Мертві хлопці-детективи (серіал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мертві хлопці-детективи
Тип телесеріал
Телеканал(и) Netflix
Дистриб'ютор(и) Netflix
Жанр
Компанія
На основі
Мертві хлопці-детективи
Виконавчий продюсер
У головних ролях
  • Джордж Рексстрю
  • Джейден Реврі
  • Касіус Нельсон
  • Бріана Куоко
  • Рут Коннелл
  • Юю Кітамура
  • Дженн Ліон
Країна-виробник США США
Мова оригіналу англійська
Перший показ 25 квітня 2024
Кількість сезонів 1
Кількість серій 8
Посилання

«Мертві хлопці-детективи» (англ. Dead Boy Detectives) — детективно-комедійний телесеріал, розроблений Стівом Йокі[en] на основі однойменних персонажів коміксів DC від Ніла Ґеймана та Метта Ваґнера[1]. Прем'єра відбулася на Netflix 25 квітня 2024 року[2][3].

Сюжет[ред. | ред. код]

Серіал розповідає про Чарльза Роуленда та Едвіна Пейна, які вирішили не входити в потойбічний світ і залишитися на Землі та розслідувати злочини, пов'язані з надприродним.

Акторський склад[ред. | ред. код]

Головні актори[ред. | ред. код]

Актор Роль
Джордж Рексстрю Едвін Пейн Едвін Пейн
Джейден Реврі Чарльз Роуленд Чарльз Роуленд
Кассіус Нельсон[en] Крістал Пелес Крістал Пелес
Бріана Куоко[en] Дженні Дженні м'ясник
Рут Коннелл[en] Нічна доглядальниця Нічна доглядальниця
Юю Кітамура Ніко Ніко
Дженн Лайон[en] Естер Естер відьма

Другорядні актори[ред. | ред. код]

Актор Роль
Лукас Гейдж[en] Котячий король Томас Котячий король Томас
Майкл Біч[en] Трагічний Мік Трагічний Мік морж
Джошуа Коллі[en] Монті Монті крук
Ліндсі Горт[en] Максін Максін
Кейтлін Рейлі Лілі Лілі кульбабовий дух
Макс Дженкінс[en] Кінгем Кінгем кульбабовий дух
Девід Яконо[en] Девід Девід демон

Список серій[ред. | ред. код]

№ серіїНазва серіїРежисер(и)Сценарист(и)Оригінальна дата показу
1«Справа Крістал Пелес»
«The Case of Crystal Palace»
Лі Толанд Крігер[en]Стів Йокі[en]25 квітня 2024

Едвін Пейн і Чарльз Роуленд тікають від привида солдата, що загинув у Першій світовій війні. Їм вдається знищити протигаз, який був символом його болю та страждань. Хлопці ховаються від Смерті, яка приходить, щоб провести заспокоєну душу солдата до загробного життя.

Наступного дня до детективного агентства мертвих хлопців звертається дівчинка Емма, яка померла наприкінці Вікторіанської епохи. Вона просить допомогти своїй подрузі, живій дівчині на ім'я Крістал Пелес (англ. Crystal Palace), яка має екстрасенсорні здібності та може бачити привидів. Останнім часом Крістал поводить себе вкрай дивно. Хлопці дізнаються, що Крістал одержима демоном, і проводять обряд екзорцизму. Їм вдається вигнати демона, але той забирає із собою спогади Крістал. Чарльз пропонує Крістал жити та працювати з ними, поки вона не поверне свою пам'ять. Едвін виступає проти цієї ідеї, але врешті погоджується з тим, що екстрасенсорні таланти Крістал можуть стати в нагоді.

Переглядаючи пошту, Крістал торкається плаката про зниклу американську дівчину Бекі Аспен і бачить, що вона все ще жива. Разом з мертвими хлопцями вона вирушає до американського містечка Порт-Таунсенд. Вони оселяються у орендованій кімнаті над м'ясною лавкою, якою завідує Дженні. Хлопці з'ясовують, що дівчину викрала місцева відьма Естер. Коли відьма їде на пошту, хлопці вдираються до її будинку. У шафі вони знаходять печеру, підлога якої вкрита кістками дітей. В цей час відьма повертається додому і Чарльзу доводиться заволодіти її тілом, щоб врятувати Бекі та повернути її додому.

Через те, що Чарльз заволодів тілом Естер, до бюро знахідок загробного життя надходить сигнал про приблизне місцезнаходження мертвих хлопців.
2«Справа кульбабового вівтаря»
«The Case of the Dandelion Shrine»
Глен Вінтер[en]Шошана Сачі
Чіч Манохар
25 квітня 2024

Через те, що Едвін застосував магію до кота, його відводять до котячого короля Томаса. Король накладає на Едвіна чари, які забороняють йому виїжджати за межі Порт-Таунсенду, та пропонує дві можливості як зняти закляття: або порахувати всіх котів у місті, або вступити з ним у статеві стосунки.

