Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/травень 2016

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Адміністративний устрій України

Що тут не так? Lyubeckiy yav (обговорення)

А на яку дату «ваш» адмінподіл? Справа в тому, що коли Бурштин став МОЗ, в той же день цей статус отримав і Новгород-Сіверський, а на той момент уже були містами обласного значення Чортків і Гола Пристань, але в таблиці всі вони не враховані. Отже там адмінустрій станом на 1.01.2012. Якщо ж оновлювати на 2014 рік, то треба врахувати всі міста обласного значення, віднесені на той час, а не вибірково.--Анатолій (обг.) 21:34, 3 травня 2016 (UTC)
То оновити на 2016 р. чи не варто - знову відкинете? Lyubeckiy yav (обговорення)
Краще вже на 1.01.2015, щоб співпадало з текстом статті.--Анатолій (обг.) 21:48, 3 травня 2016 (UTC)

Розпорядження про перейменування

КМДА недвозначно стверджує, що розпорядження про перейменування набуло чинності ще 19 січня 2016 року: https://dostup.pravda.com.ua/request/11039/response/17341/attach/2/009%201245.pdf, і публікація в Хрещатику не має до того жодного стосунку. Прошу повернути перейменування статей про вулиці міста. --Maximaximum (обговорення) 20:36, 3 травня 2016 (UTC)

Чому ж недвозначно? Якраз двозначно. У тій відповіді щонайменше дві суперечності. По-перше, в тому ж розпорядженні 187 сказано, що розпорядження нормативно-правового характеру набувають чинності з моменту оприлюднення, а публікації в «Хрещатику» ще не було. По-друге, там ідеться про якесь розпорядження від 19.01.2016 року, яке тоді ж і набуло чинності, проте розпорядження щодо перейменування вулиць було виданедатоване 19 лютого 2016 року (тобто 19.02.2016), тому не могло набути чинності 19.01.2016 (за місяць (!) до дати видання). Тож, щоб не було неоднозначностей, пропоную дочекатися публікації в «Хрещатику», тоді буде точно зрозуміло, що ті вулиці перейменовані. У мене є готовий бот, він перейменує все за кілька хвилин, як тільки буде публікація.--Анатолій (обг.) 20:41, 3 травня 2016 (UTC)
Навіть тризначно. Відповідь щодо питання про розпорядження міського голови видає якась невідома контора з назвою [Самогонний] апарат ВО КМР (КМДА), при тому, що ЄДРПОУ не знає, що таке ВО КМР (КМДА). І яке воно має відношення до міського голови — зовсім незрозуміло. Хоча ні, зрозуміло, Апарат ВО КМР (КМДА) — це машина часу, оскільки таки оце воно начебто офіційно запустило розпорядження ще за місяць до того, як воно з’явилося. --AMY (обговорення) 21:06, 3 травня 2016 (UTC)
Узагалі Кличко є міським головою і головою КМДА. До 21.02.2016 року за законом перейменовували міські голови, а з 22.02.2016 по 21.05.2016 вже голови ОДА/МДА. Отже це розпорядження він видав саме як міський голова, а не як голова КМДА. Тож знову постає питання: причому тут КМДА?--Анатолій (обг.) 21:16, 3 травня 2016 (UTC)
Взагалі-то у законі про декомунацифікацію про київського міського голову нічого немає. Хоча мало б бути, з огляду на особливий статус Києва. --AMY (обговорення) 21:38, 3 травня 2016 (UTC)
Панове, ну не доводьте до абсурду! Ну помилилися вони з датою у відповіді - замість лютого написали січень. Я ж запитував про розпорядження від 19 лютого: https://dostup.pravda.com.ua/request/rozporiadzhiennia_gholovi_kmda_n, вони дали відповідь. Інших розпоряджень "Про перейменування бульвару, вулиць, площі та провулків у місті Києві", та ще й за номером 125/1, не існує. Що вам ще треба?
  1. КМДА каже, що розпорядження набуло чинності.
  2. На сайті Містобудівного кадастру вже нові назви вулиць.
  3. Ліга визначає його як чинне.
  4. На підставі цього, як ви кажете, нечинного розпорядження, вже перейменували зупинки.
  5. Окрім того, я спілкувався з працівниками КМДА на цю тему, вони взагалі не збираються публікувати це розпорядження в Хрещатику, бо в тому нема сенсу. Розпорядження про перейменування вулиць не є актом нормативно-правового характеру. Розпорядження, що не мають нормативно-правового характеру, за тим же Порядком підготовки проектів розпоряджень Київського міського голови, набирають чинності з моменту їх видання (підписання). До того ж, я особисто знаю людей, які вже встигли замінити документи і отримати нові з новою назвою вулиці (Гната Хоткевича замість Червоногвардійська).
Ще раз прошу, не займайтеся демагогією! Окрім перейменування самої статті, потрібно ще оновити всі посилання на статтті - а це купа роботи. --Maximaximum (обговорення) 06:19, 4 травня 2016 (UTC)
Один раз це помилка, але там вжито двічі 19.01, тож це умисно (хба вони взагалі не думали, коли писали, але тоді весь документ ставиться під сумнів). На сайті КМДА обговорення перейменування вулиць міститься в розділі «Обговорення нормативно-правових актів», отже це НПА.--Анатолій (обг.) 06:25, 4 травня 2016 (UTC)

