Плем'я (серіал)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Плем'я
The Tribe
Тип телесеріал
Телеканал(и) Channel 5[1]
Жанр Постапокаліпсис, пригоди, драма, треш, фантастика, романтика, антиутопія
Тривалість серії 25-30 хвилин
Тривалість 25 хв.
Компанія Channel 5 Television, Cloud Nine Entertainment
Керівник проєкту Raymond Thompsond
Режисер Джон Рейд, Коста Боутс, Реймонд Томпсон, Гаррі Даффін
У головних ролях Калеб Росс
Вікторія Спенс
Меріл Кессі
Антонія Преббл
Майкл Уеслі-Сміт
Дженіфер Джуелл
Дуейн Камерон
Бет Аллен
Джеймі Кайрі-Гатаулу
Мішель Анг
Арі Бойленд
Лора Вілсон
Райан Рансімен
Ashwath Сандерсен
Сара Майор
Нік Міллер
Ванесса Стейсі
Том Херн
Джеймс Напье Робертсон
Країна-виробник Нова Зеландія Нова Зеландія
Англія Англія
Мова оригіналу англійська, маорі
Перший показ 1999 — 2003
Кількість сезонів 5
Кількість серій 260
Послідовник Нове завтра
Посилання

Плем'я (англ. The Tribe) — новозеландський постапокаліпсис-фантастика молодіжний телесеріал про майбутнє, де не лишилося дорослих. Характерним для нього є візуальний стиль використання осучасненого стилю корінного народу Нової Зеландії вбрання маорі, зачісок, макіяжу, тощо. Режисери серіалу: Джон Рейд, Реймонд Томпсон, Гаррі Даффін та Коста Боутс. Прем'єра серіалу відбулася 24 квітня 1999 року в Новій Зеландії. Найбільшу увагу у телесеріалі надається саме костюмам героїв, та їх зовнішньому вигляду, особистим почуттям та стосункам персонажів-підлітків.

Інформація про серіал[ред. | ред. код]

Невідомий вірус несподівано знищує все доросле населення планети. Залишилися в живих тільки діти максимум років до 16-17, які виявилися не схильні до цієї страшної хвороби. Бездоглядні діти, які залишаються одинокими на вулицях міст, без будь-якої опіки і догляду, фактично повертаються до існування в первісно-общинному ладі. Вся кількатисячолітня цивілізація відразу розсипалася на порох, і тепер належить почати все з самого початку. Посеред хаосу і насилля єдиним способом виживання стає об'єднання в племена. Та навіть такий спосіб існування не здатний убезпечити кожного: чимало племен живуть за варварськими звичаями, розуміючи лише право сильного. Крім того, в світі без дорослих не існує ні електрики, ні заводів, ні фабрик, ні систем комунікації і водопостачання. А це означає невпинну боротьбу за вичерпні ресурси.

Hа очах твориться нова історія людства — виникають і рушаться імперії, зароджуються нові релігії… Виявляється, що груба сила не завжди бере верх, часто перевага за тими, хто володіє знаннями, а й найдосконаліші технології іноді нічого не можуть протиставити релігійного фанатизму. Проте ж, коли ви разом, коли поруч надійне плече побратимів по племені, можна впоратися і не з такими труднощами.

Серіал знайомить нас з життям одного з таких племен, які намагаються вижити в цьому сум'ятті і анархії нового світу. Але адже плем'я складається з окремих людей, а правильніше сказати — дітей, у кожного з яких своя історія, своє життя, свої проблеми, свої сподівання і надії. І не можна сказати, що їх почуття і проблеми такі дитячі, немає, пристрасті киплять нітрохи не менше ніж у дорослих, а може навіть і більше, сильніше, відкритіше — ворожнеча, дружба, а в тих хто доросліше і любов. Цим дітям хочеш-не-хочеш доведеться подорослішати, навчитися думати не тільки про себе, а й про тих, хто поряд. А ще над ними грізною тінню стоїть той самий вірус, який нікуди не подівся, і ймовірно всі вони приречені на смерть, коли трохи подорослішають, а можливо і раніше…

Список акторів[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. http://www.tv.com/shows/the-tribe/