Левандівське озеро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Левандівське озеро — штучна водойма у Залізничному районі міста Львова на Левандівці, розташована між вулицями Повітряною, Ганкевича та Львівським холодкомбінатом. Площа озера 1,9 га.

З західної частини озера, від вулиці Ганкевича є сквер площею 3,8 га. 2010 року Львівська міська рада затвердила його як парк «Озеро Левандівське»[1]. У сквері, що на вулиці Повітряній розташований ресторан «На озері».

2012 року обговорювалася можливість спорудження на озері вейкбордично-реверсивної (лінійної) канатної дороги[2].

В управлінні екології Львівської міської ради розробили концепцію розвитку та оновлення узбережжя Левандівського озера. На березі Левандівського озера хочуть облаштувати міський пляж[3].

Озеро у парку з'явилося випадково у 1950-х роках під час будівництва львівського холодокомбінату. У радянські часи озеро використовували для зливання відходів львівського холодокомбінату.

Світлини[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Депутати затвердили перелік та межі скверів у районах Львова. zaxid.net. Zaxid.net. 8 липня 2010. Процитовано 15 серпня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. Протокол громадських слухань проєкту спорудження вейкбордично-реверсивної (лінійної) канатної дороги на Левандівському озері. city-adm.lviv.ua. Львівська міська рада. 11 квітня 2012. Процитовано 15 серпня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  3. Лавришин Ю. (3 травня 2017). На березі Левандівського озера хочуть зробити міський пляж. zaxid.net. Zaxid.net. Архів оригіналу за 26 жовтня 2020. Процитовано 15 серпня 2020.

Джерела[ред. | ред. код]