Користувач:КомпютерДэн/Барбоскіни на дачі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
КомпютерДэн/Барбоскіни на дачі
Вид компьютерная анимация
Жанр
Продюсер Сергей Сельянов
Александр Боярский
Сценарист Александр Боярский
Александра Шоха
Композитор Георгий Жеряков
Александр Боярский
Кошторис 67 654 545 (Россия)
70 470 576 (Россия + СНГ)
2 816 031 (СНГ)
IMDb ID 11390126
melnitsa.com/project/barboskini_na_dache/
 Официальный трейлер на YouTube

« Барбоскіни на дачі » - російський повнометражний пригодницький анімаційний фільм студії «Млин» та кінокомпанії «СТБ». Він є першим повнометражним фільмом, створеним на основі мультсеріалу Барбоскіни» [1] [2] .

Прем'єра мультфільму відбулася 24 грудня 2020 року.

18 лютого 2021 року фільм вийшов в онлайн-кінотеатрах « Кінопошук» та «Іві».

Телевізійна прем'єра мультфільму відбулася 30 грудня 2022 року на каналі СТС.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Малюк заходить до Лізи. Та уявляє себе великою актрисою, читає монолог із «Гамлета». Маля просить сестру пограти з ним, але Ліза каже, що вони зможуть пограти лише на дачі.

Дружок приходить до Гени, нагадує про обіцянку зайнятися суперфлаєром. Гена каже, що має закінчити роботу над одним із своїх винаходів, а ракетним ранцем він займеться за тиждень. Дружок вимагає, щоб роботу над суперфлаєром Гена розпочав негайно. Той намагається сховатися від настирливого брата, але Дружок знаходить Гену у всіх затишних місцях, де той намагається причаїтися. Навіть забравшись на дах, Гена не може втекти від Дружка. Він змушений здатися та пообіцяти, що займеться суперфлаєром негайно.

Малюк заходить до Дружка. Той переймається тим, що популярність його блогу невисока. Малюк показує братові на постер, що висить на стіні: ти повинен стати таким, як Суперпес. Дружок відповідає: ти просто геній! Дружок відразу звертається до своїх передплатників, повідомляє про майбутню подію. Маля просить Дружка погратися з ним. Той ставить молодшого брата на скейтборд і виправляє з кімнати: на дачі награємося досхочу.

Дружок заходить до Гени, повідомляє про своє бажання придбати суперфлаєр. Гена каже, що займеться цим відразу після приїзду на дачу.

Дідусь приводить своїх онуків – Маля, Дружку, Гену, Лізу та Розу – на дачу. Дружок підтягується на турніку, Ліза знаходить приховані нею та Розою минулого літа секретики, Гена заходить у свою лабораторію, розташовану в мансарді, Роза стверджує, що ляльки, залишені нею на дачі, дуже мімішні.

Дружок намагається знайти Тимоху, але цього ніде немає. Малюк теж намагається знайти його.

На берег виходить Малий і просить сестру разом із Тимохою скласти йому компанію у грі про індіанців, але Роза проганяє його. Похнюпивши голову, Малюк іде геть. Тимоха теж залишає Розу.

Малюк скаржиться Дідові на те, що старші брати та сестри не хочуть грати з ним. Дід запитує, у що Малий хоче пограти. Той каже, що йому хотілося б пограти у гав-крафт. Потім Дід дістає з скрині цибулю та стріли з присосками, віддає цю зброю Малюкові.

Малюк уявляє, як грає в індіанців із братами та сестрами. Він, будучи вождем індіанців, наказує одноплемінникам (Лізі, Розі та Дружку) почати полювання на кролика (Гена). Індіанці з улюлюканням женуть кролика по пустелі, покритій кактусами. Кролик рятується від випущених у нього стріл за допомогою парасольки, але потрапляє в пастку, хитро влаштовану вождем.

Малюк підходить до Лізи. Та сидить за столом та поруч із нею відро картоплі, яку треба почистити. Ліза гортає модний журнал . Там написано, що Бред Пітбуль знову вільний, готовий до нових відносин. А принц Гаврі стурбований пошуками нареченої. Кандидатка має бути доброчесною, бажано, з хорошого Ліза пропонує Малюкові перекусити яблуком, поки вона не приготує картоплю. Маля просить пограти з ним в індіанців. Ліза каже, що погодиться на це, якщо Малюк почистить за неї кімнату. Барбоскіни вітають свого друга Тимоху, якому батьки дозволили погостювати у них тиждень.