Дзержинська міська рада

Вітаю! Ви відкотили 2 мої редагування з поясненням, що має бути публікація у ВВР. Чи можете розшифрувати «ВВР», бо навіть гугл його не знаходить? І чого там має бути опубліковане рішення Дзержинської міської ради № 6/79-14, яке відповідно до ст. 45 регламенту тієї ж ради вже набуло чинності: «…Решения совета нормативно - правового характера вступают в силу со дня опубликования, если в самих решениях не указан иной срок вступления в силу… …Все решения совета, кроме процедурных, публикуются на официальном сайте городского головы и городского совета г.Дзержинска, доводятся до сведения соответствующим государственным органам и органам местного самоуправления, предприятиям, учреждениям, организациям и лицам, которых они касаются…» Крім того, ця рада вже готує наступні рішення з реквізитами «Торецька міська рада» та спираючись на № 6/79-14, та й на сайті вже перейменувалася --Krupolsky (обговорення) 19:27, 20 березня 2016 (UTC)

Але всі зміни АТУ публікуються у ВВР і відповідно на сайті Верховної Ради України. ВВР — це Відомості Верховної Ради України.--Анатолій (обг.) 19:41, 20 березня 2016 (UTC)

Sergii Riabenko (обговорення) 19:52, 26 березня 2016 (UTC)"Дзержинська міська рада" до АТУ не має ніякого стосунку. "Міська рада" - це орган місцевого самоврядування. Одиниця АТУ - це АРК, область, район, місто, район в місті, селище або село (ст. 133 Конституції України). Одиницю АТУ "місто Дзержинськ" згідно ст. 85 Конституції України Верховна Рада України перейменувала у "місто Торецьк" 4 лютого 2016 р. (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/984-19), постанова офіційно опублікована (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/984-19/card6#Public) і вже давно набрала чинності з 18.02.2016 (наступний день після офіційної публікації у "Голосі України"). Відповідно, міська рада 26.02.2016 прийняла рішення (http://www.dzerzhinsk-rada.gov.ua/downloads/info/2016/RehSE_79_2016_6_79-14.pdf), яким у зв'язку з перейменуванням міста змінила свою назву на "Торецька міська рада". Це рішення вже також набрало чинності, офіційно опубліковано на сайті Торецької міської ради, і всі наступні рішення приймаються міською радою вже під новою назвою. Більш того, у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, який веде Мін'юст (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch), уже теж внесено зміни, і рада значиться там як "Торецька міська рада (ТМР)" (85200, Донецька обл., місто Торецьк, ВУЛИЦЯ МАЯКОВСЬКОГО, будинок 24А). Тому офіційно міська рада вже перейменована, і більше ніяких рішень для цього не потрібно. Те, що в статистичні дані на сайті ВР ще могли не внести змін, ні на що не впливає, оскільки зміни у системі АТУ визначаються моментом набрання чинності постановою ВР про перейменування одиниці АТУ (в нашому випадку - міста), а зміни у назві органу місцевого самоврядування - моментом набрання чинності рішенням цього органу про зміну назви. Обидва рішення (і ВР, і міськради) станом на сьогодні вже чинні. Тому назва статті про орган місцевого самоврядування міста Торецька (Торецьку міську раду) так само має бути змінена. Дуже прошу Вас більше не відкочувати правки.

