Олійник Дмитро Олегович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олійник Дмитро Олегович
 Старший лейтенант
Загальна інформація
Народження
Львів
Смерть 29 березня 2022(2022-03-29)
Миколаїв
(Ракетний удар по будівлі Миколаївської ОДА)
Громадянство Україна Україна
Псевдо Сокіл
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Війни / битви Війна на сході України
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)

Дмитро́ Оле́гович Олі́йник(?, Львів — 29 березня 2022, Миколаїв) — старший лейтенант Збройних сил України, учасник російсько-української війни.

Життєпис[ред. | ред. код]

У 2014 році у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади брав участь в АТО, того ж року на висоті Браво отримав важке поранення. Через уламки в печінці й тазу не зміг повернутися на службу[1].

У 2017 році почав займатись спортом. У 2021 році Дмитро Олійник був єдиним представником від Миколаївської області на Іграх воїнів (англ. Warrior Games) — змаганнях серед ветеранів, що отримали поранення під час виконання військових обов'язків. Здобув срібло з веслування на тренажері (подолав 337 метрів за хвилину), та бронзу з бігу.

2022 року через повномасштабне вторгнення Росії в Україну вступив до лав територіальної оборони Миколаєва. Загинув під час ракетного удару по будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації 29 березня 2022. Залишились дружина та маленька донька. Похований у рідному Львові.

Нагороди[ред. | ред. код]

26 липня 2014 року — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. У Миколаєві загинув ветеран АТО Дмитро Олійник. Телекомпанія «Март». 29 березня 2022. Процитовано 02.08.2022.

Джерела[ред. | ред. код]