Океанографічний парк Валенсії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Океанографічний парк Валенсії
Відкритий 14 лютого 2003
Розташування Місто мистецтв та наук, Валенсія Іспанія Іспанія
Адреса Carrer d'Eduardo Primo Yúfera, 1B
Площа 110 000 м²
К-сть тварин 45 000
К-сть видів 600
Ємність найбільшого резервуара 26 млн л
Сукупна ємність резервуарів 42 млн л
Членство Європейська асоціація зоопарків та акваріумів
Вебсайт https://www.oceanografic.org/
Мапа

Океанографічний парк Валенсії (кат. L'Oceanogràfic) — океанаріум у Валенсії (Іспанія), найбільший в Європі. На території площею близько 110 000 м² утримуються представники різних морських видів (загальний обсяг води у всіх акваріумах становить 42 млн л). Належить до комплексу будівель, знаного як Місто мистецтв та наук.

Загальна інформація[ред. | ред. код]

Загальний вид

L'Oceanográfico налічує 45 000 тварин 600 різних видів, включаючи риб, ссавців, птахів, рептилій, безхребетних, серед яких є акули, пінгвіни, дельфіни, морські котики, білухи тощо. Всі вони містяться в дев'яти водних акваріумах у формі веж . Кожна вежа складається із двох рівнів і представляє головні екосистеми планети.

Парк поділено на десять зон. У морських зонах представлені жителі Середземномор'я, полярних океанів Арктики, островів, тропічних морів, морів помірного клімату та Червоного моря. Крім них у парку є один з найбільших дельфінаріїв у світі, з 26 000 кубічних метрів води та завглибшки 10,5 метрів, аудиторія з акваріумом Червоного моря, зона мангрових заростей та боліт, і сад з більш ніж 80 видами різних рослин.

Великий купол, схожий на іглу, містить арктичну зону. Вражаюча сфера заввишки 26 метрів імітує два найбільш унікальних водно-болотних угіддя на планеті: американське мангрове болото та середземноморське болото. Підводний ресторан, розташований у центрі комплексу, є найбільш символічною будівлею Oceanogràfic через особливість свого даху. Розроблений Феліксом Канделою, як і дахи Access Building, нагадує параболоїдну фігуру, схожу на водяну лілію. Розташування великого акваріума на нижньому поверсі робить цю будівлю більш унікальною.

Морська вода подається з Playa de la Malvarrosa, проходячи всі необхідні вимоги до якості.

Світлини[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]