Але чому тоді таке повідомлення публікувалося у ВВР?--Анатолій (обг.) 20:02, 26 березня 2016 (UTC)
Публікація подібної інформації у ВВР здійснюється виключно для інформування населення. Це не має жодного стосунку до набуття чинності рішенням міської ради. Прошу вас утриматися від відкочування правок, пов'язаним із перейменуванням Торецької міської ради. --Maximaximum (обговорення) 20:17, 8 квітня 2016 (UTC)
А можна якесь підтвердження вашим словам? Є чимало рішення обласних рад, які так і не були опубліковані у ВВР і відповідно чинності не набули досі.--Анатолій (обг.) 20:19, 8 квітня 2016 (UTC)
Вам 3 людини навело аргументи, в тому числі юридичне обґрунтування, натомість ви зі свого боку жодних обґрунтувань не навели. До чого тут рішення обласних рад? --Maximaximum (обговорення) 20:23, 8 квітня 2016 (UTC)
Як це до чого? Бо остаточне рішення про перейменування місцевої ради приймається обласною (зараз облради в Донецькій і Луганській обласних не діють, тому тут достатньо рішення районних або міських рад обласного значення, але в інших областях має бути ще рішення облради). Вище я навів приклад зі Слов'яногірською міськрадою.--Анатолій (обг.) 20:29, 8 квітня 2016 (UTC)
Цікава у вас позиція. З одного боку стверджуєте, що "остаточне рішення про перейменування місцевої ради" приймається обласною, причому жодного посилання на законодавчий акт, який встановлював би подібну процедуру прийняття "остаточного рішення", і тут таки стверджуєте, що в Донецькій і Луганській області для цього, виявляється, "достатньо рішення районних або міських рад обласного значення" (і знову без посилань на будь-який законодавчий акт). Ви вже визначтеся, бо якимось роздвоєнням попахує :). Якщо серйозно, то ніяка обласна рада (чи районна) тут ні до чого. Остаточне рішення приймає ВР, якщо мова йде про перейменування населеного пункту (ст. 85 Конституції), а якщо мова йде про орган місцевого самоврядування (юридичну особу) - то з моменту внесення запису до ЄДР він функціонує з новою назвою (посилання на дані ЄДР відносно ТОрецької міської ради наведено вище). Крапка. Sergii Riabenko (обговорення) 21:25, 4 травня 2016 (UTC)
Якщо це не так, тоді поясніть, чому у ВВР публікують саме рішення обласних рад щодо перейменування місцевих рад, а не рішення районних чи місцевих рад?--Анатолій (обг.) 21:45, 4 травня 2016 (UTC)
Можете навести посилання на законодавство, яке встановлює такий порядок перейменування органу місцевого самоврядування? --Maximaximum (обговорення) 21:59, 9 квітня 2016 (UTC)
У нашому випадку це не лише ОМС, а й одиниця АТУ (що і написано на початку статті). А зміни АТУ публікуються у ВВР.--Анатолій (обг.) 22:03, 9 квітня 2016 (UTC)
От тільки є одна проблема: в системі АТУ України таких одиниць АТУ як "міськради" не передбачено в принципі. Вище я вже наводив посилання на ст. 133 Конституції України, там вичерпний перелік того, з чого складається АТУ України. Те, що по факту існує умовне місто Торецьк, у якому є орган місцевого самоврядування "Торецька міська рада", і умовне селище/село Зелене, яке розташоване поруч із містом Торецьком і у якому немає селищної/сільської ради, а місцеве самоврядування у ньому здійснюється мешканцями через "Торецьку міську раду", не робить умовну "Торецьку міську раду" з ОМС одиницею АТУ. Скільки ще можна пояснювати очевидні речі? Sergii Riabenko (обговорення) 21:11, 4 травня 2016 (UTC)
Тим не менше в довіднику АТУ на сайті ВРУ місто Торецьк підпорядковане Дзержинській міській раді.--Анатолій (обг.) 21:15, 4 травня 2016 (UTC)

Файл:Arsenal Kyiv (old).gif

Вітаю! Поясніть мені будь ласка чому ви поміняли ліцензування на Файл:Arsenal Kyiv (old).gif. Файл ви загрузили під ліцензією PD-UA а потім поміняли на невільну. Арсенал (Київ) це українська організація тому відповідає пункту (г) статті 10. Закону України про авторські права чи я у чомусь помиляюся?--Andriy.v (обговорення) 12:34, 8 травня 2016 (UTC)

Ну в той час я погано знав правила ліцензування, з часом їх дізнався краще, тому і змінив. Це ж не державна організація, а проста. такі логотипи у Вікісховищі вилучають, тому вони невільні.--Анатолій (обг.) 12:38, 8 травня 2016 (UTC)
Вибачаюсь, але там не пише що організації, підпреємства і установи мають бути державними.--Andriy.v (обговорення) 12:57, 8 травня 2016 (UTC)

Статтю Олександрія-Аметист номіновано на вилучення

Стаття Олександрія-Аметист, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 10 травня 2016. Що ще можна зробити? --Andriy.v (обговорення) 13:54, 10 травня 2016 (UTC)

Правки бота

В укрВікі {{External links}} не рідним. Рідним є {{Бібліоінформація}}. Дякую за розуміння. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 08:34, 12 травня 2016 (UTC)

@Khodakov Pavel: це перенаправлення. --Максим Підліснюк (обговорення) 09:45, 12 травня 2016 (UTC)

Вересоч

Навіщо Ви відкинули перейменування герба та прапора Вересочі? ВересочА це десь як міста КиївИ чи міста ЛьвівИ. Ось сторінка райради http://www.kulykivka.org.ua/menu/rayonna_vlada/silrada/03_Veresoch/history/ (обговорення):

А ось орфографічний словник.--Анатолій (обг.) 18:44, 12 травня 2016 (UTC)
Проблема в тому, що Вересоч - іменник не чоловічого роду, а жіночого. Це власна назва з щонайменше трьохсотлітньою традицією. ВересочА писали тільки московськомовні переписувачі і то тільки ті, що з самої Московії. (обговорення)
Основою Вікіпедії є АД. Наводьте джерела. Мені ваш хід думок здається хибним. Навпаки, російською Вересочь — жіночого роду, то чого тоді росіяни українською мали би називати його чоловічого? Дивна логіка.--Анатолій (обг.) 19:48, 12 травня 2016 (UTC)
я вибрав нейтральний варіант. Ви вирішили зробити назло. Ок. (обговорення)
Вересоч (село)#Назва
І що з того? правопис за роки змінився. Я вам сучасний словник навів, а ви джерела XIX століття.--Анатолій (обг.) 21:05, 12 травня 2016 (UTC)
В прикладах, що я навів правило те ж, що й зараз. Це лиш приклад безперервності традиції. Від того, що в когось не вистачило компетентності перевірити вживання власної назви, яка незмінно вживається як іменник жіночого роду більш як триста років, то це проблема не правописна, а кваліфікації людини, що вважає Вересоч іменником _чоловічого_ роду. Що казати, коли там навіть собака незрозумілого роду. Особливим глумом там виглядає "Врятуймо науку України!". Схоже вже нічого рятувати. Далі - на сторінці перейменування, що Ви її створили. (обговорення)

