn-Gymnasium Ravensburgd (1957)
Знання мов німецька[3] і англійська[3]
Заклад Університет Фрібура і Женевський університет
Членство Академія Королівства Мароккоd[4]
Magnum opus COVID-19. The Great Resetd
Посада голова
Батько Eugen Wilhelm Schwabd[5]
Мати Emma Gisela Schwabd[5]
У шлюбі з Hilde Schwabd[6]
Діти Nicole Schwabd і Olivier M. Schwabd
Нагороди
IMDb ID 4077674

Клаус Мартін Шваб (нім. Klaus Martin Schwab; нар. 30 березня 1938(19380330), Равенсбург, Німеччина) — швейцарський економіст, засновник і президент Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Біографія[ред. | ред. код]

Виріс в Равенсбурзі. Він навчався в гімназії. Його батько був директором фабрики.

Навчався в Швейцарській вищій технічній школі Цюриха, вивчав машинобудування. Після закінчення вищої школи, Шваб отримав диплом інженера.

У 1965 став доктором технічних наук (Dr. sc. Techn.). Шваб також вчився в університеті швейцарського міста Фрібура, де він вивчав економіку промисловості.

У 1967 отримав ступінь доктора економіки (Dr. rer. Pol.). Шваб також закінчив Гарвардський університет і отримав ступінь магістра (Master of Public Administration).

З 1971 по 2002 був професором в університеті Женеви.

У 1971 організував Європейську конференцію менеджменту, на якій обговорювалися і просувалися новітні концепції економічного розвитку.

З 1979 почав видавати щорічник «Global Competitiveness Report», в якому друкувалися статті про економіку, конкуренцію і досвіди підприємництва у всьому світі. Шваб засновує фонд, який стає об'єднавчою платформою для обговорення глобальних проблем провідними політиками, економістами та інтелектуалами.

У 1987 це об'єднання було названо — Всесвітній економічний форум (World Economic Forum).

У 1998 спільно зі своєю дружиною Клаус Шваб засновує фонд «Schwab Foundation for Social Entrepreneurship», в 2004 засновує фонд «Форум молодих лідерів глобалізації» (The Forum of Young Global Leaders).

Клаус Шваб є членом безлічі опікунських рад і рад директорів різних підприємств. Він удостоєний безлічі державних нагород і є почесним професором багатьох університетів.

Сім'я[ред. | ред. код]

Клаус Шваб одружений з 1971, має двох дітей. Він живе в передмісті Женеви.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]