Ніколай Волков

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ніколай Волков
Волков на Реслманії 31, 2015 рік
Справжнє ім'я Йосип Хрвоє Перузовіч
Народження 14 жовтня 1947 року
SFR Спліт, СР Хорватія, Югославія
Громадянство  Югославія
 США
Смерть 29 липня 2018 року (70 років)
Глен Арм, Меріленд, США
Діти 2
Кар'єра професійного реслера
Імена на рингу Nikolai Volkoff
Bepo Mongol
Boris Breznikoff
Executioner #3
Зріст 193 см
Вага 142 кг
Звідки Москва, Росія
СРСР
Монголія (як Бепо Монгол)
Тренер Стю Харт
Ньютон Таттрі
Дебют 1967

Йосип Хрвоє Перузовіч (14 жовтня 1947 — 29 липня 2018), більш відомий під своїм ринговим ім'ям Ніколай Волков, був хорватсько-американським професійним реслером з Югославії, найбільш відомим виступами у Всесвітній Федерації Реслінгу, де він зазвичай відігрував роль радянського хіла (лиходія).

У 1970-х роках Перузовіч виступав як один з катів у масках під ім'ям Бепо в команді «Монголи» і ворогував з Бруно Саммартіно за титул Чемпіона Світу WWWF у важкій вазі під ім'ям Волков. У 1980-х він виступав у команді з Залізним Шейхом і виграв з ним Командне Чемпіонство WWF на першому шоу Реслманія в історії, а потім був об'єднаний з Борисом Жуковим у команду «Більшовики».

У 1990 році Волков став «фейсом» (хорошим хлопцем) і зображався як проамериканський втікач з Росії. Він недовго ворогував з Жуковим і новоявленим симпатиком Іраку сержантом Слотером. У 1994 році, після деякої перерви, він повернувся як знедолений і відчайдушний персонаж, якого експлуатував Тед ДіБіасі як першого члена своєї «Корпорації на Мільйон Доларів» (англ. Million Dollar Corporation). Він продовжував проводити матчі в різних промоушенах до своєї смерті в 2018 році.