ви так пихтіли

вилучити, що не помітили моєї помилки - це не те ахтяпрське)) --Л. Панасюк (обговорення) 10:51, 21 травня 2016 (UTC) Слава чих-пих кпss

Так я ж так і написав, що не те.--Анатолій (обг.) 10:52, 21 травня 2016 (UTC)
що саме не те - війна редагувань чи ваша упертість в ахтяпрь? --Л. Панасюк (обговорення) 10:54, 21 травня 2016 (UTC)
Що не те село. постанова іще чинності не набула і результати голосування оскаржені, тому перейменовувати рано. Куди ви спішите?--Анатолій (обг.) 10:55, 21 травня 2016 (UTC)
ви хоч правильно російсько-українським автоперекладачем клацайте. Бо помилки тулите(( --Л. Панасюк (обговорення) 10:59, 21 травня 2016 (UTC)
В обговореннях можна і з помилками.--Анатолій (обг.) 11:00, 21 травня 2016 (UTC)
можна мамку за лямку. Вікіпедистам заборонено. Інакше вони тюхтії, --Л. Панасюк (обговорення) 11:03, 21 травня 2016 (UTC)

Жовтневий район Харкова

Чому ви відкинули мої редагування, адже район таки перейменували. Користувач:Salain.Пыдписався так, бо чомусь не з'являється звична панель, де можна обрати підпис.

Я відкинув редагування в статті про Жовтневу районну раду. По-перше, рада не перейменовується одночасно з районом, має бути окреме рішення. По-друге, ця рада ліквідована ще в 2010 році і зараз вона не існує, тому просто не могла бути перейменована.--Анатолій (обг.) 22:28, 27 травня 2016 (UTC)

Перейменування для бота

Ось Array для бота постанови 4468. Від Запорізької області і нижче:

