Обговорення користувача:Breammen

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Breammen!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас, як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проектом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікі-розмітки.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

Якщо виникли запитання про проект або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповідь на Ваше питання там відсутня, поставте запитання у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your languages skills, you are welcomed to create your own User Page, introduce interwiki, load images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask help of Community on CommunityPortal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і вказівки
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

--A1ed (обговорення) 18:11, 1 червня 2012 (UTC)Відповісти

Братство імені князів Острозьких

[ред. код]
Острозька районна громадська організація Братство імені князів Острозьких

Братство імені князів Острозьких — релігійно-просвітницька і науково-краєзнавча організація була заснована у 1909 р. місцевою інтелігенцією під впливом відзначення 300-річчя з дня смерті кн. В.-К. Острозького (1908) та перенесення з Острога з Києво-Печерської лаври частини мощів преподобного князя Федора Острозького.

Братство імені князів Острозьких 1908

[ред. код]

В лютому 1909 року відбулися Установчі збори. Статут оприлюднили 24 травня 1909 року, а вже за три місяці, 24 серпня, у день преподобного Федора, князя Острозького, Братство розпочало роботу.

Початок роботи Братства нічим надзвичайним не вирізнявся — провадилися наукові читання на історико-краєзнавчі теми, випускалися популярні видання про преподобного Федора, князя Острозького, замок і місто. Але вже наступного, 1910, року його діяльність істотно розширюється та урізноманітнюється: заснували давньосховище, бібліотеку, почали впорядковувати збірники стародруків, рукописних книг, архівних документів, нумізматичну колекцію, матеріали з археології, церковного мистецтва, пов’язані з епохою князів Острозьких.[1] Колекція давньосховища має особливу наукову та мистецьку цінність, оскільки її матеріали вагомо й переконливо свідчать про належність волинської землі до європейської культури та цивілізації. Серед перших пам’яток — Острозька Біблія 1581 року Івана Федоровича (Федо­рова), подарована Свято-Богоявленському собору Острога землевласником із Гощі Злотницьким, два підсвічники 1575 року князя Василя-Костянтина Острозького, печатка Острога 1700 року… Вони й нині зберігаються в острозькому музеї. Проте головна заслуга Братства у тому, що зберегло для нас архітектурну перлину XIV століття — За­мок князів Острозьких. На народні пожертви під керівництвом волинсь­кого єпархіального архітектора Воло­димира Леонтовича ще до початку Першої світової війни вдалося провести реставрацію Мурованої вежі. А 24 серпня 1916 року, в день преподобного Федора Острозького, у ній відкрили музей. До речі, князь був учасником Грюнвальдської битви і Гуситських війн, у 20—30-ті роки XV століття підтримав Свидригайла Ольгердовича в його боротьбі за великокняжий литовський престол (у ті часи Волинь була у складі Вели­кого князівства Литовського). Наприкінці життя князь Федор Острозький постригся в ченці. Похований у Києво-Печерській лаврі. Основу музейного зібрання склали колекції, зібрані під керівництвом священика Михайла Тучемського. Саме цей церковний діяч став першим хранителем музею.

У міжвоєнне двадцятиріччя Бртаство ім. кн. Острозьких було позбавлене польською державною адміністрацією права власності на музей і усунуте від керівництва ним, зосередившись виключно на внутріпарафіяльних справах Богоявленського собору і виступаючи під назвою Свято-Федорівське братство. [2]

Братство імені князів Острозьких 2012

[ред. код]

24 серпня 2012 ініціативна група відродженого Братства імені князів Острозьких провела свої перші урочисті збори. Діяльність сучасного Братства буде спрямована передусім на відродження історичної пам’яті міста шляхом історико-краєзнавчої, просвітницької та популяризаційної діяльності. Серед завдань – проведення дослідницько-творчої діяльності у галузі культури, історії та краєзнавства, внесення пропозицій до органів місцевого самоврядування щодо збереження, реставрації та використання культурної спадщини краю, проведення видавничої діяльності (публікація архівних історичних джерел, інформаційних бюлетенів та брошур), формування та тиражування аудіо-, відео- та фотоматеріалів з питань краєзнавства, створення електронного каталогу давніх світлин Острога, заснування клубу історичної реконструкції та ін. [3]

Посилання

[ред. код]
  • [4] Музейна діяльність Братства ім. кн. Острозь­ких в Острозі
  • [5] Столітнє братство
  • [6] Братство імені князів Острозьких. Відродження заради збереження
  • [7] Братство ім. Князів Острозьких: відродження та плани

Нові зображення

[ред. код]
Це повідомлення відсилається користувачам,
що завантажують до Вікіпедії вільні файли
Якщо Ви завантажуєте файл з вільною ліцензією (не добропорядне використання!), рекомендуємо завантажувати нові зображення у Вікісховище. Таким чином, інші користувачі з інших мовних розділів Вікіпедії, а також інших проєктів Фонду Вікімедіа зможуть використовувати наші зображення, відповідно не буде потреби перезавантажувати файли з однієї мовної версії Вікіпедії до іншої. Радимо відразу категоризувати файли, а також ставити відповідну ліцензію. Файли без зазначеної ліцензії будуть вилучені. (Наприклад, для українських державних символів, знаків це {{PD-UA-exempt}}).