Лісовою дорогою переміщаються два коти – Димок і Пушок. Пушок котить візок, у якому розташувався Димок. На крутому схилі Пушок не може впоратися з керуванням, візок котиться вниз і в'їжджає на містки на березі ставка і Димок вилітає з візка. Пушок забігає на містки і бачить, що його приятель сидить у гумовому човні, прив'язаному причальним тросом до містків. Пушок вказує на будиночок, розташований на іншому березі ставка. Бабуся йому казала, що там мешкає відставний моряк і до нього онуки приїжджають. Прізвище у них – Барбоскіни.

Коти приходять на галявину та виявляють, що хтось повісив на дерево гойдалку. Димок знову обурюється свавіллям Барбоскіних і каже, що треба зірвати гойдалку. Пушок пропонує натомість підкинути у двір Барбоскіних дохлих жаб. Димок за допомогою смартфона заходить в інтернет і виявляє там пост Дружка, який повідомляє про майбутнє випробування суперфлаєра і каже, що їм потрібно простежити за Барбоскіними.

Тимоха та Роза розмовляють на березі ставка. Тимоха намагається долучити Розу до мистецтва бітбоксу. Та сміється. Тимоха повідомляє Розі, що йому треба щось їй сказати, але не може видавити з себе жодного слова. Потім вона згадує у розмові Боба з паралельного класу. Тимоха страшенно цим стурбований. Роза намагається виправити враження, каже, що Боб просто дуже добре танцює. А в наш час не вміти танцювати – це просто ганьба.

Наступного ранку з будинку Барбоскіних виходить Тимоха. За його плечима рюкзак. Він підходить до столика, що стоїть у дворі, і кладе на його поверхню конверт. На ньому написано: Роза. До Тимошки підходить дід.

Димок та Пушок, замаскувавшись гілками, у бінокль спостерігають за дачею Барбоскіних. Пушок простягає приятелю рюкзак. Той витягає звідти пончик і поїдає його. Коти чують голос. Це Малюк, розгойдуючись на гойдалках, розмовляє сам із собою. Коти підходять до Малюка і Димок зіштовхує його з гойдалкою. Але коли з'ясовується, що Малюк із родини Барбоскіних, а Дружок, який збирається випробувати суперфалер його брат, Димок змінює гнів на милість. Коти погоджуються пограти з Малим в індіанців. Потім Димок пропонує пограти у шпигунів. Малюк повинен повернутися на дачу, дізнатися про суперфлаєр і розповісти про це котам. Малюк каже, що дідусь його сьогодні більше на вулицю не випустить і вони побачаться лише завтра та йде на дачу. Димок каже, що їм будуть потрібні пір'я півня для того, щоб виглядати як індіанці.

Малюк, розмовляючи сам із собою, стверджує, що рідні ще пошкодують, що відмовилися грати з ним. Він уявляє, як брати і сестри в індіанському вбранні, стоячи на колінах, благають вождя індіанців взяти їх у його плем'я. Але суворий вождь відправляє невдячних геть. Ті віддаляються, ридаючи і заламуючи лапи.

Віддаляючись від дачі Барбоскіних, Тимоха читає реп, з тексту випливає, що Роза пошкодує, що розлучилася з ним.

Димок намагається злетіти на суперфлаєрі, у нього нічого не виходить. Барбоскіни сміються з нього.

Дідусь пропонує Малюкові побудувати вігвам. Малюк просить Лізу сходити до його друзів-індіанців та повідомити про те, що суперфлаєр уже літає. Ліза доставляє це повідомлення котам. Димок каже Пушку, що сьогодні ввечері потрібно пробратися на дачу Барбоскіних та викрасти суперфлаєр.

Щоб відв'язатись від Дружка, Гена робить макет суперфлаєра, за допомогою кран балки організує для брата пробний політ на ньому. Дружок розміщує посаду про те, що суперфлаєр уже літає, а завтра буде презентація для всіх бажаючих.

Роза дорікає Лізу за те, що та так і не начистила картоплі, сім'ї довелося їсти набридлі всім макарони по-флотськи.

З настанням темряви коти пробираються на дачу Барбоскіних. Вони намагаються викрасти суперфлаєр, але їм заважає Дідусь.

Гена зізнається Дідусеві, що підвів Дружка: насправді суперфлаєр літати не може. Дід каже, що сім'я – це головне. Потрібно горою стояти один за одного. А тому Гена повинен у всьому Дружку зізнатися. Гена каже, що так і зробить, але він не наважується поговорити про суперфлаєр з Дружком.

На дачу повертається Тимоха, він мириться з Розою.

Наступного дня, дочекавшись, поки Дідусь піде на рибалку, коти вриваються на дачу, прив'язують Лізу, Розу, Гену та Дружка до дерев, і витягують із майстерні Гени суперфлаєр.

