Користувач:Бадло Анастасія/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

 Кузнєцов Ігор Вячеславович, псевдо «Кузнєц» (07.08.1991 — 05.12.2022) — старший лейтенант 80-ої окремої десантно-штурмової бригади Збройних Сил України, учасник російсько-української війни, який героїчно загинув під час російського вторгнення в Україну.

Ігор Кузнєцов
Кузнєцов Ігор Вячеславович
 Старший лейтенант
Загальна інформація
Народження 7 серпня 1991(1991-08-07)
с. Покровське ,Миколаївська область, Україна
Смерть 5 грудня 2022(2022-12-05) (31 рік)
Терни (Краматорський район)
Псевдо "Кузнєц"
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна) — 2022

Життєпис

[ред. | ред. код]

Ігор народився в селі Покровське Врадіївського району (нині Первомайського) на Миколаївщині. Закінчив Миколаївський національний аграрний університет за спеціальністю «Технологія виробництва продукції тваринництва». Однак за фахом не працював. Під час російсько-української війни у 2015 році Ігор вирішив вступити до лав Збройних Сил України. Брав участь у бойових діях в зоні АТО/ООС біля міста Щастя Луганської області. У 2017 році вирішив повністю присвятити себе військовій справі і вступив до Вищої офіцерської школи у Миколаєві. У вільний час багато читав. Захоплювався історією України.

У 2019 році підписав контракт на військову службу у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Разом із побратимами молодий офіцер виконував бойові задачі на Донбасі, на території ООС.

З початком повномасштабної війни Кузнєц продовжував боронити Україну від окупантів. Після важких боїв за Ізюм на Харківщині отримав звання старшого лейтенанта.

Героїчно загинув 5 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Терни Донецької області. Поховали офіцера у рідному селі, яке він так любив.

Нагороди

[ред. | ред. код]

Орден Богдана Хмельницького III ступеня (2023, посмертно) - за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку [1].


Джерела

[ред. | ред. код]
  1. Указ президента України №141/2023