Array(
"Карла Маркса (Бердянський район)" => "Троїцьке (Бердянський район)",
"Чапаєвка (Вільнянський район)" => "Тарасівка (Вільнянський район)",
"Жовтневе (Гуляйпільський район)" => "Оленокостянтинівка",
"Комсомольське (Гуляйпільський район)" => "Гуляйпільське",
"Петрівка (Гуляйпільський район)" => "Святопетрівка",
"Десятиріччя Жовтня" => "Бережне (Більмацький район)",
"Куйбишеве (Куйбишевський район)" => "Більмак",
"Ленінське (Куйбишевський район)" => "Дружне (Більмацький район)",
"Калініна (Оріхівський район)" => "Калинівка (Оріхівський район)",
"Кірове (Оріхівський район)" => "Таврійське (Оріхівський район)",
"Жовтневе (Розівський район)" => "Форойс",
"Карла Лібкнехта (Розівський район)" => "Зоря (Розівський район)",
"Жовтневе (Токмацький район)" => "Покровське (Токмацький район)",
"Кірове (Токмацький район)" => "Лагідне (село)",
"Комсомольське (Токмацький район)" => "Степове (Токмацький район)",
"Чапаєвка (Токмацький район)" => "Благодатне (Токмацький район)",
"Ювілейне (Токмацький район)" => "Зоряне (Токмацький район)",
"Петровське (Чернігівський район)" => "Петропавлівка (Чернігівський район)",
"Войкове (Згурівський район)" => "Войтове (Згурівський район)",
"Жовтневе (Переяслав-Хмельницький район)" => "Студеники",
"Котовське (Вільшанський район)" => "Куца Балка (Вільшанський район)",
"Улянівка (Маловисківський район)" => "Вишневе (Маловисківський район)",
"Свердловка (Світловодський район)" => "Вільне (Світловодський район)",
"Жовтневе (Устинівський район)" => "Лебедине",
"Димитрове (смт)" => "Олександрійське",
"Червоноармійське (Білокуракинський район)" => "Мирне (Білокуракинський район)",
"Бармашове" => "Білозірка (Жовтневий район)",
"Комсомольське (Жовтневий район)" => "Благодатне (Жовтневий район)",
"Кірове (Миколаївський район)" => "Зарічне (Миколаївський район)",
"Радсад" => "Радісний Сад",
"Улянівка (Миколаївський район)" => "Михайлівка (Миколаївський район)",
"Ухожани" => "Новополь",
"Котовське (Червоноволодимирівська сільська рада)" => "Котовка (Березівський район)",
"Червоний Агроном" => "Вишневе (Березівський район)",
"Ленінське Перше" => "Сонячне (Біляївський район)",
"Петрівське (Біляївський район)" => "Петрове (Біляївський район)",
"Чапаєве (Біляївський район)" => "Тихе (Біляївський район)",
"Червона Зірка (Біляївський район)" => "Зоряне (Біляївський район)",
"Червоний Розселенець" => "Розселенець",
"Жовтневе (Болградський район)" => "Каракурт (село)",
"Нове Жовтневе" => "Новий Каракурт",
"Червоноармійське (Болградський район)" => "Кубей",
"Артема (Великомихайлівський район)" => "Трудомирівка",
"Благоєве (Великомихайлівський район)" => "Мартове (Великомихайлівський район)",
"Дзержинське (Великомихайлівський район)" => "Єрмішкове",
"Кірове (Великомихайлівський район)" => "Вишневе (Великомихайлівський район)",
"Незаможник (село)" => "Заможне (Великомихайлівський район)",
"Щорсове (село)" => "Шеметове (Іванівський район)",
"Іллічівка (Комінтернівський район)" => "Ілічанка",
"Свердлове (Комінтернівський район)" => "Іванове (село)",
"Червоний Орач (Красноокнянський район)" => "Новий Орач",
"Ленінталь" => "Лібенталь",
"Кірове (Роздільнянський район)" => "Благодатне (Роздільнянський район)",
"Ленінське Друге" => "Новодмитрівка Друга (Роздільнянський район)",
"Піонерське (Роздільнянський район)" => "Виноградівка (Роздільнянський район)",
"Дмитрівка (Татарбунарський район)" => "Дельжилер",
"Жовтень (Ширяївський район)" => "Петровірівка",
"Жовтневе (Новоандріївська сільська рада)" => "Докторове",
"Жовтневе (Орджонікідзевська сільська рада)" => "Крижанівка (Орджонікідзевська сільська рада)",
"Орджонікідзе (Ширяївський район)" => "Армашівка",
"Котовськ" => "Подільськ",
"Жовтневе (Глобинський район)" => "Зарічне (Глобинський район)",
"Чапаєвка (Диканський район)" => "Діброва (Диканський район)",
"Халтурине" => "Мартинівка (Карлівський район)",
"Червонознам'янка (Карлівський район)" => "Знаменка (Карлівський район)",
"Калініне (Кобеляцький район)" => "Білоконівка",
"Кірове (Кобеляцький район)" => "Лебедине",
"Радянське (Кобеляцький район)" => "Придніпрянське (Кобеляцький район)",
"Свердловське (Кобеляцький район)" => "Вишневе (Кобеляцький район)",
"Чапаєве (Кобеляцький район)" => "Степове (Кобеляцький район)",
"Жовтневе (Козельщинський район)" => "Кащівка",
"Дзержинське (Кременчуцький район)" => "Придніпрянське (Кременчуцький район)",
"Червона Знам'янка (Кременчуцький район)" => "Нова Знам'янка",