--FileReviewerBot (обговорення) 19:26, 30 листопада 2014 (UTC)Відповісти

Статус файлу Файл:Володимир Кацуба.jpg

[ред. код]

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Володимир Кацуба.jpg. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити.

Найчастіше помилки в оформленні полягають у:

  • відсутність {{обґрунтування добропорядного використання}}. Приклади можна подивитися тут;
  • завеликий розмір — роздільність не має перевищувати ту, яка використовується у статті. Як це зробити описано тут;
  • зображення не ілюструє основний предмет статті, а виконує декоративну роль (обкладинка для книжки може використовуватися у статті про саму книжку, а не у галереї статті про видавництво чи автора);
  • зображене можна сфотографувати (наприклад, будівля зараз існує, але поки нема вільного її фото).

--FileReviewerBot (обговорення) 21:06, 2 грудня 2014 (UTC)Відповісти

Щодо Файл:Музей Острозької академії.jpg

[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Музей Острозької академії.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. アンタナナ 22:33, 2 грудня 2014 (UTC)Відповісти

привіт. вибачте, що турбую. в описі файлу (цього та інших) вказано, що авторські права належать музею. чи могли б Ви навести лінк на ці файли? щоб можна було пересвідчитися, що вони опубліковані під вказаною вільною ліцензією. дякую --アンタナナ 22:36, 2 грудня 2014 (UTC)Відповісти

Щодо Файл:RbkSc20XRyY.jpg

[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:RbkSc20XRyY.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. アンタナナ 22:40, 2 грудня 2014 (UTC)Відповісти

Щодо Файл:Острог з висоти пташиного польоту.jpg

[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Острог з висоти пташиного польоту.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. アンタナナ 22:40, 2 грудня 2014 (UTC)Відповісти

Щодо Файл:Вежа мурована (Острог).jpg

[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Вежа мурована (Острог).jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. アンタナナ 22:41, 2 грудня 2014 (UTC)Відповісти

привіт. спробую ще пояснити. Ви вказали джерелом цього файлу сторінку ВК http://vk.com/wall-49609459_28. автором фото — Інну Дунас. саме Інна Дунас має надати дозвіл на використання фото. тут читати більше Вікіпедія:Дозволи. будуть запитання — звертайтеся, будь ласка --アンタナナ 05:15, 16 грудня 2014 (UTC)Відповісти

Щодо Файл:Свято-Воскресенська церква.jpg

[ред. код]

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Свято-Воскресенська церква.jpg. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. アンタナナ 22:41, 2 грудня 2014 (UTC)Відповісти

Будь ласка, допоможіть нам оновити файли, опубліковані під ліцензією GFDL

[ред. код]

Ліцензія {{GFDL}} початково створювалася для посібників з користування програмним забезпеченням, і вона є не дуже придатною для медіафайлів, оскільки створює труднощі для повторного використання матеріалів. Мотивована прагненням спростити повторне використання файлів у відповідності з нашим баченням майбутнього вікіруху, 2009 року Рада повірених Фонду Вікімедіа вирішила припинити використання GFDL як єдиної ліцензії та використовувати на додачу до неї також ліцензію Creative Commons. Ви можете допомогти здійснити це оновлення шляхом переліцензування ваших власних файлів, перелічених нижче.

Для цього додайте шаблон {{cc-by-sa-4.0}} до сторінки опису файлу та замініть шаблон {{GFDL}} на {{GFDL|migration=redundant}}, або просто замініть {{GFDL}} на {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

Дізнатися більше можна тут.

Список файлів:

  1. File:Бібліотека_Академії.jpg
  2. File:Експозиція_стародруків_та_рідкісних_книг_з_колекції_НаУОА.jpg
  3. File:Капшученко_.jpg
  4. File:Рукописна_копія_львівського_Апостолу_І._Федорова_(поч._XVII_ст.).jpg

Дякуємо за співпрацю. --Andriy.vBot (обговорення) 22:36, 30 травня 2021 (UTC)Відповісти