Pteridinium

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Птеридина)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Pteridinium
Час існування: 575–545 млн р. т.
Відбиток Onegia nenoxa з Архангельської обл.
Відбиток Onegia nenoxa з Архангельської обл.
Біологічна класифікація
Царство: Тварини
Тип: Petalonamae
Клас: не визначений
Родина: Pteridinidae
Рід: Pteridinium
Вид: Pteridinium simplex
Посилання
Вікісховище: Pteridinium
Віківиди: Pteridinium
Fossilworks: 4722

Pteridinium simplex(лат.) — один з видів едіакарської фауни. Його відбитки знаходять у відкладах едіакарію по всьому світу.

Опис[ред. | ред. код]

Відбитки Pteridinium поширені у відкладеннях пізнього едіакарію в Південної Австралії, Намібії та Архангельської області. Крім того, вони були знайдені в Північній Кароліні, а також у Каліфорнії і в Північно-Західних територіях Канади.

Морфологія[ред. | ред. код]

Pteridinium має три частки, які, як правило, розплющені таким чином, що видно тільки дві частки. Кожна частка складається з ряду паралельних ребер, які розширюються назад від головної осі, де три частки сходяться. Навіть на добре збережених зразках немає ніяких ознак рота, ануса, очей, ніг, вусиків або будь-яких інших придатків або органів. Організм ріс в основному за рахунок відрощування нових сегментів (ймовірно, з обох кінців), а також (у меншій мірі) — розширення існуючих сегментів.

Виявлені зразки Pteridinium наводять на думку, що він вів осілий спосіб життя, лежачи на дні або, можливо, зарившись в осад на мілководді. Не відомо жодного сліду, залишеного рухомим Pteridinium.

Неясно, чи харчувався Pteridinium за допомогою фотосинтезу чи висмоктував поживні речовини з морської води за допомогою осмосу.

Синоніми[ред. | ред. код]

Pteridinium simplex =

Pteridinium nenoxa
Onegia nenoxa Keller, 1974
Archangelia valdaica Fedonkin, 1979
Inkrylovia lata Fedonkin, 1979
Suzmites Fedonkin, 1976

Ресурси Інтернета[ред. | ред. код]