"Пролетар (Лохвицький район)" => "Степне (Лохвицький район)",
"Ленінове" => "Лугове (Новосанжарський район)",
"Оборона Рад" => "Райдужне",
"Куйбишеве (Оржицький район)" => "Вишневе (Оржицький район)",
"Кірове (Полтавський район)" => "Пальчиківка",
"Кротенки" => "Сем'янівка",
"Куликове (Полтавський район)" => "Коломацьке",
"Жовтневе (Решетилівський район)" => "Покровське (Решетилівський район)",
"Петрівка (Хорольський район)" => "Вишневе (Хорольський район)",
"Червоне (Чутівський район)" => "Щасливе (Чутівський район)",
"Щорсівка (Чутівський район)" => "Степове (Чутівський район)",
"Колгоспна Гора" => "Гора (Комсомольська міська рада)",
"Радянське (Млинівський район)" => "П'яннє",
"Червоний Донець (смт)" => "Донець (смт)",
"Іллічівка (Барвінківський район)" => "Рідне (Барвінківський район)",
"Воровського (Близнюківський район)" => "Слобожанське (Близнюківський район)",
"Кірове (Близнюківський район)" => "Квітневе (Близнюківський район)",
"Петрівське (Близнюківський район)" => "Мирне (Близнюківський район)",
"Радгоспне (Близнюківський район)" => "Вишневе (Близнюківський район)",
"Червона Нива (селище)" => "Вікторівка (селище)",
"Комсомольське (Великобурлуцький район)" => "Соніно",
"Пролетарка (Великобурлуцький район)" => "Юр'ївка (Великобурлуцький район)",
"Петрівське (Вовчанський район)" => "Зарічне (Вовчанський район)",
"Червоноармійське Перше" => "Симинівка",
"Жовтневе (Ізюмський район)" => "Боголюбівка",
"Радянське (Ізюмський район)" => "Рідний Край (Ізюмський район)",
"Червоний Оскіл" => "Оскіл (село)",
"Жовтневе (Коломацький район)" => "Новоіванівське (Коломацький район)",
"Жовтневе (Красноградський район)" => "Покровське (Красноградський район)",
"Октябрське (Красноградський район)" => "Іванівське (Красноградський район)",
"Петрівка (Куп'янський район)" => "Осиново (село)",
"Ленінське (Сахновщинський район)" => "Зелений Клин (село)",
"Чапаєвка (Сахновщинський район)" => "Зелене (Сахновщинський район)",
"Жовтневе (Харківський район)" => "Слобожанське (Харківський район)",
"Комунар (Харківський район)" => "Новий Коротич",
"Комуніст (селище)" => "Докучаєвське",
"Соцзмагання" => "Василів Хутір",
"Кірове (Бериславський район)" => "Лиманець",
"Куйбишеве (Бериславський район)" => "Вітрове (Бериславський район)",
"Червоноармійське (Високопільський район)" => "Черешневе (Високопільський район)",
"Партизани (смт)" => "Рикове",
"Фрунзе (Генічеський район)" => "Азовське (Генічеський район)",
"Червонопрапорне (Генічеський район)" => "Червоне (Генічеський район)",
"Щорсівка (Генічеський район)" => "Олексіївка (Генічеський район)",
"Більшовик (Голопристанський район)" => "Приморське (Голопристанський район)",
"Індустріальне (Голопристанський район)" => "Братське (Голопристанський район)",
"Комуна (Голопристанський район)" => "Тендрівське",
"Краснознам'янка (Голопристанський район)" => "Олександрівка (Голопристанський район)",
"Ленінка (Цюрупинський район)" => "Рідне (Цюрупинський район)",
"Петровського (Драбівський район)" => "Привітне (Драбівський район)",
"Чапаєвка (Золотоніський район)" => "Благодатне (Золотоніський район)",
"Жовтневе (Чорнобаївський район)" => "Мирне (Чорнобаївський район)",
"Жовтневий Промінь" => "Журавлине (селище)",
"Комінтерн (Чорнобаївський район)" => "Привітне (Чорнобаївський район)",
"Ленінське (Чорнобаївський район)" => "Степове (Чорнобаївський район)",
"Радгоспівка" => "Маморниця Вама",
"Дзержинського" => "Молодіжне (Бобровицький район)",
"Червоноармійське (Бобровицький район)" => "Вишневе (Бобровицький район)",
"Кіровське (Борзнянський район)" => "Острів Надії",
"Червона Україна (Борзнянський район)" => "Українка (село)",
"Радянське (Городнянський район)" => "Слобода (Городнянський район)",
"Григорівка (Ніжинський район)" => "Мильники (Ніжинський район)",
"Григоро-Іванівка" => "Ніжинське (Ніжинський район)",
"Радгоспне (Ніжинський район)" => "Яблуневе (Ніжинський район)",
"Червоний Шлях (Ніжинський район)" => "Станція Лосинівська",
"Жовтень (Носівський район)" => "Лісові Хутори",
"Карла Маркса (Носівський район)" => "Вербове (Носівський район)",
"Шлях Ілліча (Носівський район)" => "Яблунівка (Носівський район)",
"Незаможне" => "Вертеча",
"Жовтневе (Семенівський район, Чернігівська область)" => "Янжулівка",
"Сильченкове" => "Стара Талалаївка",
"Червоний Плугатар (Талалаївський район)" => "Плугатар (Талалаївський район)",
"Червоне (Чернігівський район)" => "Жидиничі",
"Щорс (місто)" => "Сновськ",
);