Маля – наймолодший у дружній родині Барбоскіних. Він грає у своїй кімнаті, але йому хочеться залучити до організації дозвілля старших братів та сестер. Малюк входить до кімнати Гени. Той працює над своїм новим винаходом – автоматичним вантузом. Маля просить Гену погратися з ним, але брат каже йому, що цим вони займуться на дачі у діда, куди сім'я скоро перебереться.

З лісу повертається Малий. Використовуючи винахід Гени – екзоскелет – Малюк проганяє з дачі котів.

Сусідка каже, що зараз має повернутися додому її онук із приятелем. Приходять Пушок та Димок. Вони просять у Барбоскіних вибачення, їх приймають у компанію.

З риболовлі приходить Дідусь. Він кличе всіх на чай до сусідки.

Мультфільм отримав різні відгуки.

Дружок повідомляє своїм глядачам, що суперфлаєр – це вчорашній день і представляє нашій увазі екзоскелет.

Ролі озвучували

[ред. | ред. код]
Актор Роль
Ксения Бржезовская Малыш Малыш
Юлия Зоркина Дружок / бабушка Пушка Дружок / бабушка Пушка
Мария Цветкова-Овсянникова Роза Роза
Михаил Черняк Гена Гена
Екатерина Гороховская Лиза Лиза
Вадим Бочанов Дедушка Дедушка
Максим Сергеев Тимоха Тимоха
Валерий Смекалов Дымок Дымок
Иван Чабан Пушок Пушок

Творці

[ред. | ред. код]
Режисери Олена Галдобіна, Федір Дмитрієв
Продюсери Сергій Сельянов, Олександр Боярський
Автори сценарію Олександр Боярський, Олександра Шоха
Художник-постановник Олег Маркєлов
Композитори Георгій Жеряков, Олександр Боярський
Режисер монтажу Сергій Глезін
Звукорежисер Євген Жебчук
Візуалізація Каміль Амінов
Використана музика
  1. Музика та слова - Олена Галдобіна, Федір Дмитрієв
  2. Виконують — Максим Сергєєв, Олена Галдобіна
  3. Адаптація - Jeff Hylton
  4. Виконують - Jessica Paquet, Tom Wayland
  • «Вітер шумить»
  1. Музика та слова — Олександр Боярський
  2. Виконує - Любов Володимирова

Відгуки

[ред. | ред. код]

Малюк заходить до кімнати Рози. Та у навушниках відпрацьовує танцювальні па. Малюк підходить до сестри ззаду, та налітає на братика і падає. Маля просить Розу погратися з ним. Та каже, щоб він зазнав до того моменту, коли родина переїде на дачу.

Родіон Чемонін на сайті Film.ru написав, що з дорослих глядачів мало кому буде цікавий фільм про Барбоскіних, але зазначив, що він іде від сили годину і в ньому є навіть любовна лінія, підкріплена яскравими відеокліпами. Він звернувся до дорослої аудиторії, заявивши, що якщо вони не дивилися мультсеріал, то це чудова нагода поговорити з дітьми або онуками, щоб зрозуміти, хто є хто в цьому собачому всесвіті і згладити конфлікт поколінь [3] .

Ася Заболоцька на сайті kinoafisha.ru написала, що рекомендує мультфільм для сімейного перегляду. Вона зауважила, що творці фільму акуратно намагалися створити гармонію між двома різними аудиторіями. Заболоцька вважає, що дорослі можуть загубитися в історії і просто насолоджуватися анімацією, проте діти залишаться задоволені [4] .

На сайті tlum.ru написали, що цей мультфільм - добрий сімейний проект, який сподобається маленьким глядачам, але також і не дасть занудьгувати дорослим [5] .

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. «Барбоскины на даче»: первый после пандемии российский мультфильм выйдет 10 сентября. filmpro.ru. 22 липня 2020. Архів оригіналу за 19 січня 2021. Процитовано 2021-2-25.
  2. «Барбоскины на даче» - трейлер. licensingrussia.ru. 30 квітня 2020. Архів оригіналу за 14 травня 2021. Процитовано 2021-2-25.
  3. Родион Чемонин (15 січня 2021). Кто сказал «гав»: рецензия на анимационный фильм «Барбоскины на даче». Film.ru. Процитовано 2021-2-25.
  4. Ася Заболоцкая (24 грудня 2020). «Барбоскины на даче»: Рецензия Киноафиши. kinoafisha.info. Архів оригіналу за 23 січня 2021. Процитовано 2021-2-25.
  5. Интриги и дружба: каким получился мультфильм «Барбоскины на даче». tlum.ru. 24 грудня 2020. Архів оригіналу за 24 січня 2021. Процитовано 2021-2-25.

Посилання

[ред. | ред. код]

[[Категорія:Анімаційні фільми про собак]] [[Категорія:Мультфільми СТВ]] [[Категорія:Сторінки з неперевіреними перекладами]]