Крістал стикається у коридорі з Ніко, яка також орендує кімнату над м'ясною лавкою. Навколо Ніко з'являється рожеве світло, яке приковує до себе увагу Крістал, після цього Ніко втрачає свідомість. Мертві хлопці з'ясовують, що Ніко знайшла у лісі кульбабову галявину та вівтар. Там до неї вселилися духи, які харчуються увагою інших людей. Рано чи пізно духи покинуть її тіло, вбивши при цьому Ніко. Крістал просить духів не вбивати Ніко, взамін пропонує їм поселитися в її тілі. Коли духи намагаються проникнути до тіла Крістал, Чарльз ув'язнює їх всередині зачарованої банки. Переживши передсмертний досвід, Ніко починає бачити привидів.

Естер перетворює свого ворона Монті на молодого хлопця.
3«Справа будинку Девлінів»
«The Case of the Devlin House»
Шеріл Дуньє[en]Іан Вайнрайх
Крісті Лоурі
25 квітня 2024

Мертві хлопці беруться за справу родини Девлінів. 30 років тому чоловік жорстоко вбив свою дружину та двух доньок, після чого застрелився, і з того часу у їх будинку мешкає якась надприродна сутність. Ніко разом з замаскованим Едвіном досліджують архів новин у місцевій бібліотеці. Виходячи з бібліотеки, вони стикаються з Монті.

Нічна доглядальниця з бюро знахідок просить дозволу відправитись на Землю, але їй відмовляють, оскільки вона не знає точне місцезнаходження мертвих хлопців.

Едвін, Чарльз і Крістал приходять до будинку Девлінів. Привиди членів родини застрягли у нескінченному циклі та змушені постійно проживати останні жахливі хвилини своїх життів. Мертві хлопці дізнаються, що батько вбив свою родину через те, що його донька хотіла «втекти» від нього до Гудзонського університету. Чарльз, який у дитинстві зазнавав насильства з боку власного батька, намагається силою зупинити Девліна, але йому це не вдається, та через сильний прояв емоцій його самого затягує до циклу. Едвін і Крістал знаходять таємну кімнату, з якої батько через приховані камери слідкував за своєю родиною. Вони стирають VHS-касету із записом вбивства та звільняють родину Девлінів і Чарльза з циклу.

Монті продовжує втиратися в довіру до Едвіна. Родина Девлінів прибуває до бюро знахідок, від них Нічна доглядальниця дізнається, де саме зараз знаходяться мертві хлопці.
4«Справа стрибунів з маяка»
«The Case of the Lighthouse Leapers»
Анді АрмаганянДжошуа Конкел
Крістін Лейн Такер
25 квітня 2024

Привид, який мешкає на маяку Пойнт-Ноу-Пойнт, наймає мертвих хлопців, щоб ті вигнали нових привидів, які почали до нього підселятися. Хлопці разом із Крістал і Ніко приїздять до маяка і стають свідками самогубства: на їхніх очах дівчина стрибає з маяка, а її привид сідає на берегу і з тугою дивиться на море. Крістал чує голос своєї матері та сама ледь не стрибає у воду.

Нічна доглядальниця приходить до м'ясної лавки Дженні і вивідує у неї куди пішли мертві хлопці.

Трагічний Мік розповідає мертвим хлопцям, що вони мають справу з Енджі, велетенською рибою-вудильником, яка час від часу прокидається та полює на людей, розповсюджуючи зі своїм світлом відчуття туги. Чарльз знаходить в магазині Міка підводну музичну скриньку, звуки якої мають приспати чудовисько. Мертві хлопці прямують до моря, але там на них вже чекає Нічна доглядальниця. Вона демонструє хлопцям травмуючі спогади їхніх життів та переконує їх піти з нею. Чарльзу вдається скинути її до води разом із музичною скринькою. Риба Енджі ковтає наживку та засинає.

Повернувшись додому, Ніко показує Едвіну мультфільм «Скубі-Ду», а Чарльз цілує Крістал.
5«Справа двох мертвих драконів»
«The Case of the Two Dead Dragons»
Аманда ТаппінгКеллі Бреслін
Джеремі Кауффман
25 квітня 2024
6«Справа повзучого лісу»
«The Case of the Creeping Forest»
Глен ВінтерБет Шварц[en]
Оскар Балдеррама[en]
25 квітня 2024
7«Справа дуже довгих сходів»
«The Case of the Very Long Stairway»
Річард Спейт-молодший[en]Стів Йокі25 квітня 2024
8«Справа голодного змія»
«The Case of the Hungry Snake»
Піт Чатмон[en]Росс Максвелл25 квітня 2024

Прем'єра[ред. | ред. код]

Прем'єра серіалу «Мертві хлопці-детективи» відбулася на Netflix 25 квітня 2024 року[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dead Boy Detectives. Writers Guild of America West. Архів оригіналу за 21 вересня 2022. Процитовано 21 вересня 2022.
  2. ‘Dead Boy Detectives’ Officially Moves To Netflix From HBO Max; Watch Teaser Trailer. Deadline.
  3. а б Cordero, Rosy (20 березня 2024). Netflix Sets 'Dead Boy Detectives' Premiere Date; New Photos Revealed. Deadline Hollywood. Процитовано 20 березня 2024.

Посилання[ред. | ред. код]