Єдині проблеми — треба почикати на вилучення перенаправлення Соніно, а також не знаю як іменувати Вітрове, є колишнє село тому варянти можуть бути, або Вітрове, або Вітрове (Бериславський район). Вибирайте ви.--Andriy.v (обговорення) 13:11, 21 травня 2016 (UTC)

Перейменував. З Обороною Рад вийшов казус, бо Райдужних не було жодного раніше, а тепер два з'явилося. Іще кілька з Донецької області не перейменувало, бо вони захищені.--Анатолій (обг.) 22:10, 21 травня 2016 (UTC)

Доброго дня, постанову 4085 доробити мені? чи це хочете зробите ви? Можна навіть поділити, як з 4468. Часу на скільки я бачу не бракуватиме.--Andriy.v (обговорення) 10:34, 27 травня 2016 (UTC)

Робіть, починаючи з Миколаївської.--Анатолій (обг.) 20:00, 30 травня 2016 (UTC)

Вибачаюсь за запізнення. Ось 4085:

Array(
"Кімівка" => "Калинівка (Березанський район)",
"Ленінка (Березанський район)" => "Виноградне (Березанський район)",
"Чапаєвка (Березанський район)" => "Щасливе (Березанський район)",
"Червона Українка (Березанський район)" => "Українка (Березанський район)",
"Іллічівка (Братський район)" => "Іванівка (Братський район)",
"Кудрявцівка" => "Токарівка (смт)",
"Червоні Кошари" => "Вільне (Вознесенський район)",
"Гуляницьке" => "Покровське (Врадіївський район)",
"Жовтневе (Врадіївський район)" => "Новомихайлівське (Врадіївський район)",
"Жовтневе (Доманівський район)" => "Цвіткове (Доманівський район)",
"Куйбишевка (Доманівський район)" => "Бузькі Пороги",
"Фрунзе (Доманівський район)" => "Петропавлівка (Доманівський район)",
"Червоний Київ" => "Київ (село)",
"Куйбишевка (Єланецький район)" => "Велика Солона",
"Воровське (Жовтневий район)" => "Степове (Вітовський район)",
"Коларівка (селище)" => "Каравелове",
"Пам'ять Комунарів" => "Святомиколаївка",
"Петрівське (Жовтневий район)" => "Водокачка",
"Жовтень (Казанківський район)" => "Нове (Казанківський район)",
"Незаможник (Казанківський район)" => "Гранітне (Казанківський район)",
"Червона Знам'янка (Казанківський район)" => "Шевченкове (Казанківський район)",
"Леніне (Кривоозерський район)" => "Гойдаї",
"Червоний Орач (Кривоозерський район)" => "Семенівка (селище)",
"Жовтневе (Миколаївський район)" => "Чумаки (Миколаївський район)",
"Радгоспне (Миколаївський район)" => "Чемерлієве",
"Червоноармійське (Миколаївський район)" => "Мирне (Миколаївський район)",
"Жовтневе (Вільнозапорізька сільська рада)" => "Степове (Новобузький район)",
"Жовтневе (Новобузька міська рада)" => "Станційне (Новобузька міська рада)",
"Щорсове (селище)" => "Щасливе (Новобузький район)",
"Артемівка (Новоодеський район)" => "Озерне (Новоодеський район)",
"Жовтень (Очаківський район)" => "Сонячне (Очаківський район)",
"Жовтневе (Первомайський район, Миколаївська область)" => "Зоряне (Первомайський район)",
"Радгоспне (Снігурівський район)" => "Степове (Снігурівський район)",
"Червона Зірка (Снігурівський район)" => "Суворе (Снігурівський район)",
"Червона Зірка (Балтський район)" => "Шумилове",
"Вовкове (Березівський район)" => "Танівка",
"Жовтнівка (Березівський район)" => "Виноград (Березівський район)",
"Котовське (Розквітівська сільська громада)" => "Чудське",
"Червоноармійське (Березівський район)" => "Новокальчеве",
"Червоноволодимирівка (Березівський район)" => "Михайлівка (Березівський район)",
"Котовка (Біляївський район)" => "Латівка (Біляївський район)",
"Петрівське (Великомихайлівський район)" => "Полішпакове ",
"Чапаєве (Великомихайлівський район)" => "Воробіївка (Великомихайлівський район)",
"Благоєве (Іванівський район)" => "Великий Буялик (село)",
"Леніна (Іванівський район)" => "Букачі",
"Котовці" => "Сергіївка (Кодимський район)",
"Благоєве (Комінтернівський район)" => "Христо-Ботеве",
"Петрівка (Комінтернівський район)" => "Курісове",
"Червона Нива (Комінтернівський район)" => "Тилігульське",
"Куйбишевське" => "Казбеки",
"Чапаєвка (Куяльницька сільська рада)" => "Малий Куяльник (село)",
"Чапаєвка (Подільський район, Чапаєвська сільська рада)" => "Ставки (Подільський район)",
"Красні Окни" => "Окни",
"Мізікевича" => "Лиманка",
"Жовтневе (Тарутинський район)" => "Матильдівка",
"Фрунзівка (смт)" => "Захарівка (смт)",
"Жовтневе (Старомаяківська сільська рада)" => "Буци",
"Петрівське (Ширяївський район)" => "Жуковське",
"Червоний Кут (Ширяївський район)" => "Чорний Кут",
"Чапаєвка (Великобагачанський район)" => "Мар'янівка (Великобагачанський район)",
"Жовтневе (Кобеляцький район)" => "Панське (Кобеляцький район)",
"Котовське (Кобеляцький район)" => "Вітрова Балка",
"Комінтерн (Козельщинський район)" => "Павлики (Козельщинський район)",
"Чапаєвка (Козельщинський район)" => "Мальці (Козельщинський район)",
"Луценки" => "Жабки",
"Улянівка (Полтавський район)" => "Петрашівка (Полтавський район)",
"Фрунзівка (Решетилівський район)" => "Капустяни (Решетилівський район)",
"Жовтневе (Семенівський район, Полтавська область)" => "Рокити",
"Улянівка (Хорольський район)" => "Княжа Лука",
"Жовтневе (Чутівський район)" => "Павлівка (Чутівський район)",
"Чапаєве (Чутівський район)" => "Петрівка (Чутівський район)",
"Комсомольськ (Полтавська область)" => "Горішні Плавні",
"Червоне (Дубровицький район)" => "Острівці (Дубровицький район)",
"Жовтневе (Радивилівський район)" => "Нова Пляшева",
"Іскра (Рівненський район)" => "Новожуків",
"Кузнецовськ" => "Вараш",
"Жовтневе (Білопільський район)" => "Миколаївка (Білопільський район)",
"Петрівське (Білопільський район)" => "Мелячиха",
"Жовтневе (Буринський район)" => "Копилове",
"Володимирівка (Великописарівський район)" => "Василівка (Великописарівський район)",
"Воровське (Великописарівський район)" => "Рідне (Великописарівський район)",
"Комсомолець (Великописарівський район)" => "Мирне (Великописарівський район)",
"Радянське (Великописарівський район)" => "Пономаренки (Великописарівський район)",
"Червоне (Глухівський район)" => "Есмань (смт)",
"Жовтневе (Конотопський район)" => "Курилівка (Конотопський район)",
"Крупське (Конотопський район)" => "Базилівка",
"Петрівка (Кролевецький район)" => "Морозівка (Кролевецький район)",
"Червоний Ранок (Кролевецький район)" => "Божок (село)",
"Беєве-Комуна" => "Мельникове (Липоводолинський район)",
"Калінінське (Липоводолинський район)" => "Суха Грунь",
"Жовтневе (Охтирський район)" => "Щоми",
"Піонер (Охтирський район)" => "Соборне (Охтирський район)",
"Гришине (Роменський район)" => "Гаврилівка",
"Ленінське (Сумський район)" => "Степне (Сумський район, Кіндратівська сільська рада)",
"Червоне (Сумський район)" => "Старе Село (Сумський район)",
"Октябрщина" => "Ольгине (Ямпільський район)",
"Володарівка" => "Мала Іванівка (селище)",
"Червоноармійське (Великобурлуцький район)" => "Полковниче (Великобурлуцький район)",
"Революційне" => "Бугаївка (Вовчанський район)",
"Жовтневе (Дворічанський район)" => "Богданівське (Дворічанський район)",
"Пролетарське (Зміївський район)" => "Височинівка (Зміївський район)",
"Радгоспне (Зміївський район)" => "Веселе (Зміївський район)",
"Пролетар (селище)" => "Малі Феськи",
"Червоний Шахтар (Ізюмський район)" => "Співаківка (Ізюмський район)",
"Червоний Прапор (Краснокутський район)" => "Княжа Долина",
"Більшовик (Первомайський район)" => "Троїцьке (селище)",
"Правда (Первомайський район, Харківська область)" => "Слобідське (Первомайський район)",
"Жовтень (Сахновщинський район)" => "Сугарівське",
"Радгоспне (Веселівська сільська рада)" => "Мале Веселе",
"Ударник (Бериславський район)" => "Монастирське",
"Петрівське (Білозерський район)" => "Благодатне (Білозерський район)",
"Петрівське (Високопільський район)" => "Нова Шестірня",
"Жовтневе (Генічеський район)" => "Ногайське",
"Радянське (Генічеський район)" => "Таврійське (Генічеський район)",
"Рози Люксембург (Генічеський район)" => "Херсонське",
"Шлях Незаможника" => "Гордієнківці",
"Червоний Перекоп" => "Зелений Під",
"Володимиро-Іллінка (Новотроїцький район)" => "Чумацький Шлях (село)",
"Птахівка" => "Олександрівка (Скадовський район)",
"Пролетарка (Цюрупинський район)" => "Челбурда",
"Цюрупинськ" => "Олешки",
"Цюрупинськ (селище)" => "Пойма (селище)",
"Жовтневе (Херсонська міська рада)" => "Інженерне (селище)",
"Куйбишеве (Херсонська міська рада)" => "Зимівник (селище)",
"Петровського (Херсонська міська рада)" => "Благовіщенське (селище)",
"Петрівське (Волочиський район)" => "Бутівці (Волочиський район)",
"Радянське (Деражнянський район)" => "Іванківці (Деражнянський район)",
"Петрівське (Дунаєвецький район)" => "Балинівка",
"Улянівка (Ізяславський район)" => "Гаврилівка (Ізяславський район)",
"Жовтневе (Кам'янець-Подільський район)" => "Мукша Китайгородська",
"Жовтневе (Красилівський район)" => "Нові Терешки",
"Комунар (Новоушицький район)" => "Загродське",
"Петрівське (Старосинявський район)" => "Хутір Дашківський",
"Улянове (Теофіпольський район)" => "Гаївка (Теофіпольський район)",
"Червона Зірка (Хмельницький район)" => "Прибузьке (Хмельницький район)",
"Незаможник (Городищенський район)" => "Хрестівка (селище)",
"Кірове (Корсунь-Шевченківський район)" => "Корнилівка",
"Вікторівка (Маньківський район)" => "Поминик",
"Жовтневе (Монастирищенський район)" => "Бубельня",
"Петрівка (Монастирищенський район)" => "Хейлове",
"Чапаєвка (Монастирищенський район)" => "Панський Міст",
"Ленінське (Смілянський район)" => "Чубівка (Смілянський район)",
"Жовтневе (Ічнянський район)" => "Нова Ольшана",
"Пролетарське (Ічнянський район)" => "Боярщина",
"Петрівське (Козелецький район)" => "Мостище (Козелецький район)",
"Жовтневе (Коропський район)" => "Рождественське (Коропський район)",
"Червоне (Коропський район)" => "Билка (Україна)",
"Червоний Колодязь" => "Чистий Колодязь",
"Кіровка (Носівський район)" => "Платонівка (Носівський район)",
"Червоні Партизани (Носівський район)" => "Володькова Дівиця",
"Улянівське (Семенівський район)" => "Брониви",
"Червоний Пахар (Семенівський район)" => "Луб'яне",
"Радянська Слобода" => "Трисвятська Слобода",
);